Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sztavrogin2

44 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
fx szubjektív Próbák 2011.08.21 12:07:00
Az jár a fejemben, hogy milyen módon lehet a kora estéket lekereskedni. A probléma, hogy ilyenkor már gyakran nincs nyomaték a piacon, az érvényes jelek sokkal kisebb mozgásokra vonatkoznak. Ráadásul, lassabban is halad az árfolyam, gyakran kell ellenirányú mozgásokra számítani,…..
fx szubjektív Mindössze... 2011.08.01 21:01:54
...néhány százalék, két hónap alatt. Alig történik említésre méltó esemény, ezért is tűnik ennyire kihaltnak ez a blog. Nem érzem a nagyobb idősík dinamikáját, nehezen ismerem fel a jeleket, nehezen döntök. Ha meg, nyitok, akkor nem merem sokáig nyitva hagyni, hadd…..
fx szubjektív Ragaszkodás 2011.06.18 10:52:47
Az elmúlt hetekben, egyébirányú elfoglaltságaim miatt elég keveset vettem részt az eseményekben. Nem mondom, hogy nem néztem a csártokra, de a rendszeresség hiányzott, így aztán a szükséges akciók is elmaradtak. Ezekkel együtt persze, a pénzem sem gyarapodott (de nem is…..
fx szubjektív Kétszer is 2011.05.25 19:58:53
Az otthagyott uj longom megnyílt 0,4 pippel, hogy kistoppolódjon másnap 3 pippel. No comment...Esetleg, amin mégis el lehetne gondolkodni, hogy éjszakára érdemes-e benthagyni az ordert. Nálam reggel 6-kor kezdődik az új nap, de éjjel a spread-ek is nagyok, meg gyakran elég hektikus a…..
fx szubjektív Skalpolni naposon 2011.05.23 22:23:57
Azért próbálkozom így, mert a trendeket nem bírom lekövetni. A péntekre nyitva maradt eur/gbp longom zárás előtt kistoppolódott, és a csúszó stop se nagyon tudta csökkenteni a veszteséget. A kezdeti irány jó volt, de nem ment eleget az árfolyam, elfogyott a nyomaték. A…..
Ott kezdődik a történt, hogy usd/chf-en azt láttam, hogy az eső csatorna tartja magát, alacsonyabb idősíkon kialakult egy elég erős szint, aminek a letörése jó eséllyel további esést jelenthet. Elég biztosnak tűnt a dolog, kicsit szűkebbre is vettem a stopot, mint kellett…..
fx szubjektív Akciódús napok 2011.05.18 17:51:29
Szóval, az otthagyott gbp/chf shortom csúszóját kiszúrták, ez egy-két dollár veszteséget jelentett csak. Ami jobban bosszant, hogy folytatódott az esés. Ugyanez volt a szitu az u/j-n is: leszúr egy tüske, aztán folytatódik az emelkedés. Tudtam, hogy ilyenek vannak, de 20-30…..
fx szubjektív Újfajta napló 2011.05.16 22:58:51
Úgy gondoltam, ha már áttértem a nagyobb idősíkú, kvázi kevesebb akcióval kecsegtető kereskedésre, legalább van módom rögzíteni a trédjeimet. Innentől ezekkel az adatokkal megtámogatva vesézek. Szóval, a sanyarú április után teltek-múltak a napok az extrém régiókban,…..
fx szubjektív Az unalom öl 2011.04.18 16:11:28
Mi van akkor, amikor van egy kis ideje a lúzernek és odaáll egy kicsit daytradelni, mert teli van energiával is, süt a nap, meg egész hónapban még egy normális trédet sem sikerült a napos csárton megfognia? Na, akkor az van, hogy jön a barmolás, agyatlanul, kifulladásig. Sokba…..
fx szubjektív Hóvége 2011.03.30 22:21:42
Eltelt március. Annak ellenére, hogy az elején még eléggé tétova, "fogalmatlan" voltam a tréderi státuszomat illetően, a végére mégiscsak összekapartam néhány százalék profitot, ami a sok-sok veszteséges hónap után, tulajdonképpen üdítőleg hat rám. Egy-két jó…..
Csendesen telnek a napok. Márciusban keveset kereskedtem eddig (lehetett volna többet, erről szól eme bejegyzés, hogy mégis, miért nem), de legalább termeltem egy pici "profitot". (Milyen fanyarú mosollyal írtam le a "profit" szót, ennyi veszteség után...) Szóval,…..
fx szubjektív Las-san, újra... 2011.03.04 12:40:01
Semmi feszültség, hideg fej, türelem. Hetekig semmi, ami jól is esett. Belátással vagyok magam felé, az utolsó utáni esély sem volt elég, beláttam, úgy nem megy. Viszont, máshogy meg minek? Minek, minek? Mert van tudás és tapasztalat, kár lenne eldobni évek munkáját!…..
fx szubjektív Pause 2011.02.15 09:56:41
No comment.....
A hét második fele elég csendesen telt. Szerdán benéztem egy fals jelet, csüt.-pént. pedig nem sikerült jó belépőt elkapnom. Pénteken röhejes volt: reggel negyedórával lekéstem a jelet, délután háromnegyed négykor meg ott kellett hagynom, mert nem tudtam a gép előtt lenni.…..
fx szubjektív Csak kicsit hülye 2011.02.08 16:29:00
Azzal kezdem, hogy tegnapra nem terveztem sok kereskedést, mert másirányú elfoglaltságom volt. Ennek ellenére - és mert délután mégis ráértem -, szépen kivártam egy fordulós setup-ot, ami végig is ment. Elégedett lehettem magammal. Ma, valamiért kevesebb türelmem volt. Utólag…..
fx szubjektív NFP, ej-ej... 2011.02.04 22:09:57
Szóval, azzal kezdem a februárt, hogy az egyhetes semmittevés nagyon nem tett jót, nagyon nem volt türelmem kihagyni még az nfp-napot is, meg is lett az ára. Kiéhezve nekiestem a piacnak, aztán, ahogy ez lenni szokott ilyenkor, le is pattantam róla.:( Viszont, volt egy nagy haszna a…..
A tegnapi nappal kénytelen voltam zárni január hónapot. Pontosabban, már tegnapelőtt, mert tegnap két, ígéretes próbálkozásom ellenére sikerült egy nagy nullát összehozni a piacnak számomra. Úgy néz ki, a február lassan fog indulni, abban az értelemben, hogy egy hétig nem fogok…..
fx szubjektív Annyira tudok (lol!) 2011.01.25 19:55:24
Az is rossz a vesztő szériában, hogy egy idő után elkezdek parázni. Ha nyitás előtt vagyok, akkor azért, ha poziban vagyok, akkor azért. Tegnap hibáztam egy bosszantót (hmm, már harmadjára ugyanolyat ebben a hónapban...), ma meg már beszari voltam. Húsz perce mínuszban…..
fx szubjektív Toporgás 2011.01.21 09:29:01
A hetet sikerült egy nagy nullában zárnom. Sajnos pénteken jött a menetrendszerű hiba, ami törölte is a tegnapi nyerőmet. Ehhez kapcsolódóan lehet a statisztikámat folytatni. Úgy tűnik, heti egy nap rámegy a hibámra. Hetente 2 nap, ezért, vagy azért, nulla környékén zár…..
Igen, ezek azok a pillanatok, amelyek kétséget ébresztenek bennem. Persze, gyorsan igyekszem el is oszlatni őket. Alapvetően igyekszem a piaci nyomatékot kihasználni, ezért választottam a délelőtti időszakot a napi kereskedésre. Ebben a hónapban több pozíciómat cserbenhagyta a…..
fx szubjektív Gyenge jel? 2011.01.18 15:09:17
Az elmúlt két napban többnyire moziztam a piacot. Az az igazság, hogy nem kaptam "prémium" jeleket, a gyengébb jelek kereskedésével pedig, elég visszafogott vagyok. Mondhatom utólag, túlzottan visszafogott. Ebben a két napban ugyanis, 4 "gyengébb" jelből 2 simán…..
Az a jó a likvid piacban, hogy a gyengébb trédernek is van esélye keresni: a nyomaték még a pontatlan beszállót is kikerekíti. Hamar lehet húzni nullába az eleve szűkebbre vehető stopot, aztán a többit a lendület elintézi. Ha mégsem (szűk stopoknál ez azért gyakran…..
fx szubjektív Egy újabb 2011.01.13 09:33:00
Most csak azért "ragadok tollat", hogy a balszerencsés sorozatom újabb gyöngyszemét megörökítsem. Ezúttal 5 perccel késtem le a jelemet, ami kényelmes profitot hozott volna tegnap... Alapvetően nem hiszek a forexben a szerencse-balszerencse témában, úgy gondolom, hosszú…..
fx szubjektív Ld. tegnap 2011.01.11 13:47:45
Azzal a különbséggel, hogy ma én húztam feljebb a stopot, mert mégiscsak éretlennek találtam a setup-ot nyitás után. Két pippel a lokális alj alá húztam, felezve a kockázatot. Mondanom sem kell, kevés lett a 2 pip puffer, 3 kellett volna... Később persze, a virtuális céláram…..
Látnivaló az ármozgásból, ill. a hétfői időpontból sejteni is lehet, hogy gyenge lesz a délelőtt. Mégis, ha jön a jel, kutya kötelességem kötni. Más kérdés, hogy ha hétfőn a gép előtt ülök, az esetek nagy többségében vesztes a napom. Viszont, ha a hétfői veszteségek…..