Regisztráció Blogot indítok
Adatok
metafizikus

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valamikor 1981-ben, a 18 éves James Alan Hetfield meglátta Lars Ulrich 17 éves dán fiatalkorú hirdetését az egyik helyi újságban, és válaszolt rá. Kb. ilyen egyszerűen alakult meg a Metallica, igaz, az első találkozás után kellett még pár hónap, mire ’81 októberére…..
metafizikus 2011.10.31 22:21:34
Mindig megoszlanak a vélemények, amikor arról van szó, hogy az egyik autós rendre utasítja a másikat valamilyen módon. András is ekként cselekedett nem olyan régen, nem csodálkoznék rajta, ha gyorsan ki lenne kiáltva közellenségnek meg önkéntes rendőrnek.A szlovák autópályán a…..
Lelketlen Béka Ciprusfa 2010.06.16 23:56:00
- Miért jött Bódhidharma nyugatról? - kérdezte egy szerzetes.- Ciprusfa az udvaron. - válaszolta Zhaozhou.Ezt az esetet sokan úgy értelmezik, hogy Zhaozhou az "itt és most" tanítását adja, mert egy épp ott levő ciprusra utalt. De mikor ezt válaszolta, a szerzetes azt mondta…..
Ezen a blogon tudatosan nem írok olyan politikai eseményekről, amelyek ugyan érdekelnek, és szívesen is olvasok róluk, de nem tartoznak az oldal profilját jelentő magyar politika témakörébe. Ezért nem foglalkoztam az egyébként rettentően izgalmas brit választással, és nem…..
metafizikus 2010.06.14 18:35:25
@bigapples:

Szoktam olvasni ezt a blogot, úgy kerültem ide, ha már így felmerült a kérés. Csak nem szoktam írni.

Az autonómiának JELENLEG semmi realitása nincs, csak arra jók az ilyen törekvések, hogy bizonyos politikusok valamilyen (nemritkán anyagi) tőkét kovácsoljamak belőle. Egyébként jó a "helyismeretem", s minden okom megvan rá, hogy mélységesen bizalmatlan legyek az MKP politikusaival szemben. Van némi betekintésem a dologba, valóban gyakran (számomra még mindig meglepően) fasisztoid tendenciák jelennek meg a gondolkodásukban. De hagyjuk ezt... elmondtam, amit gondoltam, nem szeretném a továbbiakban szaporítani a szót.
Üdv!
metafizikus 2010.06.13 20:55:45
@bigapples:

az általad említett önrendelkezési törekvések bizony a nevezett alapokon nyugszanak. Ismerve a pártbeli csúcspolitikusok, és a párthoz küzelálló véleményformáló értelmiségiek habitusát, ezt kár is lenne tagadni. Nem érdemes színházasdit játszani: pontosan tudjuk, milyen radikális gondolkodásmód mentén politizált az MKP - már ha politizálásnak lehet nevezni azt a dilettáns, kisstílű ügyködést, amit az utóbbi időben produkáltak. Ehelyütt felhívom a figyelmet arra, hogy Csáky Pál a választási kampány hajrájában rejtőzködött a szlovák média elől, de az M1 stúdiójába befáradt arról szónokolni, hogy aki nem rá szavaz, annak a szavazata elvész. Ehhez képest az MKP szavzók voksai mentek a kukába. A szavazatokért kár, az MKP-ért nem kár.
metafizikus 2010.06.13 21:10:15
@bigapples:

nem a sértettség, hanem a józan ész