Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hasse

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hasse 2018.06.02 12:23:40
@diszkriminans: Ezzel egyetértek, azt mondanám a lakáskassza egy kényszermegoldás, hogy rávegye az embereket a megtakarításra. De ez igaz a cafeteria összes elemére, meg az adókedvezményekre is.
  Tavaly ősszel írtunk róla, hogy Pauley Perrette 15. évad utána otthagyja az NCIS című sorozatot. Akkor arról lehetett tudni, hogy közös megegyezés miatt jön el, elég volt 352(!) epizódnyi nyomozás, csinálna valami mást is. Néhány nappal ezelőtt viszont néhány Twitter-üzenetben arra utalt, hogy…..
Hasse 2017.11.08 14:29:46
@Rwindx: De, ezt a többi adós fogja kifizetni. Illetve szigorodnak a hitelfelvételi korlátok. A bank pedig nem szokott sem értékesíteni, sem kilakoltatni, arra vannak megfelelő cégek.
Hasse 2017.11.09 11:40:55
@Rwindx: Ugyanazt mondjuk. Az elsétálás jogának nagy híve vagyok, a visszamenőleges bevezetésének nem. A referencia kamathoz kötés meg nem jelent semmit, nyilván a kamatfelár megnő, ha nagyobb kockázatú lesz a hitelezés.
Hasse 2017.10.10 07:37:37
@Hortenz: Ha már annyit csinál az ember, hogy éven belül félrerak a nyaralásra és nem folyószámlahitelből oldja meg, azzal már nyer 10-20 %-ot. Magánál a befektetésnél én 2-3 % reálhozammal szoktam számolni.
Hasse 2017.10.09 15:16:48
@rigolya2: Az Óbudai Egyetemen (ex BMF, ex-ex Kandó) van esti informatikus képzés, arról hajlandó vagyok elhinni, hogy egyenértékű a nappalival.
Hasse 2017.09.26 12:43:52
@Van: Visszakapja, 3-4 hónap után, aztán bukott rajta egy csomót (bár még köröket ver egy UL biztosításra így is). A tudatos lakásvásárlási stratégia első lépése nem a lakástakarék, hanem a fogyasztási hitelek kiiktatása, 50 rugó egy kis borítékban és a lakossági állampapír. Ha van az embernek 1-2 millája likvidben, majd akkor gondolkodhat lakástakarékon. Eleve egy 15 milliós lakás megvásárlásához kell 4 millió likvid pénz, aztán tud jönni a lakáskassza (akár áthidaló kölcsönnel), aztán meg a hitel.

Jó termék a lakáskassza, csak a helyén kell használni.
Hasse 2017.05.05 11:18:28
@Szarvas Norbert: Az "aludj rá még egyet" taktika a normális eljárás egy hosszútávú döntésnél, pláne, hogy azért az u.n. pénzügyi tanácsadók háttere és mentalitása is olyan, amilyen. A trükkmester viszont szimplán etikátlan, a munkáért fizetni kell.
Hasse 2016.11.26 09:10:32
@arajanlat: 25-40 %. Legalábbis a Tesco 1 alkalmazottra jutó árbevétele 4 szerese Nagy-Britanniában, mint itthon. A többséget meg nem lehet összehasonlítani, eleve jövedelmek, iskolázottság, ipari munkafolyamatok hozzáadott értéke (összeszerelő üzemek, helpdesk, szoftverfejlesztés és tesztelés van nálunk, vagyis a kulimunka) mind-mind befolyásolja pl. egy fodrász vagy egy orvos "termelékenységét".

Először egyelőre Szlovákiát kéne utolérni, aztán Szlovéniát és Csehországot.
Hasse 2016.12.01 12:21:35
@droid_: Jogos.
Hasse 2016.09.02 10:03:42
@elemes: 70 % a bérköltség.
Hasse 2016.09.02 10:21:10
@Szarvas Norbert: Egy normális EÜ biztosítás kb. 3 kiló évente és nincs benne pl. a fogorvos, szerintem SZJA fizetőnek jobban megéri egészségpénztáron keresztül átküldeni a pénzt. Jövőre pár dolog változni fog munkáltatói támogatások terén, majd kiváncsi leszek.
Hasse 2016.09.03 09:28:33
@elemes: Az 1100 Milliárdos gyógyítási részre vetítve, a pénzbeli ellátás (550 Mrd, CSED/GYED/GYES/táppénz/rokkantnyugdíj) és a gyógyszertámogatás (350 Mrd) nélkül. Az életpályamodellek kapcsán volt erről kalkuláció, a 70 % egyébként a tudásszektorban (orvos/mérnök/közgazdász/jogász) normálisnak számít.
Laikus, hétköznapi emberként nagyon nehéz lehet eligazodni a pénzpiacon, hiszen mindenki a saját álláspontját / termékét próbálja becsomagolni neked. Ahány pénzügyi blog, fórum vagy újság, megannyi tuti megoldás a pénzednek. Az biztos, hogy érdemes megtakarítani, aminek egyik…..
Hasse 2016.08.31 13:49:28
@Sobbis: "Fogjuk már fel, hogy a tbsz pmák meg az etfezgetés nagyon jó, de az átlagember fel se fogja miről van szó." Az a baj, hogy ezeket meg kell tanulnia az embernek 40 éves korára, mert egyébként szívni fog később, akármennyi nyugdíjbiztosítást is köt. Tőkejövedelemből élni nem 70 évesen kell megtanulni.
Mostanában befutott néhány állami támogatás (CSOK, NOK, OMP...stb), míg jónéhány megmaradt. Rengeteg lehetőség, mégis több százan jeleztétek felém, hogy "én valamiért mindig kimaradok az osztogatásból". Itt akkor most valami összeesküvésféle van, mindig a rossz oldalon helyezkedsz el, vagy pedig más…..
Már bekészítettem a bukósisakot, ami megvédi majd a buksim a sok "hate" és " fuck u" kommentektől és azoktól az emberektől, akik a saját életük szarságait rajtam akarják leverni, itt akarják kimondani, amit élőben nem mernek. Tudom most nagyon beleálltam, de nem célom:) Vendégszerepeltem a…..
Drágalátos szakértő kormányunk lecsökkentette a hitelközvetítők jutalékát maximum 2%-ra. Ebből max. 1,6%-ot kap kézhez a közvetítő vállalat, amit aztán leoszthat az embereinek. 0,4%-ot visszatartanak és majd később adják oda. Mindezt azzal indokolta a szakértőkkel (sicc) körülvett törvényhozás, hogy…..
Az idő a legfontosabb erőforrásunk. Az idő egyenlőséget teremt, hiszen félreérthetetlenül mindenki számára napi 24 órát biztosít. Nem többet és nem kevesebbet. A legtöbben mégsem tudják hatékonyan beosztani a saját idejüket és felesleges energiákat veszítenek el. Az elveszett energiákat (és…..
Egyik olvasóm küldte el nekem a linket (itt) Bosszankodva kért meg arra, hogy elemezzen ki, ugyanis emlékezett múltkori kijelentésemre, miszerint a továbbiakban fellépek a szakértői túlkapások és félinformációk ellen. Most egy HVG cikkre szeretnék reagálni, kibontani és kibővíteni, ami újfent a…..
Időnként szóbakerül a politikai színtéren illetve szakmai berkekben a nemzeti alapbér koncepciója, aminek értelmében minden magyar felnőttkorú egy alapjövedelmet kapna minden hónapban az Államtól akkor is, ha nem fizet adót, ha nem dolgozik vagy éppen dolgozik. Tehát ez egy olyan társadalmi jótéti…..
Itt a blogom az elmúlt hónapokban több ízben is megemlítettem, hogy az Önkéntes Nyugdíjpénztári rendszer haldoklik és már csak idő kérdése, hogy megszűnjön az identitása. Mióta felröppentek a hírek, hogy a Cafeteria rendszerünket vizsgálja az EU, azóta már tényleg csak a végítéletre vártunk. Hogy mi…..
Hasse 2016.03.11 14:06:49
@whale: Természetesen elköltik azonnal (a régi "magyar modell" - fogyasztás pörgeti a gazdaságot) + idős korukra kiszolgáltatottak lesznek az államnak. Ilyenről álmodik az összes gyenge politikus.
Hasse 2016.03.11 14:54:02
@A megvalósult amerikai ólom..: 16,5 Mrd EUR volt a lehívott EU-IMF hitel a végén, ennek nagy része vissza lett fizetve, csak szintén hitelből (át lett forgatva hosszú papírba). Az összeg nagy része a jegybank devizatartalékaként (bár erről mostanában hallani dolgokat), kisebb része állami tulajdonú MOL részvények formájában jelen van még mindig a rendszerben.