Regisztráció Blogot indítok
Adatok
suomipoika

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az IIHF hírlevelének októberi számában a 2. oldalon jelent meg egy rövid hír arról, hogy a szervezet versenybizottsága (Competition Committee, CC) a tuniszi kongresszuson előterjesztett egy javaslatot a világbajnokságok rendjének átalakítására. A tagszövetségek november 15-éig…..
suomipoika 2009.11.22 16:28:39
Látom, hogy már "régi" a poszt és valószínűleg ha el is olvasná valaki a bejegyzésem, akkor sem változtatna semmin.

Az én szerény véleményem szerint is a VB túlságosan elértéktelenítődött... valamikor a '90-es évek végétől. Azzal meg, hogy ismét az NHL be akarja tiltani a még játszó csapatok játékosainak részvételét az olimpiákon - Vancouver utániakra - még inkább veszélybe kerül egy "igényes" nemzetközi torna esélye. Szerencsére olyan játékosok is felszólaltak az utóbbi ellen, mint Ovetskin, aki igen csak szeretne olimpiát nyerni szülőföldjén majd.

Szerintem úgy kéne ezt megreformálni, hogy a VB-t két (vagy inkább három?) évente rendeznék meg. Oda az jön, aki épp ráér és nem sérült. Az olimpia marad négyévente és mindenki mehet, aki akar (NHL játékosok is). Évente pedig megrendeznének két Bajnokok Kupáját, ahol az egyikben európai bajnokságok győztesei mérik össze tudásaikat, a másikban ázsiaiak és ausztráloké. A négy-négy legjobb pedig megy a "OAC"-ért, azaz "Outside America Cup"-ért.

Evvel nem kevesebb, hanem több mérkőzést kap a nép és több jogdíj is beszedhető.
Meg lehetne rendezni évente egy NHL játékosok vs. Többiek négy mérkőzéses gálát (két meccs a fiatal kontinensen, kettő az öregen).

Az A csoport meg maradhatna 16 csapatos, de ne kettő essék ki / jusson fel, hanem négy. Most túlságosan steril és igen is ráférne egy kis frissítés. Egyébként is jó lenne több "kis csapatot játszani".

Magyarán úgy kéne több játékot kreálni, hogy evvel elősegítsék a játék sokszínűségét. Mi lenne ha úgy rendeznének VB-ket, hogy az elején 16 "kiscsapat" játszik, majd a legjobb 8 játszik tovább a később érkező 8 kiemelt ellen? Evvel a kicsit több lehetőséget kapnak, hogy megmutassák magukat, több játék és jog eladható stb. A nagyok meg nem játszanak "felesleges" mérkőzéseket? Valahogy így volt Soul-ben anno, nem?
Petteri Nummelint, a finn válogatott hátvédjét sok fórumon a mai napig a világ legjobbjai között tartják számon a műfajban. A jelenleg a svájci élvonalban jégkorongozó védővel készített interjúnkból sok minden más mellett kiderül, hogy egy alacsony hokis mivel pótolhatja a…..
suomipoika 2009.11.15 13:04:40
@MecKenna: Köszönöm, de azért hozzátartozik az igazsághoz, hogy a Blog mélyen tisztelt szerkesztősége igen csak közrejátszottak a kérdések összeállításában; nekem lényegileg csak beszélgetnem kellett Nummelinnel :)
Jari Kurri csapatvezető és Petteri Nummelin játékos érkezése csütörtök óta biztos. Azóta kiderült, még egy 1995-ös világbajnok tart a finn csapattal: Janne Niinimaa. A 34. évében járó bekk a svájci élvonalban játszik, a Langnauban, azaz az SCL Tigersben. Niinimaa azonban nem…..
suomipoika 2009.03.30 12:43:56
suomipoika 2009.03.30 14:26:14
@F. Kapus: :) Én is bármikor oda adományoznám neki!