Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tök Etele

1 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Caligula a lovát ugratja 2010.06.25 05:30:00
Az keveseket érdekel, hogy az Alkotmánybíróságba vagy az Állami Számvevőszék élére pártlelkű droidok kerülnek. Hogy mire jók ezek a szervek, eleve nem sokan értik, ezek csak távoli Audi-kulcsok. A köztársasági elnök, az már látványosabb szerep, annak ellenére, hogy arról…..
Tök Etele 2010.06.25 14:34:58
megint nagggggyon jól sikerült ez a kis szöszeneted, Árpi!

az utóbbi időben volt egy-két gyengécske húzásod is, de ez most ismét kivillantotta a nem hétköznapi kifejezőkészségedet.

oly pontos jellemképet adtál erről a fajankó Schmittről, hogy az embernek a döbbenettől lúdbőrős lesz...:-) gratula!

a helyzet az, hogy már-már kezdetm azt hinni rólad a választási kampány idején (oly sokat ecsetelted a fidesz előbbrevalóságát a jobbiknál...), hogy kezdetm azt hinni, hogy te is meggágyultál. na most azért megnyugodtam, hogy azért mégsem...:-)

na most ez a jobbikos dolog, ha már előkerült: sokszor nem értettem veled abban, ahogy a jobbikról írtál, mert egyszerűen tendenciózus politikai nyilatkozatokat láttam bennük. pedig a jobbikról is lehetne árnyaltabban fogalmazni Árpi! tény, hogy vannak hülyeségeik, vannak köztük agyamentek szép számmal, de az is tény, hogy sokukban a mélyről jövő indulataikat valahol valamiféle tisztesség iránti vágy fűti. ezt azért nem lenne szabad figyelmen kívül hagyni. ebből a szempontból ma a parlament egyetlen szereplője, amelyik a politikájának az origójaként a tisztességet tekinti, és nem manírból ülnek ott. szerintem nem ütni-vágni kellene ezt a csoportot, hanem az értelem irányába becsatornázni a bennük rejlő természetes tisztesség iránti vágyaikat. ebben azért segíthetnél te is a velük szembeni tárgyszerűbb megfogalmazásokkal, amelyekből nem rögtön már az első mondatból süt ki a velük szembeni megingathatatlan elutasításod. nem fasiszták ők, hanem sérült földaládöngölt emberek, akik a szélsőségeikkel akarják észrevetetni magukat és a bánataikat. nem igazán értik a világot, segíteni kellene nekik, mert emberileg többet érnek annál, mint ahová száműzték őket. a többségükre gondolok, nem arra a néhány erőszakos állatra, akikkel szemben nem lehet toleránsnak lenni.

üdv

Tök Etele
töke tele
w A törvény nevében! 2010.06.18 00:45:00
Azt ajánlom, kedves kolléga, hogy írja ki magából a gennyet jó alaposan és mielőbb. Egyrészt az megelőzi a további üszkösödést, és akkor talán a csontok még megmenthetők. Másrészt meg ha lesz új médiatörvény és benne vélemény-helyreigazítás, akkor eljön az én napom.…..
"Veresnek eszébe jutott, miért járt Kínában Dobolyi Alexandrával"írgya a zindex emitt:http://index.hu/belfold/2010/02/19/veresnek_eszebe_jutott_miert_jart_kinaban_dobolyi_alexandraval/Na, ehhez csak annyit, hogy nem lehet valami nagy numera ez az Alexandra, ha Veresnek ennyit…..
w Két pogány közt 2009.06.09 23:00:00
EP-választás, IV. rész - Fidesz A győztes Fidesz nehéz helyzetbe nyerte magát. Kétfrontos harc mellett nehéz megőrizni a hitelességet, és elkerülni a két ellenfél szavazóinak protest-mozgósítását. Ha a Jobbik radikálisainak udvarolnak, azzal az SZDSZ egykori és az MSZP…..
Tök Etele 2009.06.10 12:37:00
Szia Árpi!

"De a szélsőjobb az ő kiskertjükben erősödött meg." - írod.

Sajnos, ez olyannyira igaz, hogy nehezen lenne vitatható. Különösen arra nem lehet értelmes magyarázatot találni, hogy az évek óta önmagukat állandó fenyegetettségben élőknek érző vidéki falvak és városi gengterületek lakóit miért nem igyekezett megvédeni 7 éven át a koalíció, aközbiztonságot miért nem erősítették meg ezeken a helyeken? Szerintem ez volt az egykori koalíció országos térvesztésének a legfőbb oka. És tényleg érthetetlen. Épésszel az ember nem is tud másra gondolni, mint hogy ez így volt szándékolva, csak elszámolták magukat. Egy olyan képződmény, amelyik a szavazatokat leginkább az önmagukat fenyegetettnek érzőktől szerzik, talán gondolkodhatott is úgy, hogy egyáltalán nem baj, ha sok ember él a fenyegetettség érzetében ebben az országban, az ilyenek mind az ő potenciális szavazóik. Hát pedig nem. Ha így kalkuláltak (persze ez rém aljas dolog), akkor is elszámolták magukat: az emberek annál keresik a menedéket, a biztonságot, aki képes felmutatni valamit a védelmükben. Ha ez a magyar gárda, és az is csak masírozgat és vad vezényszavakat hangoztat, akkor is. A kiskertben termett uborka védelméért akárkire is szavaznának azok, akiknek másuk nincs, csak az. De a városi agyonadóztatott értelmiség sem tűrte más tovább, hogy a keserves adóforintjaiból olyanokat szponzoráljon az ország kormánya, akik a saját gyerekeiket állami gondozásba adják, majd a rokonságon keresztül "visszalízingelik" őket fejenként 80 ezerért havonta. Egy ilyen család a havi félmillát is össze tudja rakni kizárólag szociális típusú bevételekből, nulla munkával. Meg azt sem nézi jószemmel az adóterhektől megroggyant kisvállalkozói réteg, hogy százezres nagyságrendben azért nem dolgoznak emberek, mert jobban megéri nekik a segélyekből élni, sőt, ha legális állásba dolgozni menne, akkor kevesebb maradna a buxában, mint maga a segély. Na ebből a legfelső szinten fenntartott (vélhetően szavazatvadászó) hülyeségből lett elege úgyszintén nagyon sokaknak.

Azért hozzáteszem: a Jobbik és a Gárda nehogy elbízza most magát. Addig, amíg csak pofáznak, még talán tart velük szemben a tűréshatár. De az első szélsőséges cselekedetük után meg fogják kapni a jól megérdemelt pofonjaikat. Azok talán majd észheztérítik őket is, mert egyelőre ők is a hülyék táborát szaporítják, csak éppen e létfenyegetettségben élők most éppen az általuk eszkábált tető alatt keresnek átmeneti menedéket.

üdv Tök Etele
Tök Etele 2009.06.10 12:53:01
Amúgy az egész írásoddal kvára igazad van, Árpi!

Csak azt az egyet nem tudom, hogy ebből mi a jó nekünk, hogy mi ketten (na jó, meg még néhányan), tudjuk a tutit, a frankót?

Miért van ennyi kiaszott hülye ebben az országban, egy olyan országban, amelyik arra a legbüszkébb, hogy habár semmilye nincs, de a lakóinak a szellemi kapacitása magasabb az emberi átlagnál.

Erősen tartok tőle, Árpi, hogy hamarosan kiderül, a nagy nemzetközi tőkebeáramlás két évtizedig egyáltalán nem a magyar szellemi képességekbe vetett bizalom jele volt, hanem pusztán a nemzetközi élet önvédelem, hogy ez a kelet-középeurópai rasszizmusra hajlamos hülye társaság nehogy a III. világháborúba sodorja a világot. Ezért inkább működőtőke formájában adagolták be e nyughatalan népnek a nyugtatópirulákat.

Azonban a térség struktúrája nagyjából rendeződni látszik, nincs már szüksége arra a világnak, hogy a magyaroktól rettegjen, ezért aztán magunkra is maradunk szépen a bajunkkal is, na meg a felhalmozott irdatlan adósságainkkal is. Le vagyunk (leszünk) szarva hamarosan. Ezt világosan látni kell. Nem kellünk senkienek, senkinek semmiféle stratégiai érdeke nem fűződik a velünk való szorosabb együttműködéshez. Pláne ha látják itt ezt a szélsőjobboldali nyomulást. Sima ügy: a világ elfordul tőlünk, fulladjunk bele a saját szarunkba úgy, ahogy mi akarunk. A kikövetelt, kiharcolt, kivívott lehető legnagyobb szabadságunkban.

üdv Tök Etele
EP-választás, II. rész – SZDSZ és MDF Mikor kiszívta már szegény csontom velőjét, s arcához lankatag hajoltam én előrébb egy csókot nyomni rá: nem láttam semmi mást, csak izzadt bőrcsomót és tele rothadást. Bezártam szemem nagy hideg borzadályban, s amint az eleven…..
Tök Etele 2009.06.10 12:13:58
Szia Árpi!

Uff, megmondtad. Már megint a frankót. Gyakilag egy szavam sincs hozzá, megérdemelték, beképzelt, elszigetelődött,
fa@fej társaság volt, még akkor is, ha a nyilvánosan hirdetett nézetek közül az övéké állt legközelebb hozzám. Levesbe velük, nem fogom megsiratni őket.

Most már csak egy kérdésem van, Árpi:

Demszky mikor veszi már észre magát, és mikor húz el végre a bús p...ba?????

Hiába, a mögöttünk lévő évtized bebizonyította, hogy a szándék rettenetesen kevés a politikában. Lehetett ugyan (naiv megközelítéssel és sok-sok ?????-lel) Gyurcsány és Demszky eredendően jószándékú, de amit csinált egyik az országgal a másik a fővárossal, az már-már történelmi bűnnek nevezhető. Gyurcsány már a helyén van, engem nem zavar, ott, ahol van, de ahogy kiveszem a közakaratból, sokan szeretnék máshol látni. A helyében nem várnék azzal, hogy mások határozzák meg a helyét, ezt megelőzve talán célszerű lenne neki saját magának egy normális helyet választania, ahol még van esély rá, hogy békét hagynak neki. Elkúrta, és ezt már nem lehet visszacsinálni.

Most már csak Demszky távozására várok, de minél előbb, annál jobb. Szerintem ez után az EU választási eredmény után kötelessége lenne távozni a politikai vezetésből, Budapest főpolgármesteri székéből.

üdv Tök Etele
w Az aknamunka ünnepe 2009.05.05 04:20:00
Magyarország válságának szép fényes tükrei az ünnepei, amiket helyesebb szabadnapnak hívni, mert ennél szélesebb közmegegyezés nincs egyikről sem. A munka ünnepe évtizedek óta folyik össze a majálissal, ami tényleg semmi mást nem jelent, mint hogy most már elég jó idő van…..
Tök Etele 2009.05.07 10:12:22
Szia Árpi!

Nem hazudtolod meg magadat: ismét tabukat döntögetsz. Alapvetően igaz és nagyon fontos is, amit írsz.

Szerintem azonban ALAPVETŐ FONTOSSÁGÚ lenne végre megkülönböztetni az állami alkalmazottak és a magánvállalkozók munkajogi státuszát. Állami alkalmazottnak ALAPBÓL MEGTILTANÉK MINDEN OLYAN SZTRÁJKOT, amelyik a közfeladatainak az ellátását érinti. Mi az, hogy kimegyek a pályaudvarra, és nem indul el az a vonat, amelyik az általam befizetett adóból képes egyáltalán valamennyire is működni? Aki állami munkát vállal, az igenis vegye tudomásul, hogy elkötelezett a közérdeknek, és ennek van alárendelve a sorsa. Akinek ez nem tetszik, az kereshet magának munkát a magánszférában. Állami alkalmazott alapból ne sztrájkoljon. Konkrét, pontos munkaszerződést kell velük kötni. Az képviseli az érdekeiket. Ha az sérül, akkor fordulhat kártérítésért bírósághoz. Legfeljebb azt tartom indokoltnak, hogy az ilyen ügyeket a bíróságok a mainál sokkal gyorsabban tárgyalják (hacsak a bírók éppen nem sztrájkolnak...:-))))))) és legyen egy olyan közös szolidaritási alapja az állami alkalmazottaknak, amelyik az ilyen esetekben átmeneti megélhetést biztosít a tárgyalás végéig. Ha veszít: vissza kell fizetnie. Ha nyer, akkor az alapot feltölti a vesztes, vagyis az állam. Ez így fair.

A másik:
Azt azért ne felejtsd el te sem, Árpi, hogy a szakszervezetek eredetileg (a XX. század legelején) valóban tisztességes célokra jöttek létre: a jól dolgozó munkás érdekképviseletére. Erre ma is szükség lenne. Azért van ennek vitathatatlanul létjogosultsága, mert a tulajdonos (egy személy, vagy egy szűk kör) a tőkeerejével áll szemben az egyenként rendkívül gyenge érdekérvényesítő képességű magánszemélyekkel. Ebben e körben nem elegendő a munkaszerződéssel megoldani a helyzetet, hiszen már maga a szerződés is kierőltethet elfogadhatatlan, méltatlan kényszervállalásokat. A tőke olykor túlzott és féktelen erejével szemben - Marx ebben nem tévedett - kizárólag a munkások összefogása jelenthet kiegyensúlyozott pozíciót. Azt ne vitassuk, tehát, hogy a munkásoknak joguk van korrekt érdekegyeztetésre. Nem ismerem a mai szakszervezeti és sztrájkjogi előírásokat, de úgy gondolom, hogy ezekben lehet a baj lényege, rossz a jogi szabályozás. A XX. század elejének eredeti céljaihoz kellene visszatérni, és figyelembe kellene venni, hogy azóta a világ a globalizáció miatt egészen más prioritások szerint működik. Azt valóban nem szabad tétlenül néznünk, hogy a jelenlegi szakszervezeti vezetők a saját hóbortjukból lefűrészeljék a munkásság alatt az ágat, és a világpiaci versenyben éppen azok maradjanak hoppon, akinek - úgymond - az érdekeiket "képviselik".

Megismétlem: a mai képtelen helyzet diagnózisában egyetértek veled, de én az egész szakszervezeti és sztrájkjog új (a munkások és a társadalom összérdekei szempontjából is korrekt) jogi szabályozásában látom a helyes megoldást, nem pedig az egész elsöprésében. Az elsöprés átesés lenne a ló tulsó oldalára, hosszabb távon olyan társadalmi feszültségekhez vezetne, ami úgyszintén robbanásveszélyes lenne. Ez pedig senkinek sem lehet jó.
w Dakota rodeó 2009.03.31 06:00:00
Tudja-e Bajnai Gordon, milyen állatot nyergeltek fel neki? Ha tudja, miért ül fel rá? Miben reménykedik? Ha nem tudja, mi lesz az ország szekerével, amit ez az állat vontat? Bajnai Gordon jó képességű technokrata, egészen nagyméretű költségvetéseket is átlátott, összerakott és…..
Tök Etele 2009.03.31 20:27:52
@Tóta W. Árpád:
Árpi! De az MSZP is és az SZDSZ is kussol erről!!!!

Nem merik kimondani ezt a teljesen triviális igazságot, mert félnek attól, hogy mi lesz abból!!!! Na ezt nem szabadna csinálni! Még abból sem képesek kommunikációs tőkét kovácsolni, ami sültgalambként repül a szájukba. Benne vagyunk nyakig a szarban ebben az országban, és csupa tehetetlen töketlen próbál vezetősdit játszani. De csak addig megy nekik prímán a játék, amíg van mit ellopni. Ez az egyetlen, amire professzionálisan képesek. Az egész politikus brancs együttvéve a rendszerváltás előtt és után.
Tök Etele 2009.03.31 20:32:59
@Tóta W. Árpád:
Arpi, szerintem megérne ennek az összefüggésnek a világos kibontása egy önálló cikket!

VIZITDÍJ ELTÖRLÉS >>>> NEMZETKÖZI BIZALOMVESZTÉS, ADÓSSÁGNÖVEKEDÉS >>>>>> KAMATNÖVEKEDÉS, FORINTGYENGÜLÉS >>>>> ÖSSZESSÉGÉBEN SOKKAL TÖBBE KERÜL EZ AZ EGÉSZ MINDENKINEK? MINT AMIBE A VIZITDÍJ KERÜLT VOLNA!!!!!!!!!!!!

Bele kellene üvölteni a képükbe: "ÉRTSD MÁR MEG VÉGRE, EMBER!!!!!!!"
Tök Etele 2009.03.31 21:11:56
@malacka69 megélhetési dolgozó:

Még hogy alkotmányos sansz volt a népszavazás? Mire, te sötéthomály? Ha valamire mindez alkotmányos sansz volt, akkor az éppen az, hogy belevizeljetek a saját poharatokba! Éppen ezt lenne ideje végre felfogni.

Persze, milliárdos elkúrások is voltak, vannak és lesznek is ebben az országban, ahogy ez mindig és minden rendszerben és kormány alatt meg is történt. Eddig még soha senki nem volt ebben különb a másiknál.

A külföld azonban arra figyelt fel, hogy ebben az országban tömegével élnek önsorsrontó marhák, akik, ha Orbán vezényel nekik, megszavazzák akár a saját főbelövetésüket is, ha Orbán azt hazudja nekik, hogy ez a nemzeti érdek.

Kiba@ott nagy kárt okozott az országnak ez a népszavazás!!!!!!!! Hiszen innentől fogva soha egyetlen kormányban sem bízhatnak a külföldi hitelezők, mert bármilyen költségvetési intézkedést meg lehet buktatni népszavazással. Ennek a felelőtlenségnek a FELÁRÁT fizeti ma meg az egész ország!!!!!!!!!