Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mnak2

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt már az elején szögezzük le, hogy egy tizenötös lista édeskevés azon magyar zenekarok, dj-k és egyéb előadók felsorolására, akiknek munkásságát haladéktalanul megengedhetetlennek nyilváníttatnánk, esetleg száműznénk az ország zenei piacának kínálatáról…..
A legjobb ürügy a sörszezon hivatalos megnyitásához nem más, mint a Főzdefeszt május 13-14-én. Az Első Hazai Kézműves Sörfesztivált a VIII. kerületi Mikszáth téren tartják meg 10 hazai kisüzemi főzde és néhány külföldi vendégfőzde részvételével, mindkét nap délben…..
A Homár eddig nem figyelte, de a Tescónak lett az 500 forintos kuponos akciója mellett egy másik. Emese gyorsan kioknyomozta, hogy ezzel valami nem kóser. A Clubcard lényege, hogy a minimális pénzvisszafizetési program keretén belül egészen pontos képet kapjon vásárlói…..
Gabesz levele rövid és lényegretörő. Olyasmiről szól, amiről azt gondolnánk, hogy aki járt már valaha városban, annak egyértelmű józan paraszti ésszel végiggondolva is. Ahol jobbra mutató zöld nyilacskás kiegészítő lámpa van, az önmagában nem jelenti azt, hogy a szélső…..
"Hazai építészetünk tragédiája, de létezésének, ez ideig elért színvonalának pozitív megalapozottsága is, hogy oly sokszorosan kicsiny nemzeti jövedelemarányunkkal szeretnénk lépést tartani olyan építészetekkel, amelyek mögött léptékekkel nagyobb pénzügyi…..
mnak2 2010.06.12 12:59:29
@városjáró: nem vagy valami kulturált
Jékely Zoltán regényeinek színhelye:a felszegi Magyarvalkó péntek délután, háttérben a Vlegyásza csúcsai. Már tavaly született egy bejegyzés Kalotaszegről, az akkor tervezett poszt-sorozat viszont nem jött létre, aminek az volt az egyik fő oka, hogy "csak" abban a…..
parakovacs A Moszkva tér egy... 2010.05.01 16:11:00
  ... hihetetlen hely, pedig már jártam Karcagon és Szekszárdon is, de vallom, az ilyesmit csak kitalálni lehet, jelentős mennyiségű tudatmódosító szerek bevonásával, mert azért az mégiscsak különös, hogy amikor tegnap ballagtam hazafelé (nem túl késői óra, talán 11), a…..
mnak2 2010.05.01 22:48:17
@Monsanto: akkor jó helyre került az a 10 forint
  Az egyirányú forgalommal szembe kerékpározás engedélyezése heves ellenzést váltott ki a gépkocsivezetőkből az év elején. Néhány napja megnyílt az első budapesti belvárosi utca, ahol alkalmazták a KRESZ adta új lehetőséget. Beszólásokat viszont még kierőletni sem…..
mnak2 2010.04.24 10:36:48
@kutato525: te nem kutato vagy, hanem buta
Pihentető virtuális sétánk alkalmával ellátogatunk a Városligeti fasorba ahol szemügyre veszünk néhány gyönyörű épületet, köztük a francia Art Nouveau hatásait tükröző Egger-villát és a különleges udvarú Vidor-házat is. Mindezek megtekintése után tovább somfordálunk…..
Miközben az egész belvárosban folyamatosan szigorítják a parkolás szabályait és a Nemzeti Múzeum mögötti Pollack Mihály téren egy nagy mélygarázst alakítottak ki, a Múzeumkert gyakorlatilag parkolóvá alakult át. A folyamatról már rengeteg blog írt, a Városképp, akiktől a…..
  Ha magyar Manhattan-ről van szó, akkor az általában Csepelt jelenti (annak ellenére, hogy húsz éve csak tervek vannak), bár olykor-olykor angyalföldi és ferencvárosi felhőkarcolókról is keringtek hírek. Közben pedig felröppent, hogy Érd happolja el a kitüntető címet -…..
Nem elég, hogy a Nyugati pályaudvar melletti parkoló felszámolásával újabb parkolóhelyek szűnnek meg a már így is tarthatatlan állapotok közepette, de ráadásul helyükre egy kivételesen ízléstelen üvegpalota épül. Az önző, érzéketlen, öncélú építészet újabb…..
mnak2 2009.06.06 21:42:34
Borzalmasan egyoldalú, naiv poszt...

A cikk annyi helyen vérzik, hogy ki sem tudom írni az összeset.

Először is felesleges az összes most futó, vagy közeljövőbeli projektet összehasonlítani, mert a belvárosi elhelyezkedésen kívül nincsen közük egymáshoz. Az a legnagyobb baj, hogy a cikk írója konstans elveti az új épületeket, a haladás, a fejlődést, holott csakis a minőség adja meg ezeknek az épületeknek az értékét. Ez az új irodaépület azért szúr szemet leginkább, mert a főbb tömegeit nem sikerült a legjobban eltalálni, főleg a Nagykörútra néző homlokzat lett "elrontva". Az tény, hogy ez a színezettüveges sávozgatás a modern építészetben elég sok épületen visszaköszön (pl. Aréna Corner), viszont az, hogy ez a Musacról lett másolva, az iszonyat nagy baromság.

Továbbá óriási zavart kelt az "eklektikus", illetve "egységes" jelzők meggondolatlan használata. Habár Budapest építészete a Nagykörúton belül általában tényleg egységes, a Nyugati téren éppen hogy nem, az más kérdés, hogyan harmonizálnak egymással különböző évszázad épületei. Itt ráadásul a Westend City Center két okból is kilóg. Először is egy egész jól eltalált épület, amely minőségét nézve is megállja a helyét, annak ellenére, hogy még nincsen 10 éves ! (nesze neked új épület!) A másik bökkenő, hogy ezt az épületet is Finta tervezte (habár ált. Finta építészetével én sem vagyok elégedett, de vannak jó épületei.)

Pozitív az azelőtt itt álló Hauszmann villa említése, nem is tudtam mi állt ott azelőtt. Sajnos ma Budapesten nem konkurens gondolat a régi, értékeket képviselő házak megtartása, pláne visszaépítése, a piac diktál, jelenleg ezzel nem tudunk mit tenni.
mnak2 2009.06.06 21:51:58
@mnak2: "El kell fogadni, hogy Budapest egységes, eklektikus városképébe nem illenek ezek az igénytelen üvegpaloták; különösen igaz ez a Nyugati tér homogén képére, melyet a pályaudvar, a Westend City Center, a Szent István körút torkolata és a Skála Metró épülete alkot!"

Természetesen ha ez irónia volt, akkor elnézést kérek, ezt nem sikerült kiszúrnom. Így az utolsó előtti bekezdésem felesleges.
mnak2 2009.06.06 23:03:10
@solaitid: na szép, 2:0 oda, bár innentől kezdve egyre kevésbé értem mi értelme volt a posztnak.
Büszke vagyok rá, az elsők között számoltunk be a Kétfarkú Kutya Párt legújabb akciójáról, a Pécs 2100 honlapról, mely a Pécs 2010 (vagyis az Európa kulturális fővárosa projekt) rendkívül szellemes paródiája. Úgy tűnik azonban, hogy program vezetői még annál is…..
Belső-Erzsébetvárosban komoly bajok vannak, ez egyértelmű. Egy törvénytelen, nem jogerős KSZT (Kerületi Szabályozási Terv) alapján bontanak-építenek teljesen átgondolatlanul, műemlékiséget, értéket, a negyed és a közösség igényeit figyelembe nem véve. Michel…..
Köztér Padlástól a loftokig _02 2009.05.04 07:00:00
Felvezető elődásában Beleznay Éva hol megbízott, hol ideiglenesen kinevezett budapesti főépítésznek titulálva Budapest tetőtéri alternatíváiról beszél. Itt kell megjegyeznem, hogy a főépítész asszony ideiglenes jellegét már véglegessé kellene tenni, mert közröhej, hogy…..
A magyar válogatott pont nélkül esett ki az A csoportból, még sincs okunk panaszkodni. Dühöngeni pláne nincs. Két dolgot nem szabad elfelejtenünk, amikor csapatunk teljesítményét gyorsértékeljük. Az egyik: olyan helyen jártunk, ahol eddig soha, és bár könnyűnek találtattunk,…..
mnak2 2009.05.04 19:55:01
Köztér Futókörök máshol 2009.04.15 07:00:00
Budapesten egyetlen hely van a belvárosban, ahol ténylegesen lehet futni: ez a Margitsziget. Tudjuk jól, hogy nyáron zsúfolt, a nevetségesen keskeny futószőnyeg arra sem elég, hogy ha szembe jön valaki, akkor ne kelljen oldalra lépni. Gondolt-e már arra valaki, hogy a rakpart…..
Budapestet olyan mennyiségben lepik el az új irodaházak, hogy nem halogathatjuk tovább, és foglalkoznunk kell a dermesztő felhozatal legbizarrabb példányaival. Ahogy azonban a világgazdasági válság kibontakozik, mint valami többszáz részes szappanopera, az emberben akaratlanul…..
mnak2 2009.04.11 19:59:04
@Today05: az árpád híd környéki tornyok közelről nem vészesek, bár semmi kiemelkedő ötlet nincs bennük. a nagy gond velük az, hogy Budapest magjából (pl. a Margit hídon áthaladva) pontosan két túlméretezett kockának tűnnek. számomra teljesen úgy tűnik, hogy ezt figyelembe sem vette a tervező, ami elég szomorú.
Köztér Buhera-analitika 2009.03.30 07:00:00
Képzeljük el a boldog békeidőket, amikor 1. nem voltak büdös autók. 2. mindenki aránylag csinosan öltözködött. 3. a körutak a korzózást jelentették. Adott volt egy szerethető, olykor nagyvárosi, sőt helyenként mondén környezet mint a városi élet platformja. Ez a hangulat…..