Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Deco 09

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Várható időjárás az ország területére péntek estig: Ma eleinte nyugat felől felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésre az ország nagy részén számíthatunk. Keleten ugyanakkor várhatóan erősebben felhős marad az ég, ott helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat.…..
 Holnap este idén utoljára csendül fel a BL-himnusz a Puskásban. A holland játékvezető sípszava után Coulibaly az utolsó továbbjutási esélyét megragadni próbáló Liverpool kapuja, míg Szöllősi zsurnaliszta a VIP-sátorban rejtőző hidegtálak tartalma ellen indíthat…..
Ismét egy történelmi pillanattal lettünk gazdagabbak. Emeleszéknél feltalálták a kilenc napig tartó fordulót, négy játéknappal, két válogatott-mérkőzéssel, egy meccspótlással. Ez összesen 11.U21-re és Királygabiékra, az e poszttal párhuzamosan futó JHN-ben lehet tippelni, a…..
Rövid (és sok vitát kiváltó) válogatottas kitérő után visszatérünk a klubfutball andalító világába - kezdődnek ugyanis a Bajnokok Ligája csoportküzdelmei, időtlen idők óta először magyar érdekeltséggel. Ennek alkalmából ezennel körbehordozzuk a félhomályban…..
Nem lepődnék meg, ha a Kincses Kalendárium népi megfigyeléseket taglaló rovatában előbb-utóbb helyet kapna a „Ha Budapest és magyar-svéd, akkor annak mindig fákin gól a vége” tárgyú bejegyzés. Van, amikor a tizenhatoson belülről, kissé oldalra sodródva lövi…..
Múlt héten házi készítésű kérdőívünkben azt feszegettük, hogy a jónép (itt: kommentezők) milyen összetételű Bohócligának élvezné ki minden percét, nem hagyva ki egyetlen Dombi-féle (orrnehéz) rövid vágtát, Herczegfalvi-féle égbekiáltót, vagy Hungária körúti…..
Deco 09 2009.05.11 10:47:29
Ez a kezdeményezés az MLSZ részéről arra már jó volt, hogy nagyobb összefogásra és közös célok kitűzésére sarkallja a magyar focit kultiváló embereket... Észre kell venni, hogy egymás szidalmazása helyett, megvan bennünk az összefogásra való hajlandóság is, erre van a legfőképpen szükség, hogy előremozduljon a focink... Én nem látom annyira tragikusnak a közeljövőt... Jövőre minden bizonnyal feljut a Fradi és valószínűleg a Pécs(vagy a Gyirmót), az első kettő optimális esetben helyet cserélne a Siófokkal és a REAC-al, ergo két anyagilag erős csapat juthat fel két kevésbé stabil háttérrel rendelkező klubbal szemben... Ez és különös képpen az FTC feljutása már nagyobb médiaérdeklődést von maga után... Én jövőre is hagynám a 16 csapatot, azzal a kikötéssel, hogy visszaállítanám a két utolsó előtti csapatok esetében az év végi osztályozót, ez izgalmasabbá tenné az "alsóházi" csapatok meccseit, a tabella elején elhelyezkedő klubok számára elegendő motiváció a BL illetve két Európai Liga indulást érő helyezés elérése... Ha mindenképpen reformokat szeretnénk, én azt javasolnám (és ezúton elnézést az érintett csapatok szurkolóitól) először alulról próbáljuk meg erősíteni a rendszert, pontosabban ezt a Kistelekiék által megálmodott létszámszűkítést és a szigorúbb licensz feltételeket a harmad ill. másodosztályú bajnokságokban próbáljuk ki, ha beválik: 1. nagyobb bevételekhez jutnak a másodosztályú csapatok 2. ezáltal optimális esetben erősebb, minőségibb csapatok kerülhetnének fel a másodosztályból... az első két osztályban a nézők kicsalogatása érdekében egységesen kultúrált körülményeket kéne minden stadionban kialakítani, ahol még sok tennivaló lenne, ott kedvező stadionrekonstrukciós hitellehetőséget kéne biztosítani, továbbá minden magyar csapatnál kötelezően játszatnék minimum 3 saját nevelésű játékost, ezzel is erősítve a futballakadémiák szerepét... és a többi, stb... Lenne mit tenni, a lényeg hogy összefogás szükséges, meg kell vitatni a dolgokat és ami előre vezet azt bevezetni, de csak úgy hogy egyes klubok (vidéki-pesti) érdekei ne sérüljenek...