Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zeremble1

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Füstadó 2009.05.15 10:55:00
  A szocik képesek a vagyonadóból is jövedelemadót csinálni. A Fidesz meg hülye, szokás szerint.   Ld még: A dublőrök éjszakája..
zeremble1 2009.05.15 13:19:19
@igaz_ember: Amennyire en latom vannak ugyebar a bevetel alapu adok, itt bevonnek mindenkit a kozteherviselesbe, adozzon a minimalber is, es mindenki legyen buszke, hogy fizet es beleszolhat a kozugyekbe. A fogyasztasi alapu adonak meg ott van az AFA stb. Bizonyos arucikkekre konnyu kivetni az adot (uzemanyag). Ez a resze is rendben van a tortenetnek. Nekem nagy bajom csak a vagyonalapu adokkal van, mert azokat igencsak igazsagtalannak tartom abban az esetben ha mindenki termeszetesen adozott jovedelembol epitkezik, vesz ingatlant, fektet be a tozsden stb. Az allamnak az a dolga, hogy rendet tegyen, megtalalja a nem jogkovetoket, a kibujokat, a minimalberes vallalkozokat, folytassa a vagyonosodasi vizsgalatokat. Mindezt transzparens, kulturalt modon.

Az ingatlanado ismet vihart kavar a semmirol. Ha lenne akkorsem jonne be belole sok penz. Ki latott mar szamokat?? En meg nem, pedig olvaso, internetezo, hozzaerto ember lennek.
zeremble1 2009.05.15 13:44:07
@egÉSZ vs. FÉLész:

Hello, nagyjabol egyetertek azzal amit irtal, csakhogy eleg sok dolog van a hozzaszolasodban osszemosva. Az Andrassy uti 140nm-ben egyedul lako kisnyugdijas Kropacsek neninek mar hosszu evekkel ezelott el kellett volna adnia a lakasat, az ingatlanadotol fuggetlenul. Ugyanis egy ilyen lakas/haz szintentartasahoz evi tobbszazezer Ft szuksegeltetne. Az eladasi arbol nyilvan boldogan elhetne egy zoldovezeti 50nm-esben es a maradek osszeg befektetesebol/kamataibol telne extra parizsira is. De ez szerintem nem tipikus pelda. Arrol nem is szolva, hogy Kropacsek neni orokosei is leperkalhatnak havi partizezer Ft-ot a jovobeli oroksegert, vagy ha nincs orokose Kropacsek neninek akkor eletjaradekert el is adhatja a haszonelvezete mellett a keglit.

Szoval engem meg meg is lehetne gyozni, hogy legyen ingatlanado, en fizetnek is, de minek ha az egeszbol minimalis osszeg jon csak ossze??? Legyen 5 Ft extra ado az uzemanyagon, meg a cigarettan es ugyanott vagyunk. Nagyobb igazsagossag nem lesz egy ilyen ado kivetesebol, csak tomenytelen adminisztracio. (amiben ugyebar nem vagyunk tul jok.) A jogkoveto svajciakra ki lehet egy ilyen adot vetni, de mo-on teljesen remenytelen ugy.

zeremble1 2009.05.15 14:47:29
@Unter Bahn: ez eleg egyszeru kerdes, gondolom ha a lakas becsult erteke 50mFt es 25mFt bankhitel van rajta akkor a lakas _aktualis_ erteke 25mFt, vagyis nem adozik.

Miert is adoznal? Nics 50millios lakasod, csak 25millio a lakas erteke!!

Ha fizeted a kolcsont egy ido utan marcsak 10mFt lesz rajta a hitel es lassan atcsuszik az ingatlan a 30mFt feletti kategoriaba.

vagy nem?
Sajtóközlemény Zörög a haraszt 2009.03.31 12:50:00
Kezdődik? A „Reményeink szerint...” soha nem jelent jót. Véleményük mai cikkünkről. SAJTÓKÖZLEMÉNY A CSIKI-BEGE CÉGCSOPORT AUTÓS CÉGEINEK CSŐDVÉDELMÉRŐL A Csiki-Bege Cégcsoport autós cégei (Csiki-Bege Kereskedelmi Kft., Csiki-Bege Autoplaza Kereskedelmi Kft.,…..
zeremble1 2009.04.01 09:24:46
@Wazzup: igen latom figyelmesen elolvastad a hozzaszolasokat, tobbek kozott az enyemet is.

a csiki-bege-ben kritikan aluli volt a szinvonal. megha csillogott is az epulet. ahogy irtam ketszer jartam naluk _konkret_ autoveteli szandekkal, nem is olcso autokrol volt szo es mindketszer olyan stilusban beszeltek (inkabb nem beszeltek) velem ami toleralhatatlan. hiaba az oltony, ha nem jar kulturaval.

az a feltevesed erdekes es vitara melto, hogy valoban 3 emeletes csillogo uvegben kell-e autot eladni, ahol autonkent akar sokszazezres, vagy millios overhead-el kell kuszkodni, vagy visszavenni egy kicsit, es szerenyebb korulmenyek kozott versenykepesnek maradni.

nekem evtizedek ota alfa-m van, amit az alfa szamosi priman javit egy sufniban, es ra nem biznam az autom egy ilyen cs-b fele muhelyre azt. szoval egyatalan nem biztos, hogy nagyon nagy szukseg van ekkora intezmenyekre, amikor tenyleges tevekenyseget nem folytatnak. egy olyan lepcso amire sok szukseg nincs. kell a gyartas, meg a finanszirozas, a bank, de mi a fenenek meg tucatnyi alkalmazott, orias vallalkozas, uvegpalota, hogy az autot a segged ala tegyek plusz milliokert?