Regisztráció Blogot indítok
Adatok
charlie-to

262 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vasárnapra (2017. október 29.) virradó éjszaka többet aludhatunk, hiszen éjjel 3-kor egy órával vissza, 2-re kell állítani Magyarországon az órákat, mert át kell állnunk a téli időszámításra ‒ hallhattuk-olvashattuk lépten-nyomon az utóbbi napokban. Mindehhez még azt is hozzáfűzték, hogy…..
  Botka László, Szeged polgármestere, az MSZP miniszterelnök-jelöltje (a 2018-as választások idejére) 2017. október 2-án bejelentette: lemond a miniszterelnök-jelöltségről. Döntését azzal indokolta, hogy politikája nem kapott elég támogatást még saját pártján belül sem, ráadásul a politikai maffia…..
Charlie-to blogja Foci EB a réten? 2016.06.22 14:04:13
  Nézem a foci EB meccseit, és fura érzésem támad. Gyerekkorom nagy játékai jutnak eszembe. Mint minden fiatal fiú, én is szerettem focizni. Ezzel nem is lett volna baj, de nem láttam a pályán. Ha hozzám került a labda, elindultam vele az ellenfél kapuja felé, mondhatnám: toronyiránt, s addig…..
  Bizonyára nagyon sokan ismerik a régi latin szállóigét: „Panem et circenses”, azaz „Kenyeret és cirkuszt”.  Iuvenalis, a római szatíraköltő, aki az i. sz. I. század második felében és II. század első harmadában élt, mondotta felháborodva e szavakat: „… ez a nép már rég – amióta vevő…..
Charlie-to blogja K+F 2016.06.02 17:37:28
  Régebben szélesebb körben ismert formula volt a K+F, azaz az ún. kutatás-fejlesztés. Még törvény is született róla, a 2004. évi CXXXIV. tv. a kutatás-fejlesztésről és a technológiai innovációról, ennek értelmező rendelkezéseiből megtudhatjuk, mi ennek a lényege. Kutatás-fejlesztés: magában…..
  Mielőtt bárki arra gyanakodna, hogy a címben sajtóhiba van, sietek leszögezni, hogy nem vallásszabadságot akartam írni. Valóban, azt hiszem, helyesebb lett volna a „liberális kór kora” kifejezést használnom, mert már súlyosan fertőzött környezetben élünk. Azt olvasom a minap, hogy az alapvető…..
  Be kell vallanom, nem láttam az idei dalfesztivál egyetlen adását sem, emiatt nincs semmilyen valamirevaló véleményem a hazánkat képviselő Freddie-ről, azaz Fehérvári Gábor Alfréd énekesről. Beleértve a szombati döntőben való fellépését is. Ma reggel hallottam a rádió híreiben, hogy Freddie nem…..
  A közelmúltban rossz érzésem támadt. Meghívást kaptam egy középiskola ballagási ünnepségére. A díszes meghívóban azt kerestem, ki most annak a kitűnő gimnáziumnak az igazgatója, ahol hajdan magam is töltöttem ifjúságom néhány csodaszép évét. Nos, nincs igazgatója! Sem igazgató-helyettese(i); a…..
  Bizony, mérhetetlenül széles, határtalan az a „demokrácia”, amely jogot, lehetőséget ad a szülőknek, hogy ők állapítsák meg, milyen tankönyvből tanuljanak a gyerekeik. Aki látott már mai gyereket, annak tudnia kell(ene!), hogy manapság a mostani ifjak olyanokat tanulnak-tudnak, amiket a…..
  Ő szinténn mondom nagyonn meg döbentem amikor aszt olvastam a zemtéi eggyik régebi jelentésébe hogy, 2017 től már a zirodalom éretséginél sem számit a heje sírás ami aszt jelentihogy havalaki éretség izzik tehát éret ember lessz is akor semm? lessz eggy értelmüen érthető és olvasható a:…..
  Mielőtt a cím olvastán bárki is fegyveréhez kapna, hogy elhallgattasson, sietek előrebocsátani, hogy ezt már valaki komolyan fölvetette (Az iskola idejemúlt. Van értelme? iflgazdasag.blog.hu 2015. május 30. írta: Szarvas Norbert) Nem ismerem a szerzőt, nem is kívánom őt minősíteni, de írásának…..
Charlie-to blogja Comment? No! 2016.03.27 11:21:01
  Sokan ismerik a kifejezést: „No comment”; azt jelenti, hogy nincs megjegyzés, magyarázat, semmi hozzáfűzni való. Amióta azonban beköszöntött az internet-korszak, (majdnem) mindenki „kommentel”, véleményez, megjegyzést tesz a világhálón találtakhoz, más írásához, vagy „önindító” módon maga…..
Charlie-to blogja Ki volt miből? 2016.03.22 09:59:54
  Furcsa dicséretet, vagy legalábbis elismerést hallottam a közelmúltban. A barát és harcostárs azt mondta az Antall- és a Boros-kormány egykori honvédelmi miniszteréről, hogy „Für Lajos emberből volt”. Nem először hangzott el ilyen, gyanítom, nem is utoljára, ám én változatlanul nem értem, vagy…..
  A tanárok forronganak. Úgy vélik, a jelenlegi helyzet nem tartható tovább: a kormányzati igazgatás megbénítja a normális munkát, mert a KLIK (Klebelsberg Intézményfenntartó Központ) annyira rátelepszik a közoktatásra, hogy a legkisebb önálló mozgást sem engedi neki (krétát, villanykörtét,…..
Charlie-to blogja Romlik-e a nyelv? 2016.03.11 09:53:21
  Nyelvészprofesszorok beszélgetnek, éppen arról, hogy romlik-e a nyelvünk.  A „dolgok rendje” szerint az egyik azt állítja, hogy nagyon romlik, a másik véleménye, hogy amit az emberek annak mondanak, az csak a pillanatnyi érzés-megítélés, az aktuális tendenciákat még soha nem lehetett…..
Charlie-to blogja Nil nocere 2016.03.05 20:45:04
  … ezekkel a szavakkal szokták megnevezni az orvosi tevékenység egyik legfontosabb szabályát, azt jelenti: „nem ártani”. A hippokrátészi eskü szövegében így szerepel: „… mindent elhárítok, ami ártana nekik [ti. a betegeknek] … Ha ezt az esküt megtartom és nem szegem meg, örvendhessek életem…..
Charlie-to blogja "Úriemberek" 2016.02.29 10:44:18
   Csodaországban élünk, nálunk ma már mindenki „úriember”. Nincsenek betörők, gyilkosok, rablók; ha ugyanis valaki ilyenekről beszél, semmiképpen sem akarja őket „megsérteni”, meg azt is tudja, mi az a „pc” (ejtsd: píszí, a „politikailag korrekt” elmebetegen pipiskedő gyáváskodása), no meg, a…..
Charlie-to blogja "Kockásingesek" 2016.02.24 11:21:03
  Sok évvel ezelőtt, amikor nálunk is kezdődött a „direktmarketing”, azaz a kereskedelemben nem kapható termékeket az egyes emberek lakásába szervezett összejöveteleken ismertették, ajánlották és keresték a terjesztőit, én is részt vettem egy ilyenen. Egy szürke veréb benyomású, elvirágzott…..
  A Borsonline a 2015.10.02-i számában Biszku Béla perének újabb fejleményeiről számolt be. Frissebbnek, beszédesebbnek tűnt, de azért kétszer is elbóbiskolt a bíróságon Biszku Béla. A 94 esztendős, volt kommunista belügyminiszter 2012 óta tartó pere első fokról…..
  Éjjel is szól ágyam mellett a rádió. Szerencsére jó alvó vagyok, de arra az esetre is gondolok, hogy ha netán álmatlanság kerítene hatalmába, akkor sem kellene csendben reménykedni az ismételt álomba merülésben. Ha olykor fölébredek, és meghallom, mi lesz a következő…..
  „Jönnek a csehszlovákok, jönnek a csehszlovákok!” – kiabálta egykor Szepesi György kétségbeesetten a rádió mikrofonjába, amikor északi szomszédunk fociválogatottja 1969. december 3-án Marseille-ben, VB-pótselejtezőn óriási nyomás alatt tartotta a magyar válogatottat…..
     2014 tavaszán kaptam egy angol nyelvű szöveget tartalmazó írást a klubtársamtól. A tartalmát silabizálva még talán csettintettem is egy kicsit Dorval polgármesterének vagány bátorságán, főleg olyasmiket hallva, hogy a „civilizált Európa” ugyanekkor leszedi…..
  „Álmomban két macska voltam és játszottam egymással” – mondta Karinthy Frigyes (1887–1938), a magyar irodalom egyik óriása, aki a „humorban nem ismert tréfát”. „A filmben saját ikertestvérem is voltam és harcoltam egymással” – mondhatta Kabos László…..
  Kedves barátaim, elvtársak – kezdte beszédét Tóbiás József MSZP-elnök az Európai Szocialisták kongresszusának zárónapján Budapesten [...] Ma Magyarországnak változásra van szüksége, és ez, a 2018-as kormányváltás az MSZP összefogó ereje nélkül nem fog sikerülni…..
  Alkotmányellenes az állami földvagyonról szóló törvény nemzeti parkokkal kapcsolatos módosítása – mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab) a 2015. június 1-én kihirdetett határozatában. Lenkovics Barnabás Ab-elnök hivatalba lépése óta ez az első eset, hogy a testület…..