Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chybee

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
8ker Közegészségügy 2011.03.16 09:34:00
 Ez a polgármesterünk kedvenc szava, érve a kukázásért kiszabható bírság a guberálást tiltó rendelete mellett. Tényleg nemes lélekre vall, hogy ennyire szívén viseli a legelesettebb réteg egészségi állapotát, de nézzünk kicsit körbe, mondjuk egy játszótéren. Egy…..
8ker Gazdátlanul 2010.09.29 18:58:49
 Változatlanul azt látom, a kerületben bizonyos dolgoknak nincs gazdája. Erre az egyre jó a  választás, amit ilyenkor nyilvánosságra hoz az ember, az rövid időn belül megoldódik - remélem, ezzel is így lesz:Gutenberg téri játszótér, leszakadt hinta. Nincs túl sok hely a…..
8ker Sétálóutcák? 2009.06.10 22:18:00
Ismét összegyűlt a negyed apraja-nagyja, megvitatni a további sétálóutcákat és a megváltozott forgalmi rendet. A sok plakátnak köszönhetően nem csak a ráérő nyuggerek jöttek el, hanem szép számmal képviselte magát az ifjabb generáció is - tele volt a terem, dugig. A…..
chybee 2009.06.12 11:53:22
@Mariannka51: Tökéletesen egyet kell, hogy értsek veled, mint szintén Rökk Szilárd utcai. Eddig egy viszonylag csendes, és alacsony forgalmú utca volt, ami számomra is vonzóvá tette az odaköltözést a közelmúltban. Bár a Palotanegyed "átjáró" utcáit kívánják megszűntetni, nekem úgy tűnik nem sok minden változik, a lehetőségek adottak maradnak díszburkolat ide vagy oda.

Nagyon örülök, hogy szépül a környék, a Palotanegyed nekem is szívügyem mióta itt élek. Annak viszont sajnos én sem örülök, hogy a végén az ingatlanjaink fognak leértékelődni a megnövekvő forgalom okán. Eddig csak a kutyaürülékkel, szeméttel és mocsokkal kellett szembenézni mindennap az utcában. Mostantól a zaj és a szmog is a mindennapjaink részévé válhat.

kicsit offtopic:
Remélem, hogy a sok felújítás és átalakítás után azért a Rökk Szilárd utca megszépítésére is jut majd, és a "a Rökk Szilárd utcai lakók lesznek akik rosszul járnak" nem azt jelenti, hogy nekünk úgyis mindegy. Jelenleg a Kissalétrom és a Bérkocsis utca között kétirányban közlekdeni komoly kihívást jelent.
A különböző padkamagasságok miatt van, aki csak az úttesten más pedig a vonalig felállva parkol. Egyes helyeken a 3 felfestés közül lehetetlen eldönteni melyik is a valódi. A hetedik kerületi Izabella utca egy szakaszán például az útpadkákat macskakővel kirakva kis emelkedővel megszűntették. Így senkinek nem okoz gondot felállni a megfelelő vonalig. Így nem lógnak az útra feleslegesen az autók és a kétirányú forgalom is megvalósulhat. Igaz útfelfestés is van ott. (Deviánsok persze mindig lesznek.)
chybee 2009.06.22 14:13:44
@airdace: Félreértesz, bizonyára nem jól fejeztem ki magam. Nem a járdákat akarom feláldozni (isten ments'), csak azt szeretném látni, hogy kultúráltan parkolnak az autók és a gyalogosok is kényelmesen elférnek akár kerekes székkel, akár babakocsival. Ha most végignézel az utcán, akkor láthatod mit próbálok ecsetelni. (Valószínűleg a kutyaürülékekkel és egyéb szeméttel is találkozol majd a földön.)
Nyilván, ha csak az ott lakók mennének be (ekkor valószínűleg zsákutca lenne) elég lenne a szélesség, de eddig is kétirányú volt az a szakasz, és eddig is a körútra ki lehetett a Rökk Szilárd utcán át jutni, így volt forgalom. Mivel ez nem fog változni már gondot tudnak okozni a 2 irányban esetenként nagysebességgel az utca közepén haladó járművek.

Amúgy érdekes, hogy amióta a Gutenberg téren a Bródy Sándor és Kölcsey közötti szakaszon megfordult a forgalmi rend és már nincsenek kerület- és rendőrök (akik eligazítják ideiglenesen az arra közlekedőket) szemrebbenés nélkül hajtanak be a behajtani tiloson az autók (a Mária utcáig). Valahogy sejteni lehetett, hogy ez lesz. Ha már megváltoztatták a forgalmi rendet, akkor be is kéne tartatni, mert a vége egy csúnya baleset lesz, amit szerintem senki sem szeretne, még ha siet is.

@Mariannka51: Valóban bennem is az a kérdés merült fel, amikor a Rökk Szilárd utcaiakról szóló kijelentést olvastam, ill. megnéztem a térképet az új forgalmi rendről, hogy ettől vajon miért nem fog átmenni a forgalom a negyeden? A Mária utca tehermentes lesz, de a negyed továbbra is átjáróház lehet.
Kicsit következetlennek tűnik, de azért reménykedem, mert számomra ez a sok fejlesztés pozitív és örülök, hogy igyekeznek bevonni a lakosságot kommunikációval, fórumokkal. Mielőtt ideköltöztem volna nem hittem, hogy a Palotanegyedben így történnek és hogy történnek látványos fejlesztések.
Olvasónk a BKV alvállalkozójának, a VT-Transmannak az egyik leggyökerebb buszvezetőjével találkozott tegnap reggel. A buszos Budafokon nem akarta megadni a gyalogosoknak az elsőbbséget, akik a zebrára lépve jelezték, hogy át akarnak kelni. A buszvezető nem elég, hogy a KRESZ…..
8ker Traffipax 2009.03.20 12:16:00
 Egy levelet kaptam, benne ijesztő felsorolással:Automata traffipaxokat szereltek az alábbiakban felsorolt helyeken lévő közlekedési jelzőlámpákba Budapest területén.Az alábbi lista hiteles, a felszerelő cégtől jött:- a Róbert Károly krt-on a Róbert Károly krt. és a…..
chybee 2009.04.01 14:09:11
Az Üllői út-körút sarkán lévő kamerák forgalom figyelésre vannak elhelyezve. Feltéve, ha ugyanarról beszélünk :)

A
www.utv.hu -n lehet megtekinteni őket. Idézet az oldal céljáról:

"A szolgáltatás megfelel az adatvédelmi elõírásoknak, különös tekintettel a személyes adatok védelmérõl és a közérdekû adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvényre, valamint az elektronikus hírközlésrõl szóló 2003. évi C. törvény XVII. fejezetében foglalt rendelkezésekre. Ennek értelmében a képeken arc, rendszám teljes biztonsággal, vagy bizonyító erõvel nem felismerhetõ. A hálózat kifejezetten a forgalom mennyiségének, ritmusának megállapítására létesült és szándékunk értelmében, kizárólag, erre használható. Mivel az információk általánosak, személytõl függetlenek, azonosításra nem alkalmasak, ezért közzétételük törvénybe, jogszabályba nem ütközik. Az ehhez a szükséges tulajdonosi engedélyekkel pedig rendelkezünk"

forrás: www.utv.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=15