Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Feriaki

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasom az Antikapitalista Blokk egész nagy teret nyert felhívását, mellyel az antirasszista koncertről szeretnék kigolyózni az általuk rasszistának tartott Beatricét (főleg Nagy Feró miatt) és Bikinit (főleg Németh Alajos miatt). Indokaik érdekesek. Azt kétségkívül…..
Feriaki 2009.07.29 14:51:09
@bm613: A "jobb" és "bal" még mindig ugyanazt jelenti, mint régen, nem lettek ugyanis újradefiniálva, csak egy inkonzisztens rendszerben próbálják eltorzítani őket, ahol magunkat vagy mást olyan oldalinak lehet beállítani, amilyennek éppen akarjuk.
A Jobbikról ne nyissunk vitát, de szerintem mindenképpen olvasd el a programjukat, mielőtt másodkézből hiszed el, hogy mit képviselnek.
A marxizmussal kapcsolatban: látszik, hogy jó nagy a katyvasz a fejekben.
1: A nácizmus egyike volt a marxista jellegű humanista rendszereknek. A fajelmélet szerinted min alapul? A darwinizmuson. A marxizmus egyik alapja, hogy a világot az embertömegek igényei szerint átformáljuk (vö. humanizmus), és ennek része az, hogy nem tetsző, illetve károsnak nevezett társadalmi csoportokat (népeket, osztályokat, bármit) kiiktatunk a képből. Erről a közös tőről fakad a gulág és a koncentrációs tábor. Hitler szerinted miért haverkodott össze egyből Sztálinnal? Mert közös ideológiára épültek a birodalmaik.
2: A marxizmusnak és a kommunizmusnak viszont nem sok köze van egymáshoz, a kommunizmus alapelvei már Marx előtt ki voltak dolgozva (Platón, Morus, Rousseau, Sain-Simon, Fourier, stb.), a két dolog a bolsevista politikai irányzatban lett összeerőltetve egymással, a kommunizmust fedőideológiának használták a(z egyébként antikommunista) proletárdiktatúra kiépítésekor. A kommunizmus és a nacionalizmus meg egymással nem állnak ellentétben, egymást nem zárják ki.
Feriaki 2009.07.29 16:03:29
@bm613: Olvasd el a programjukat. A megnyilatkozásaikat sütheted, ha egy olyan médium tálalja, amelyik szándékosan nácinak akarja őket beállítani, és ennek megfelelően ragad ki részleteket egy gondolatmenetből.
Lengyelország felosztása után Hitler tudtommal nem mondta fel egyből a szövetséget, még Finnország lerohanásakor is megvolt, meg utána is egy ideig.
Hitler és a marxizmus témában érdemes megnézni a Soviet Story című dokumentumfilmet! Elég jó hideg zuhany a karlengetős emberkéknek is.
Feriaki 2009.07.29 20:00:11
@bm613: Kíváncsi vagyok, konkrétan milyen megnyilvánulásokra gondolsz. Ugye nem azokra, amiket a kurucinfón olvashatunk?
Marosán György írása „Hát nem veszitek észre – fakad ki Asimov Alapítvány-trilógiája első részének egyik szereplője – hogy az egész Galaktikában nincs már ember, aki értene az atomenergiához?” Az írói fantázia meghökkentő részletességgel rajzolta fel, miként válik a…..