Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kosztor

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyugdíjrendszereknek két célja különböztethető meg: a jövedelemhelyettesítés, illetve a végletes szegénység (pl. éhenhalás) elleni védelem. Az, hogy egy ország melyiket kívánja megcélozni (egyiket, másikat, vagy ezek valamely kombinációját) alapvetően értékválasztási…..
Kosztor 2010.03.31 14:06:31
Én 57 éves múltam, 1967-ben kezdem dolgozni, 14 éves, majd estin végeztem, munka mellett az iskoláimat. 42,5 munkaviszonyom van jelenleg. Amit 1967-óta levontak tőlem, azt mind félre tudtam volna tenni, most nem lenne problémám, hogy a nyugdíjam kevés. 2000-2009-ig az önkéntes nyugdíjkasszában is benne voltam. Ez is kevesebb lett, mint amit reméltünk, az ismert, vagy ismeretlen okok miatt. Nekem senki ne magyarázza, hogy most mint nyugdíjas valaki is eltart. Nem ezt ígérték, mikor elkezdtünk dolgozni. Akkor még az állam nem vett el abból, amit befizettünk, a mai gyakorlatok viszont nem ezt mutatják. Nem mindenki fizeti be a nyugdíjkasszába és tb-be a jövedelme után megfizetendőket. Igenis, mindenki annyit fizessen, mint amit keres, és ne legyen az, hogy miután 1 milliót keres havonta, 7 hónap után, vagy még kevesebb hónap után már nem is kell neki fizetni Tb-t, valamint , hog sokan már a nyugdíjjárulékot nem az államiba fizetik be, ugyancsak hiányt okoz. Ez a jelenlegi probléma. Én mint naív ember úgy képzeltem, hogy a nyugdíjas nyugdíjas lesz, tisztességesen megél, a fizatalok pedig jőjjenek, dolgozzanak, nekik is lesz munkahelyek, kereshetnek. Igen ám, de ez nem érdeke az államnak. Dolgozzon addig az ember, hogy mire kiesik, már ne tudjon nyugdíjat felvenni, hanem purcanjon ki. A fiatalt is tartsa el az anyja, vagy az öregek. Ha tanítattják, akkor azután is tartsák el, végül is ők is gyorsan kipurcannak, nekik sem kell már nyugdíjat fizetni.
Riogatnak bennünket, emelik a korhatárt, pedig van annyi diplomás fiatal, hogy perceken belül pótolhatók lennénk. De ez viszont nem érdeke az államnak, ő ugyanis egyáltalán nem akar nyugdíjat fizetni.
Kosztor 2010.04.01 14:06:17
@kelta: Megdolgoztam érte, le is vonták bruttóba, és megkaptam a 70%-át nettóbe. Amit nem fizettek ki, azt pedig tőlem átment a nyugdíjashoz. Soha nem mertem volna megsérteni egy nyúgdíjast, hogy én fizetem a nyugdíját. Egész életen át dolgozott, megérdemli. Mi kis képnezeket kaptunk, örültünk, hogy a család nem került adósságba, nem vettünk fel hiteleket, nincs kocsink, mégis nagyon jól megvolt a család.
Rengeteg a főiskolás, egyetemista, tanult fiatal, dolgozzon annyiért, amennyit adnak neki. Mi is így tettünk, nem paráztunk, dolgoztunk.
Igaz nem celebeket, mónika sókat, vacsoracsatákat, győzikéket néztünk. Munka után vacsorát főztünk, előkészítettük a tiszta ruhát másnapra, játszottunk a gyerekeinkkel, és volt még idő, hát olvastunk.
Kosztor 2010.04.01 14:08:38
@Andrejko: Egyetértek. Mára már felnőtt egy generáció, aki szüleit nem látta dolgozni. Miből, kitől is tudná mi a becsületes munka!