Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vicziani

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lógó orral ballagott vissza Li Hung a Bölcstől, akinél ugye az előző részben megismert kezdődő keretrendszer függősége miatt járt. Az öreg szavai kavarogtak a fejében, félelemmel gondolt a gonosz keretrendszerre, és úgy érezte, csillapodik a szívét marcangoló programozási vágy. Másnap újult erővel…..
Bejelentenivalóm van. A háttérben pedig halk dobpergés hangja szűrődik... Végre sikeresen túlestem életem első, komoly, tükörreflexes fényképezőgépének vásárlásán! Taps! :) Itt és most meg is ragadnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak Áginak, akinek néhány művét…..
Éjszaka van. Eredetileg nem terveztem ilyen sokáig ébren lenni, a mai is egy elég fárasztó nap volt. Kíméletlenül erős volt a nap, de azért szerencsére nincs hőség, az esték jól lehűlnek, a szőlő tud pihenni, egyelőre azt hiszem, szép nyarunk van. Inkább a ránk nehezedő…..
Kódzaj GitHub for Windows 2012.08.24 13:12:11
Alapsztori: Windows user szeretne Git-et használni, GitHub-ról leszedegetni cuccokat, esetleg saját repót létrehozni, más projektekből leágazni. Mit csináljon? Hol kezdje? Tegyük fel, hogy a user túl van már az elosztott verziókezelő rendszerek alapjainak megismerésén, esetleg…..
Egy éve fejlesztek egy alkalmazást Google App Engine platformon, úgyhogy itt az ideje felvésni egy-két tapasztalatot róla. Röviden: az appengine egy webalkalmazások futtatására alkalmas, némileg ingyenes, felhő alapú platform. Egy Google Account-tal és egy telefonszámmal bárki…..
vicziani 2011.08.15 14:35:16
Jó cikk!

A kérdésem az lenne, hogy alapban ha regisztrálsz, akkor nem lehet túlmenni a limiten, ugye? Szóval letilt, de nem az lesz, hogy hó végén jön a csekk? :)

Én a Python-t próbáltam (
jtechlog.blogspot.com/2011/06/masodik-nyelv-python.html), és azzal koránt sem volt ennyi szívás, sőt, egyszerűbbnek tűnt egy sima (nem Google App Engine-es) Java fejlesztésnél is.

Maven esetén meg nem lenne megfelelő a plugin helyett az Ant task-okat hívogatni?
Kódzaj Magyar java helyzet 2011.07.18 11:05:33
Egy kis körkép a magyar java közösség történetéről és jelenlegi helyzetéről, ami sosem volt még ilyen rossz: A 90-es évek közepén a java nyelv megjelenése után nem sokkal a BME-n létrehozták a javasite.bme.hu-t. Elég sok és jó minőségű tudásanyag halmozódott ott fel…..
index.hu/belfold/2010/02/05/toroltek_a_diakok_adatait/ cikk szerintHiba történt csütörtök délután a középiskolás jelentkezéseket kezelő központi szerveren, így a hajnali fél három után rögzített adatok – vagyis a januári középiskolai felvételik és az…..
Minden szoftverben van hiba. Ha a szoftverben nincs hiba, akkor jön egy olyan felhasználó, aki tudja úgy használni, hogy összeessen. És akkor elgondolkodhatsz azon, hogy a szoftverben van-e a hiba, vagy a felhasználóban.De ha nem hobbi programról van szó, akkor a felhasználó egyben…..
Miért nem vizsgáljuk (minden esetben) terheléses tesztnél, hogy funkcionálisan működik-e a rendszer. Ez a tisztázandó alapkérdés az elmúlt két blog bejegyzésből. Mi az a terheléses teszt, és egyáltalán... Milyen teszteket végzünk egy informatikai rendszernél, és miért úgy…..
Hamarosan kipipálja a bétateszt szakaszt az egyik legígéretesebbnek tartott magyar startup. Mint tudjátok, a Prezi.com a nemrégiben kapott 160 ezer dolláros induló tőkével indul neki a világ meghódításának.  Mielőtt belekezdenének a srácok a pénzégetésbe és a…..
vicziani 2009.03.31 16:54:44
Szerintem a vizuális típusú hallgatóknak igenis számít egy ilyen prezentáció, ugyanis megmarad benned az egész prezentáció felépítése, mely témákon van a hangsúly, melyik téma hol helyezkedik el a többihez képest.
Tudom, hogy a hallgatóságot leginkább az előadásmódoddal kéne megfogni, de az előadásod szerves része a prezentációs is, melyre odafigyel a hallgatóság. Valamint fontos az esztétikum is, szerencsére az emberek egy részének van szépérzéke is, ezért alakultak ki olyan, mások számára biztos haszontalannak tűnő fogalmak, mint divat, design, stb.
Én is használtam a prezit (
prezi.com/18016/), és arra jó volt, hogy jobban átgondoljam a mondanivalómat, annak struktúráját (PPT-be már agyatlanul szórom a diákat :). Ezen kívül míg el nem terjed, ezzel lehet kitűnni, beszélnek róla, megmarad, és már ezzel is elérte célját.
Én is voltam egy konferencián, ahol az egyik előadást egy designer vénával megáldott srác tartotta, gyönyörű slide-okkal, és nagyon megmaradt bennem, a tartalom is.
vicziani 2009.03.31 16:57:41