Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jóskapista

0 bejegyzést írt és 261 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki azt hitte túlzok vagy viccelek mikor a Clinton család által megöletett embereket emlegetem annak itt a legújabb eset: egy a tavalyi email-botrány ügyében Clintonék ellen nyomozó illető lett váratlanul "öngyilkos" a hotelszobájában. Zsákot húzott a saját fejére és megfulladt, van ilyen. Hagyott…..
Jóskapista 2017.08.05 21:24:59
A snopes valótlannak ítélte meg a Clinton-halállistát. Lásd: www.snopes.com/politics/clintons/bodycount.asp

Na most lehet azt mondani, hogy "persze, a snopes is mainstream média, nyilván tagadni fog"; de elég hihető a leírt cáfolat. A Haiti eset is fönn van a snopes-on, arról meg leírják, hogy nem is a Clinton-alapítvány ügyében kellett volna tanúskodnia.

Ezt az esetet nem tudom, ez akár lehet valós is.
Jóskapista 2017.08.06 00:42:18
@Deansdale: "Kíváncsi lennék hogyan tudna a Snopes bármit is leszögezni"
Nos, ha kíváncsi lennél, nézd meg! Vették a fáradtságot és végigmentek a listán, amit még végigolvasni is hosszú, nehogy mindnek külön-külön utánajárni. A legtöbb névnél a cáfolatuk meggyőző, egy-kettő mondjuk van, ahol fölmerül kétely. Esetleg úgy hamisíthattak még, hogy direkt egy könnyen cáfolható listát kerestek/állítottak össze. Ezt nem tudom, ennyire nem jártam utána.

Seth Richnek külön cikke van, és ott tényleg nem meggyőző a cáfolat. Eleve a Clinton e-maileket nem is említik, hanem olyan állítást igyekeznek megcáfolni, hogy FBI informátor volt és ügynökökkel akart találkozni, amikor lelőtték. Ilyesmit meg a te linkjeid nem is állítanak, szóval érdekes.

A Pizzagate cáfolata sem meggyőző náluk, mert egyetlen fényképre sem tudtak hihető, vagy bármilyen magyarázatot adni. Mondjuk az MSM-ben is kb. annyi volt a cáfolat, hogy a pizzéria tulajdonosa kiállt és azt mondta, hogy nem igazak a vádak.

Ez a Peter W. Smith viszont simán lehet, hogy tényleg öngyilkosság.
- 81 éves volt, ilyen korban már nem meglepő, ha valakinek megromlik az egészsége.
- Az USA egészségbiztosítási rendszere hírhedten szemét. Bár azt furcsállom, hogy "life insurace policy"-t írtak, nem "health insurance policy"-t. Az életbiztosítás meg elvileg nem az orvosi ellátást hivatott téríteni, öngyilkosságra meg, ahogy te is írtad, nem szoktak fizetni.
- A módszerre a rendőr azt mondta, hogy "unusual", de, noha lehet, hogy tényleg ritka, egy mém az interneten. Ez az ún. Exit Bag.
- Ezt a módszert erőszakkal kivitelezni nem könnyű. Jó, lefoghatják az áldozatot, amíg fejére húzzák a zsákot, és megnyitják a gázt, akkor komoly dulakodásnak kell lennie, még a zsákkal a fején is percekig küzdhet, a dulakodásnak pedig nyoma van.
- Akkor nincs dulakodás, ha leszedálják, akkor meg az altató/nyugtató mutatható ki a véréből.
Tehát, ha gyilkosság történt, annak csak akkor nem találnak nyomát, ha nem akarnak. Amit végülis nem lehet kizárni, de az már azt feltételezi, hogy Clintonék kézivezérlik az egész rendőrséget.

És semmi nem utalt arra, hogy épp valami nagy felfedezés birtokában volt ez az ember, ami miatt el kellett volna tenni. Bárki nyomozhat Clintonék után, veszélyes csak akkor lesz, ha talál is valamit. De még akkor is mennyire lenne veszélyes, ha a már kiderült nem kevés disznóság sem tudott komolyan ártani nekik? Jó, a választást bukták, de még mindig jó pozícióban vannak, börtön meg egyáltalán nem fenyegeti őket, hiszen az ellenük folytatott nyomozást lezárták.
Deansdale Matekozzunk 2017.07.27 16:09:12
Szeretném, ha valaki megcáfolná a következő eszmefuttatást, de nem az apró részletek terén, hanem lényegében. Ha valahol valami egy évet vagy egy százalékot csúszik, az a lényegen nem változtat. Vegyünk két ma született leányt, az egyiket egy modern, liberális eszmeiségű családból, a másikat egy…..
Jóskapista 2017.08.05 21:04:39
@Deansdale: Már elnézést, hogy vagy egy hét, meg százvalahány hsz után válaszolok erre, de lényegesnek tartom.
Szóval, az, ha egy lányt életrevalónak, nem pedig borsószem királykisasszonynak nevelnek, az nem feminizmus - már ha nem társítják ideológiával, és nem verik azt is a fejébe, hogy neki versenyeznie kell a férfiakkal, és mindenben jobbnak lenni náluk, vagy legalább jobbnak látszani.
Mert, ha a régi értékekről beszélünk, akkor nem szabad elfelejteni, hogy régen is csak a nagyon előkelő dámákat nevelték úgy, hogy még attól is el kell ájulnia (szó szerint), ha valki disznóságot mond a környezetében. A parasztlányok nem szaladtak sírva az anyuk szoknyájához, csak mert belement egy tüske a lábukba. Egy csomó, ma férfiasnak számító házkörüli munka az asszony dolga volt. Pl. a meszelés tipikusan női munka volt. Vagy mondjuk egy tyúk levágása, az sem okozott nekik különösebb gondot. Még él néhány idős asszony, akik a '30-as években születtek tanyán, azok tudnak mesélni, hogy mi minden volt a dolguk. Vagy, ha be tudod szerezni, érdemes olvasni a témában Gémes Eszter néhány könyvét.

Az itt inkább a gond, hogy ma gyakran a fiúkat sem nevelik még annyira sem keményre, mint akár csak 70 éve a lányokat.
Deansdale Megosztom 2017.04.10 15:15:52
Jóskapista 2017.04.12 15:27:08
@Ahasverus: Ugyan egyáltalán nem tartozik ide, de ha már rákérdeztél:
Ez Franciaországból indult, lényegében minden más országban a francia eredetinek a leányvállalata van. Én ezt a páneurópai eszmét óriási ostobaságnak tartom, több okból is. Egyrészt, páneurópainak ott van az EU. Látjuk mennyire működik: még egyben van, de a belső ellentétek miatt kérdéses, hogy meddig. Ha internacionalista alapon nem működik jól, majd nacionalista alapon biztos sokkal jobban fog működni. (Nem.)
Másrészt, láthattuk azt is, hogy a pánszlávizmus mennyire működött. Pedig azok mégiscsak rokon népek.
Harmadrészt, aki francia kötődésű mozgalomhoz Magyarországon csatlakozik, az végtelenül ostoba. A franciák számára kb. az Oderánál van Európa határa, így kell tekinteni az ő páneurópaizmusukra. Ny-Európa Magyarországnak nem a barátja, soha sem volt, soha sem lesz, ezt számtalanszor bebizonyították a történelem során. Magyarországnak a többi közép-európai országgal kellene szorosabban együttműködnie, ami viszont Ny-Európának nem érdeke. Nem azért robbantották szét a Monarchiát, hogy valaha is újra gazdasági egység legyen ezen a vidéken.
Jóskapista 2011.11.26 14:23:33
@vhjkgfknnlk: Akkor már inkább: a magyarnak mág a magyar is ellensége! Bár ez nem újdonság, így volt már ezer éve is.
A II. Országos Lámpaszámlálás 2011. november 16-án került sorra, a tavaszihoz képest hamarabb sötétedett, és jóval hidegebb volt az idő. Szegeden a tavaszihoz képest kevesebb ellenőrző pont volt, 7 helyszínen 8-an számolták a kerékpárosokat kivilágítottság szerint. Mindezek…..
A Zoo Break Out, mint a legtöbb hidden object játék, rendelkezik némi történettel, miszerint egy állatkertből megszöktek az állatok, és a mi dolgunk őket megtalálni, de ez persze nem is lényeges. Sokkal inkább az, hogy sokszor nagyon aljas módon vannak elrejtve a megtalálandó…..
 ..
Jóskapista 2011.09.30 21:34:45
@GrafiKriszti: Nos, ez nem is olyan nehéz feladat. Tessék:
.cbr formátumban (comic book reader): thepiratebay.org/torrent/4802233
.pdf formátumban: thepiratebay.org/torrent/4739571
Jó szórakozást!
Tartsd Magadban létfeltétel 2011.08.14 22:50:41
 ..
Kezünkbe akadt a város új biciklis turisztikai kiadványa, benne Dr. Botka László polgármester úr bevezetőjével, amiben magyar Amszterdamról, 70 km szuper szegedi bicikliútról, és irigykedő többi városról beszél. Közben rendezik Szegeden a kajak-kenu világbajnokságot, amely…..
Jóskapista 2011.08.21 17:43:33
@Frady Endre: A képsorok magukért beszélnek. Ezek után milyen hangulatkeltésről beszélsz?
(Persze-persze, meg lehet közelíteni a helyszínt kényelmesen is biciklivel, de csak szabálytalanul, a közúton haladva, amelyen a biciklis már nem számít "köz"-nek.)
Ja és lehet, hogy Butapesten, meg még pár városban még ennél is szarabb bicikliutak vannak (bár az már csak a 3. útvonal színvonalán képzelhető el), de az nem vígasztal senkit, ha egyszer ezek is gyakorlatilag járhatatlanok!
Cigánylabirintus - KJK impress 2009.03.04 07:46:00
Eredeti alkotók: Kardos Péter, Nyári GáborIllusztrációk: Stark Attila  Támogatta: a Roma Culture Initiative of the Open Society InstituteA(z eredeti könyv) megjelenését az Oktatási Minisztérium Hátrányos Helyzetűés Roma Gyerekek Integrációjáért Felelős Miniszteri Biztosi…..
Jóskapista 2011.08.02 00:38:49
Az előttem szóló béta teszt javaslata se rossz ötlet, de az is elég lett volna, ha legalább néhány szociológussal konzultálnak az alkotók a történet megírása előtt/folyamán.
Azt nem állítom, hogy teljesen irreális lenne a történet, de biztos vagyok benne, hogy erősen túloz helyenként, pl. abban, hogy szinte minden lépésnél vagy biztosan valamilyen atrocitás éri hősünket, vagy a szerencsén múlik, hogy bántják-e. Ezek az atrocitások többször már valószerűtlenül túlzók, pl amikor sehova nem akarják beengedni, léten-nyomon belekötnek, basztatják a rendőrök, amikor a pincér megfenyegeti, hogy összeverik, ha nem kotródik el (ha ilyen történne, ettől lenne hangos a sajtó, mert a jogvédők rögtön föllépnének!), vagy amikor agyonverik a szkinhedek. A szkinhed persze egy nehezen szerethető, erőszakos lény és nem jó vele összetűzésbe keveredni, de 1) az, hogy csakúgy séta közben meglátnak egy "ellenséget" és egyből megtámadják, ilyen még nem történt, és nem is fog, mert egyből ők kerülnének a célkeresztbe utána. Legföljebb beszólnak, esetleg meglökik, de inkább csak nagyon csúnyán néznek rá és egymás közt szitkozódnak. 2) Még olyat nem hallottam, hogy Mo-n valakit szkinhedek agyonvertek volna. Még buzit vagy "libsit" se, pedig általában a gyűlöleti sorrendjükben azok vannak előrébb: szidó/libsi/buzi/komcsi (ezek majdnem szinonímák náluk) > cigány > rác, tót, oláh, stb. (Olyan persze volt már, hogy valakit alaposan helybenhagytak, de az azért mégsem egyenlő a gyilkossággal!)
Az viszont figyelemre méltó, hogy a hősnek rossz tulajdonságai is vannak eredendően, nem egy mintapolgárként indul, akit kizárólag a társadalom tesz/tehet rosszá.
Cigánylabirintus - KJK 182. 2009.03.04 06:59:16
Mikor a kulcsodat a zárba helyezed, egy levélke pottyan ki az ajtónyílásból. Gyanakodva léped át a küszöböt. A szobádba érve olvasni kezdesz. „Tisztelt Bérlő!” kezdődik a hivatalosra formált levél. „Mivel Ön nem tett eleget a megállapodásunkban foglaltaknak, vagyis nem…..
Cigánylabirintus - KJK 395. 2009.03.04 07:07:26
A lakás ajtajára egy cetli van ragasztva „amint tud kérésen föl” felirattal. Megismered a tulaj írását, átmész hozzá. Fogalmad sincs, mi ilyen sürgős, majdnem minden nap összefutsz vele a lépcsőházban. A fejét ingatva, zavartan nyit ajtót. Köszönsz, majd megkérdezed, mi a…..
Cigánylabirintus - KJK 154. 2009.03.04 06:47:00
Elmész az esti iskolába, amelyik felkészít az érettségire. Még az otthonból elküldted a jelentkezést. Bizakodsz, hogy már ebben a félévben megkezdheted tanulmányaidat. Nézed a diákokat, veled egyidősek. Életüket és gondolataikat más dolgok töltik ki. Irigyeled őket.…..
NÉGYmadár Osama 2011.05.04 10:18:47
Jóskapista 2011.05.05 11:24:09
@friczi: A fehégalléros terroristákon azokat érted, akik nem öngyilkos merénylőket, hanem rakétákat küldenek?
Akkor egyetértek, bár ők inkább nevezhetőek zöldgallérosoknak.
w Tudjuk, hol laksz 2011.05.03 08:30:00
Velünk nem lehet baszakodni – ez az üzenete Oszama bin Laden kivégzésének. Kedvemre való üzenet ez magyarként és felelős hazafiként. Hiszen ebben a konfliktusban egy kicsit mi vagyunk az a cowboy, aki végül lelőtte a gonoszt. Legalábbis inkább, mint a másik, a halott cowboy.…..
Tavaly a telkünkön tanyát ütött néhány vakond (Talpa europaea), pompás földpiramisokkal kápráztatva el a közömbös és független szakértőket: rigókat, galambokat, néhány arra tévedő kóbor macskát, s ezek persze nem voltak tudatában, hogy a bársonyos bundájú ásólábasok…..
w Troll a pályán 2011.04.05 06:30:00
Hogy Lázár János mikor kel fel és vonul vissza, azt inkább nem méricskélném, még az is lehet, hogy sose. Következmények nélkülibb ez az ország, mint valaha. (Pedig vonz a csábítás, hogy leírhassam: Lázárnak mennie kell!) Viszont a sztori már nemcsak az ő sorsáról szól, ez…..