Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drSpin

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy Feró és a Beatrice: Nem kell! A tegnapi választáson bebizonyosodott, hogy az LMP csillaga erősen felívelőben van. Miként az is, hogy a parlamenti pártok egy részének meg leáldozóban, fontos lépéseket tettek megérdemelt helyük, a történelem roncstemetője felé. És ez…..
drSpin 2009.06.09 18:27:57
A fenti posztból kiderült, hogy az LMP még nem áll készen arra, hogy reálisan értékelje a vasárnapi választáson történteket. 2,6 százalék szép eredmény egy új pártnak, és ahhoz képest is szép eredmény hogy egy parlamenti pártot (SZDSZ) sikerült megelőzni. De valóban ez az az út, amin folytatni akarjátok? Vasárnap az Európai Parlamentbe választottak az emberek képviselőket, a részvétel 36 százalékos volt és az LMP 2,6 százalékot ért el. Szerintem sokan azért szavaztak (velem együtt) rátok, mert nem mások ellenében határoztátok meg magatokat, hanem arról beszéltetek, amiről kellett, vagyis Európa és benne Magyarország jövőjéről. A legtöbb politológus szerint számos olyan szavazótok volt, akik korábban az SZDSZ-re vagy az MSZP-re szavaztak. A poszt alapján sokan azt fogják hinni, hogy akkor rájuk sincs szükségetek. Szerintem ti is tudjátok, mennyire könnyű X-et húzni egy karikába, ami a legtöbb ember számára nagyon könnyen másik karika is lehet, mint amibe most húzta az X-et. Szeretném, ha lenne majd olyan időszak az LMP életében, amikor külön szerepe lesz a "szélre" beszéléseknek, a Karsai Józsefeknek, Szanyi Tiboroknak vagy Kövér Lászlóknak. De ez még nem az a helyzet és a 2,6 százalék nagyon törékeny. Nem hiszem, hogy a Jobbik szavazóiért kellene viaskodnotok, mert biztos vagyok benne, hogy sokak számára ez a poszt abba az irányba mutat. Nem hiszem, hogy "homokozó" politikára van szükségetek, amelyik megmondja, hogy kit kell szeretni és kit nem. Legalábbis szeretném azt hinni, hogy nem. Egy közönséges szavazó vagyok, aki néhány ismerősével együtt most úgy gondolta, hogy hozzátok kell behúznia az X-et, mert programról beszéltetek, és nem másokkal voltatok elfoglalva. Ugyanakkor, miközben rátok szavaztak, egy olyan hangvétel ellen is szavaztak, ami sajnos ebben a posztban bizony megjelenik. Gondoljatok arra, hogy akik a poszt szerint roncstemető felé haladnak 59, 17 és 5 százalékon állnak, míg az LMP most 2,6-on, ráadásul egy EP választáson, amely 36 százalékos részvétel mellett zajlott. Miközben jogos az örömötök, és hogy rózsaszínben látjátok a jövőt, fontos, hogy felelősen bánjatok ezzel az eredménnyel és vigyázzatok rá, mert csak így lehet továbbmenni. Ehhez kívánok sok sikert a továbbiakban!
Tizenkét napja, amikor Magyarország még csak egy kvázi reménytelen helyzetben lévő, a teljes összeomlás előtt álló, viszont még nem kormányválságban vergődő szenvedő kis országocska volt, már írtunk egyszer a szocialista kongresszusra készült videókról. Azóta ugye…..
drSpin 2009.04.01 16:53:02
@Nyitott szem: A kigombolt ing bizonyára a nyíltságot hangsúlyozza. Azt mondja, az az első lépés...