Regisztráció Blogot indítok
Adatok
palsson

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasom, hogy tavaly 361 ezer bliccelőt kaptak el a BKV ellenőrök és a pótdíjbevétel 800 millió forintra rúgott.A 361 ezer elsőre hatalmas számnak tűnik. Budapestnek 1,7 millió lakosa van és ha feltételezzük - persze nyilván nem így van - hogy a 361 ezer bliccelő külön személy,…..
palsson 2012.01.09 09:46:13
@jacint70: Hát éppen ez az, hogy a jogkövető attitűdnek nem használ a mai rendszer. Értelmes szabályokat könnyebben/szívesebben betartana az ember (vagy legalábbis kevésbbé lázadozna, ha "bevasalják" rajta)
Nagy magyar analitikusokat idézünk meg Geréb Ágiért. A szerző részt vett a Gerébért szervezett demonstrációkon, és analitikusan értelmezi ’a születésnek’ ezt a mai magyar drámáját, félelmünket a születéstől, a szüléstől és a sorstól. Geréb Ágnes nemzeti…..
palsson 2010.12.26 19:28:35
@nexialista: ha Téged nem is, a páromat biztosan megkérdezném, meghallgatnám és befolyásolna a véleménye. Még akkor is, ha a heréim még felerészben sem az övéi, ellentétben a - remélhetőleg - közös gyerekeinkkel. Ráadásul az érzelmi kapocs a heréim és köztem bár szoros, de nem hasonlítható a gyermekeim iránt érzetthez :)
palsson 2010.12.26 21:29:17
@nexialista: Vajon miért van az, hogy nem tágítasz attól, hogy azt a kérdéskört valami férfi-női vallásháborúként jelenítsd meg? Nem lehet, hogy nem attól más a véleményünk, mert ilyen vagy olyan neműek vagyunk, hanem attól, mert két különböző ember gondolhat ugyanarról mást és mást? Szerintem Te skatulyázol (nem a nők, Te), ami leegyszerűsíti és elkeni a kérdést, amiről vitatkoznánk. Tőlem ne védd meg a nőket, kevesen szeretik és tisztelik nálam jobban őket, de ne is határozd meg, hogy hogyan kell gondolkodnia egy nőnek vagy egy férfinak pl. az otthonszülésről... A feleségem pl. nem ért egyet Veled, pedig mindketten nők vagytok. Én nem értek egyet Marsden Wagnerrel, pedig mindketten férfiak vagyunk. És akkor mi van?
palsson 2010.12.26 21:39:51
@nexialista: Nekem pedig így tűnt, amikor a véleményemet így intézted el: "apaként, férfiként voksoljatok inkább pálinkafőzés meg foci ügyében, és lám, a nők nem fognak beleszólni... "
Örülök, ha félreértettem. Ha nem derítesz fényt arra, hogy nő vagy, az általánosítást és a skatulyázást a férfiaktól sem szeretem. A vélemélnyedet (akár fiú vagy, akár lány) viszont elfogadom és tiszteletben tartom - csak ennyit várok Tőled is. A pálinkafőzéshez nem értek, fociról szívesen vitatkozom máskor, máshol :) Jó éjt!
Olvasom, hogy a fővárosi közgyűlés elfogadott egy előterjesztést a Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer (KKKR) bevezetéséről. A KKKR egy rendkívül olcsó kerékpárkölcsönzési rendszer lesz, amely a híres koppenhágai, párizsi vagy éppen bécsi kerékpáros példákat próbálja itthon is…..
Ötvenes elvált vidéki asszony, tanítónő, két gyerekkel, az egyik egyetemista, a másik most érettségizik. A család távfűtéses lakótelepi lakásban lakik, a rezsi bőven az asszony nettó bérének a fele fölött van. A maradékból kéne hármuknak megélni. Nem is lenne képes mindig…..
Promontor Blogger sajnos hajlamos a hízásra. Egyrészt szeretek enni, édeset, sósat, savanyút, keserűt (na jó, keserűt inkább inni), bármit. Másrészt az utóbbi években bizony szép lassan elmaradtak a korábban rendszeres uszodalátogatások, a kosáredzésről is kikoptam.…..
Jacint blogja Levél 2008.02.28 07:31:00
Álmomban 1990-ben jártam, és az alábbi levelet hozta a posta: Tisztelt Ügyfelünk! Örömmel értesítjük, hogy cégünk a Magyar Köztársaság új vállalat-irányítási rendszert vezetett be. 1990. szeptember 1-től a Szocializmus 2.3-t a Kapitalizmus 1.0 váltja. A…..
Figyelem, szentbeszéd következik! Aki nem szereti az ilyesmit, klikkeljen tovább! Mostanában gyakran olvasok olyasmit közlekedési fórumokon és blogokban, hogy Mindenki szabálytalan, csak van aki képmutató, és másokat oktat... ..közületek mindenki betartja a seb. határokat?? nem…..
PromontorBlog And the winner is... 2009.10.31 08:06:00
Autóvásárlásra adtuk a fejünket. Ez egy lassú folyamat volt (vigyázat, ez a poszt is hosszú lesz!), már maga az elvi elhatározás is lassan született, sok-sok hezitálással, hogy kell-e nekünk egyáltalán az a járgány, meg hogy milyen járgány kell nekünk, ha már. Azon is ment a…..
palsson 2009.11.01 09:32:42
Ha már az autószalonos dzsungelharcoknál tartunk. Ősszel vettem egy autót,nem szalonból, de majdnem újonnan (2 hónapos). Az eladótól kapott garancia-dokumentumok alapján a garanciális időn belül valamelyik márkaszervizben be kell jelenteni a tulajdonosváltozást. Be is mentem a lakásomhoz legközelebbi márkaszervizbe (Porsche Buda, XI. Hauszmann A. u.), naivan azt gondolva, hogy 10 perc alatt végzek. A recepciós hölgy válaszai, a „legyen szíves bejegyezni a tulajdonosváltozást a garanciakönyvbe” kérésemre:
1. Én még ilyet nem láttam, megkérdezem a szervizvezetőt.
2. A szervizvezető azt üzeni (!), nem kell beírni semmit, mert a kocsi alapadatai nem változtak.
(mire én: de a garanciakönyv 4.pontjában benne van, hogy ha 30 napon belül nem jelentem be a tulajdonosváltozást, elvész a garancia)
3. Nyugodjak meg, senki nem fogja megnézni.
(mire én: nem vagyok nyugodt, írja bele)
4. A szervizvezető üzeni, hogy csak az a márkakereskedő töltheti ki, aki az eredeti garancialevelet kitöltötte.
(mire én: a kiskönyv VALAMELY márkaszervizről ír, az autót akár Nyíregyházán is eladhatták volna eredetileg)
5. Ő akkor sem írhat bele, nincs pecsétje (!)
- itt kértem a vásárlók könyvét…
6. … és láss csodát, 2 percen belül előkerült egy ember, aki beírt, pecsételt, kitépett, számítógépes adatbázisban rögzített stb… kb. 2 perc alatt.
És az autószalonok állítólag most nagyon igyekeznek, hogy megtartsák régi ügyfeleiket… Mi lesz, ha – ne adj’Isten – valami érdemi munkát akarok velük végeztetni ?(na nem a Porsche Budával, mert ők már lejátszottak nálam.)
Az új kocsitokhoz egyébként gratulálok, jó egészséget és kevés szervizlátogatást hozzá!
PromontorBlog 500 2009.03.21 07:29:00
Én mindenről lemaradok. Ezúttal a születésnapomról maradtam le. Na nem a sajátomról, az majd csak szeptemberben lesz. Hanem a blogom első születésnapjáról, ami még tavaly novemberben volt. Persze akkortájt volt elég bajom: először azon morgolódtam, hogy Csilla lányom kutyagumiba lépett, aztán…..