Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csaba69

3 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagypéntek az egyházi év legcsendesebb napja: Jézus elítélésének, megkínzásának, halálának és temetésének napja. Ezen a napon nincs szentmise. Arra a napra emlékezünk, amikor maga az örök Főpap mutatta be áldozatát a kereszt oltárán. Nagypéntek van. Áldott Húsvétot mindenkinek! A legősibb emberi…..
Allutti – A LEGKÉNYELMESEBB kerti bútor ülőgarnitúrát szeretnénk gyártani. Mégpedig kompromisszumok nélkül. A visszajelzések alapján elértük a célunkat. Erről egy személyes ülő próba fog meggyőzni. Az érdeklődőkkel töltött pillanatok egyik kedvence az, amikor valaki beül az egyik bútorunkba, és…..
ÁPRILIS 1.: Az ALLUTTI Prémium kerti bútor hivatalos piacra lépése. Ettől a naptól kezdjük el hivatalosan a bútoraink gyártását és forgalmazását. Nem mellékesen a bolondok napja. Mi is egy kicsit bolondnak tartjuk magunkat, hogy jelen pillanatban (háború, covid, klímaválság, migráció….stb.) ilyen…..
MesterMC az én szememmel Mineshow 2015.07.18 21:45:46
Sziasztok! Nekem feltett szándékom, hogy személyesen elmenjek a Mineshow-ra. Szeretnék minél több játékos társammal személyesen megismerkedni illetve új információkhoz jutni. Érdeklődnék, hogy ki jön még? ..
"Tetszett, amit Jesenicében láttam, megszereztük a két pontot" – mondta blogunknak Kevin Primeau, a Sapa Fehérvár AV19 új vezetőedzője, aki pénteken érkezett, és rögtön el is utazott a csapattal a Jesenice elleni mérkőzésre. A kanadai tréner szombat délután…..
csaba69 2010.10.31 10:49:09
@DominiKing: Ráadásul Magyar kulcsjátékosokkal!
Nézzük meg a többi csapatot, az idegenlégiósok viszik a csapatot a hátukon! Nálunk a hazai játékosok teszik ugyanezt. Szeretném már látni, hogy a ponttáblázatot nem a Ladányi (egyébként Isten tartsa meg a ponttermelő képességét!!!), hanem a 1,5x több pontot hozó légiós vezeti.
Nyernie nem sikerült az EBEL-éllovas Klagenfurt otthonában a Sapa Fehérvár AV19-nek, de az 5-2-es vereség vállalhatónak tekinthető. Aminek külön örülünk: mindkét gólunkat a második sorunk ásza, Palkovics Krisztián szerezte. A további eredmények: Linz–Medvescak…..
A kialakult helyzetnek én is felelőse vagyok, de magamat még nem tudom kirúgni – nyilatkozta blogunknak Ocskay Gábor. A Sapa Fehérvár AV 19 szakosztályfőnöke reméli, egy játékos sem érzi úgy, hogy megbukott az edző, mert eddig bizony ők is megbuktak. "Hétfőn…..
Elhozott egy pontot a Red Bull Salzburg otthonából a Sapa Fehévár AV19. A Volán hátrányba került az EBEL kirakatcsapata elleni meccsen, de a harmadik harmadban Vaszjunyin és Sofron góljaival fordítottunk. A bajnok az 58. percben mentette hosszabbításra a meccset, a legvégén izgulnunk…..
"A rossz hangulatú nagy megbeszélések általában meghozzák az eredményt a csapat életében, de minél több ilyenre kerül sor, annál kevésbé hatásos a  módszer – mondta blogunknak Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője. – Nem szabad, hogy sok ilyenre adjunk…..
Akik nem szoktak hozzá a Sapa Fehérvár AV19 feltámadásaihoz, már az első harmadban úgy gondolhatták, eldőlt a Vienna Capitals elleni meccs. A hazai csapat álmosan, az ellenfél agilisan kezdett, már a 3. percben hátrányban voltunk. Megijedni sem volt időnk, megkaptuk a másodikat,…..
csaba69 2010.09.24 22:36:46
Hááát nem tudom ez az út hova vezet.
Egy biztos, hogy az edző nyilatkozata elég szánalmas volt. Tekintete zavaros. Ha a vezér nem tudja mit akar, akkor mit akarunk a seregtől? A Fehérvárnak és az egész Magyar jégkorongnak van egy stílusa, ami működik, méghozzá évek óta, néhány edző hozzátett valamit és egy kicsit csiszolt rajta. Ez az edző az egészet meg akarja reformálni, és olyanná tenni ami szerintem nem a mi stílusunk. Mégpedig, hogy totális letámadás meg fantasztikus emberelőnyös játék....Pedig szerintem ez sose működött nekünk igazán, sőt az igazán nagy győztes meccseket is azzal nyertük, hogy jó és stabil védekezés, átadni egy kicsit a területet és az ellenfél hibáira lecsapni és úgy győzni. Na ezt hiányolom. Évek óta azokat a meccseket tudtuk lehozni stabilan, ahol 1-2-3 kapott gólunk van és tudunk ütni 3-4 gólt. De ennyi kapott góllal esélyünk sincs pontokra.
Más.
Nem vagyok szakember de azt gondolom, hogy egy Palkovics szintű játékos ne legyen egy sorban a Benkkel, ez pazarlás (és nem a Benk Andrist akarom ezzel megsérteni), egyrészt elveszik egy jó játékos hozzáadott értéke, és ráadásul a gyengébb játékos sem lesz ettől klaszisokkal jobb. Ha máshogy nem megy akkor legyen 3 kicsit jobb sorunk és egy negyedik védekező-pihentető sorunk. De ezek szakmai kérdések nem is akarok jobban belemenni.
Viszont az érdekelne, hogy hogyan van az, hogy a Medvescak mezén ott van hatalmas betűkkel az Airvewes és a Generali is? Miért nem a Mi mezünkön van legalább az egyik? És itt visszakanyarodok a Benk Andrishoz (bocsánat tényleg nem akarom bántani!), ha ezek a szponzorok ide tennék a pénzüket akkor lehet, hogy tudnánk olyan játékosokat venni akik emelnék a színvonalat és eredményesek lehetnének. Bár ez szerintem olyan "magyaros" dolog. Az én szakmámban van olyan multi aki itt is tevékenykedik és Szlovákiában is. Az itthoni cég beszerzője gondolkodás nélkül rendel Szlovák beszálítótól azért mert 1 forinttal olcsóbb az ajánlata, de fordítva, Szlovákiában ez elképzelhetetlen lenne, hogy a mi cégünk szállítson be oda. És ezt látom az itthoni szponzor jelőlteknél is, hogy az Ocskay 'bá nyomul rendesen, de az itthoni menedzsereink elsumákolják a dolgokat és nem állnak ki értünk, a saját országunkért, csapatunkért, életünkért. Miért nem harcolnak a "Mi" menedzsereink, hogy az anya cégek ebben az országban költsék el a szponzor pénzeiket? Ez vajon miért van? Persze ez csak költői kérdés.
Azért hajrá fiúk mindent bele. Hamarossan elfogjátok kapni a fonalat és lesz még sok-sok örömünk a meccseiteken.
Délben kezdődik az egy hete elhunyt ifj. Ocskay Gábor temetése. Az Alba Volán honlapján minden részlet megtalálható, nem ismételjük meg a menetrendet, ott tessenek elolvasni a tudnivalókat. Először a Raktár utcai jégcsarnok új névtábláját leplezik le, a ravatalhoz…..
csaba69 2009.04.01 16:13:19
Sajnos nem tudtam elmenni a temetésre, ezért én is gyertyát gyújtok Gábor emlékére!
Most, ezekben a pillanatokban búcsúzunk Gábortól és nem bírom ki, hogy néhány gondolatot le ne írjak.
Életkoromból adódóan sajnos sok nagyszerű sportolót nem láttam élőben játszani (Puskás, Mészöly...) néhányat viszont igen (Egerszegi, az olimpiai bajnok Vizilabdások...).
Van néhány életre szóló élményem Magyar-Brazil 3:0, Détári cselek, Olimpiai döntők...stb.
De az én életemben és életemre a legmeghatározóbb és legrendszeresebb sportélményt ez a jégkorong generáció adta, adja. Ennek a generációnak elvitathatatlanul legmeghatározóbb EMBERE és játékosa volt a KISCSICSO! Számomra egész életemre kiható élményekkel lepett meg ez a generáció, ki ne emlékezne a Fehérvári Norvég verésre, a többi világbajnoki diadalra, ott voltunk Szlovéniába, ahol még sajnos nem jutottunk fel, és hétről-hétre a bajnoki meccseken, és a rengeteg válogatott barátságos meccs (szlovák, kanada, svéd...stb).
Szóval ezeknek a mérközéseknek a motorja és szíve volt Gábor, amikor nem volt a pályán, akkor is! Nagyon sokszor gondoltam úgy, hogy most már csak az Isten segíthet, de Gábor akkor is hajtotta a többieket, és megcsinálták!
Az életem hátralévő részében mindig velem lesz Ő, és amikor bármiben nehézségek állnak elém, akkor rá gondolok, erőt meríttek és tovább megyek az utamon és megcsinálom amit elterveztem, és amikor megvan a siker akkor bólintok majd megköszönve neki a segítséget. Amikor pedig az unokám irigykedve néz rám, hogy én még láttam Csicsót játszani, akkor néhány könnycsepp megjelenik a szemem sarkában.
Nyugodj békében Csicsó!

ui.: Amikor édesapám meghalt sok-sok éve, akkor megfogadtam, hogy teljesíttem nagy-nagy álmát, azt, hogy az Ő fia diplomás lesz. Halála után a sírjánál megfogadtam, hogy ezt megcsinálom, amikor sikerült, elmentem a sírhoz megmuttattam büszkén a diplomát! Szerintem aznap éjjel ezt ő is megünnepelte velem együtt, remélem a világbajnokság után a csapat ugyanilyen büszkén hozza haza a diplomáját és viszi ezt el Gábor sirjához! Rengeteg erőt és kitartást ehhez, én is ott leszek Svájcba, hogy segítsek nektek!