Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RCMP

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó rég nem szekáltuk a rendőreinket, idő közben persze jött pár levél, köztük Tamásé is, aki tanúja volt, amikor a rendőrök megálltak vészvillogóval ügyeket intézni, egyikük számlát fizetett be, egy másik pedig - mint azt lenti levele után kérdésemre elárulta - pénzt…..
RCMP 2009.04.01 20:41:18
Üdvözlök mindenkit, aki e témában megnyilvánult.
Ismerjük meg az érem másik oldalát pro és kontra.

Csupán hipotetikus gondolatként tételezzük fel:Én voltam, aki azért a bizonyos csekkért visszamentem az kocsihoz. Hibáztam, mert tilosban parkot az autó,hibáztam, mert munkaidőben tettem mindezt, szolgálati gépjárművel. Hibáztam, mert rossz példát mutattam az állampolgároknak. Mea culpa nem tagadom elismerem a bűnöm.

Meg is kapom érte méltó büntetésem.
Arányosan súlyozva ,egy közrendőrhöz méltó mértékű büntetést kapva.

Valószínűleg eljárást fognak ellenem és társaim ellen indítani. Lehet más beosztásba helyeznek addig, nehogy újból elkövessek egy szabálysértést. Meg fognak fenyíteni, ami valószínűleg jelentős pénzbírság befizetésével fog zárulni. Jelentős bírság az én olvasatomban 50.000 forint feletti összeg..
Ha "szerencsém" van akár katonai bűncselekményt, szolgálat alóli kibúvást is rám akarják varrni majd, ami ugye akár szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekmény.

Nézzük meg mit kap ezért egy civil: 25-35.000 forintos pénzbírság , max 3 pont. ügy lezárva.

Az persze nem ment fel semmi alól, hogy én feltételezhetően egy olyan rendőr vagyok, aki évek óta teszi a dolgát, most éppen havi szinten 2-3.000 kilométert levezet, és már napok óta szolgálatban van, és be kell fizetnie azt a csekket, mert idő van.

Aki pedig sunyi módon a felvételteleket készítette,valószínűleg nem fájhat a gerince, mostanában. Valószínűsíthető, ha észre vették volna azok a derék, szabályt sértő rendőrök, biztasson áthúzgálták volna a kocsi alatt..de sebaj! Lehet hogy legközelebb épp az önkéntes fotóriportert fogja körberajzolni egy rendőr, persze szabályosan jó vastag fehér krétával..

Nem felmenteni kívánom e gaztett alól bárkit is, csak gondolkozzon el mindenki, mit cselekszi. A rendőr is ember, gürizik és tévedhet és most, valószínűleg egy ráérő, igen tisztes állampolgár közreműködése képen meg is lakol ezért a gaztettéért.Emelem kalapom..

Zárszóként még csak annyit jegyeznék meg, hogy minden Rendőr fizet Adót, TB járulékot, Nyugdíjjárulékot..