Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZTomi

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Kis magyar lábszag 2010.07.29 19:33:00
- Oh, wie typisch! - mondaná a német, de mondja sajna a hazai autós is. Pedig csak egy a sok közül ez a valaha volt szép, elegáns és prémium A6-os. Széthajtották-ütötték, körbetörték, majd a lízingcék visszavette és nyilvános árverésre bocsátotta. Tessék, nézzék csak meg…..
Ha valaminek, akkor a Lamborghini Gallardónak nagyon jól áll a budai panoráma háttérnek! Még a Hotel Intercontinental előtt sem mindennapos látvány Budapesten az LP560-4-es Gallardo. Mivel különféle Gallardo-verziókból több van, mint égen a csillag, picit segítünk eligazodni.Az…..
Úgy tűnik a Suzuki, a Ford, a Volkswagen, a BMW és a Volvo értékesítői már beletörödtek a válság megváltozhatatlanságába. Vagy annyira profik, hogy azonnal levették: a független piackutató intézet próbavásárlói mind csóró főiskolások, Armanijuk kölcsönzött, szakálluk…..
ZTomi 2009.03.30 16:03:18
Igen, én is ezt tapasztaltam néhány szalonban, másfél hónapja vásároltam autót.

Az első számú kiszemelt egy Passat CC volt, a számítógép előtt ülve összeraktam a konfigurátorban egyet, majdnem teljes extrás, 13millió forintot adott ki rá a gép. Elhatároztam magamban, hogy megyek tesztvezetni, és ha ott is tetszik 100% hogy megveszem. Szépen kinyomtattam, és besétáltam a hozzám közel lévő VW szalonba. (porsche hungária..) 2 Passat CC is állt bennt, odasétáltam, elkezdtem őket nézegetni. 5 percig nézegettem, senki sem jött oda hozzám. Kerestem egy eladót, akinek elmondtam hogy ki vagyok mit szeretnék, de nem igazán érdekelte a dolog. Nyomtatott árlistát, de mondtam hogy engem nem az érdekel hanem ki szeretném próbálni. Azt mondta sajnos nem tud segíteni mert nem lehet náluk autót próbálni. (?!) Kérdeztem miért, azt mondta azért mert a szalonból nem tolják őket ki. Mondom jólvan akkor, passat cc felejtős, bunkók mint a fene. Mondtam viszlát, semmi névjegykártyát semmit sem kért tőlem szóval szart rám. Kinnt a szalon előtt az udvaron persze ott állt kettő is, P rendszámmal. No comment.
A VW szalon mellett az audi, átsétáltam, ott A5 öst szerettem volna nézni. Ott ugyan odajöttek, de mindent harapófogóval kellett kihúzni belőle (amúgy szakmai felkészültség 0, kérdeztem adatokat nem tudott semmit). Mondtam neki kipróbálnám, azt mondta jó, adjak telszámot majd visszahív ha lesz rá lehetőség. Azóta is hív...

5percre onnan volt a Merci szalon, gondoltam akkor nézek CLS-t. Bementem, azonnal odajöttek kedves eladó, jól felkészült, mondtam neki hogy CLS érdekelne és már néztem a passat cc-t meg az A5 öt, egyből megértettük egymást, látszott rajta hogy szereti amit csinál, próbálta eladni az autót. Azonnal elhívott vezetésre, kipróbáltuk 2 motorral is. Adott árajánlatot, és mondta hogy hívjam bármikor ha van kérdésem akár munkaidőn kívül is hívhatom. Én úgy voltam vele, hogy előtte nemigazán akartam mercit venni, de valami megfogott benne. Két nap múlva hívott, hogy érdekel e még a CLS, mert ha igen akkor meghív a fönökkel közösen egy beszélgetésre, és tán megegyezhetünk árban. Találkoztunk, ott elmeséltem hogy az ár egy kicsit problémás, de végül meg tudtunk egyezni, és rábeszéltek egy CLS vásárlására...
Úgy vettem mercit, hogy előtte eszem ágában sem volt. Szimplán csak annyira megnyerőek voltak, és sikerült nekem is elhinnem, hogy mennyire jó a kocsi, hogy a 13 milliós VW helyett egy kicsit drágábbat vegyek. Ja, és árat is engedtek, 3milliót.
Így kell autót eladni, szerintem! 13milliót kereshetett volna készpénzben a VW, ha normálisak velem... Nevet és szalont inkább nem írok, hátha olvassa a főnöke, és dührohamot kap :)
Ja, miután megvettem az autót, meséltem a mercinél, hogy mi volt a VW nél, azt mondta, hogy valószínüleg túl nagy arca volt az eladónak, és egy 20éves gyerekből nem nézte ki hogy autót fog venni. De ők nem ilyenek, mert többször is előfordult már, hogy egy építőmunkás ruhába öltözött jóember C-s vagy E-s mercit vett készpénzre, ezért ők mindenkivel teljes szívvel foglalkoznak. Ennyi...