Regisztráció Blogot indítok
Adatok
6aIL6ec

6 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ElePHPantFan Elköltöztem! 2012.12.26 00:01:05
Ez az állítás mind rám mind a blogolási tevékenységemre is igaz. Egy ideje már németföldön koptatom a billentyüzetet. Rengeteget tanultam ez idö alatt, többek között azt is, hogy a publikálás, blogolás szerves része a szakmai fejlödésnek; a visszatekintés, összefoglalás…..
ElePHPantFan A PHP zeneszerzésről 2012.05.12 22:01:00
Manapság rengeteg PHP framework érhető el, mindegyik a maga előnyével és hátrányával. Többször nehéz dönteni, hogy egy projekthez mely keretrendszer felhasználása lenne a legjobb megoldás. Az egyik keretrendszernek az MVC része, egy másiknak pedig az ORM implementációja az igazi.…..
A Chain of Responsibility egy Behavioral pattern, az objektumok viselkedési módját határozza meg. Mikor alkalmazzuk: konkrét példával élve - egy adott inputot több szűrőn is végig kell vinni úgy, hogy a szűrőket könnyen ki és be lehessen építeni a szűrőrendszerbe.  Legyen…..
Filmdroid American Reunion videó 2011.09.01 10:12:43
Amerikai pite ismét a mozikban és a régi gárda nagy része is visszatér. Egy iskolai találkozó az ok, amiért a karakterek ismét összegyűlnek. Örömteli, hogy a stúdió végre elhatározta, hogy elég volt a DVD-s folytatásokból, bár nyilván pénzügyi döntés is állhatott a…..
6aIL6ec 2011.09.01 21:14:38
A „Besenyőfutás 558-ban” c. fejezetben arra a következtetésre jutottunk, hogy középkori krónikáink közlését, mely szerint Attila halála és a magyarok második bejövetele között valóban csupán 104 év telt el, sokkal komolyabban kell vennünk, mint gondoltuk. Ezen a…..
6aIL6ec 2011.05.23 17:03:00
Szia!

Találtam egy, sajna orosz nyelvű, hasonló tematikájú fórumot:
vivatfomenko.narod.ru/index.html
Google fordítóval sztem so-so érthető lehet: goo.gl/RI8nC
Nem egy szerzője van a cikkeknek, elsőre kicsit kószának tűnhet.

Üdv,
S.
Íme, így kell a központi ukrán médiában egyszerre gúnyt űzni a magyarokból és az ukrán himnuszból. Rég láttam ekkora faszságot!A videó:   Frissítés: A videóról valamivel részletesebben itt: Ukrán magyarok az Inter TV-ben..
6aIL6ec 2010.12.06 10:56:15
2000-es naplójegyzeteim tanúsága szerint az év szeptemberétől rendelkezik a Vár u. 8. internethozzáféréssel, novemberre pedig az akkor 15 éves Kolos fiammal elkészítettük a (tudtommal) legelső kárpátaljai magyar honlapot. Emlékszem, varázslatos érzés volt átélni a pillanatot, amikor először "jött le…..
Most egy másik Creational Pattern kerül bemutatásra: a Factory Method. Ahogy a neve is utalja - valaminek a legyártására lett kitalálva - OOP világában az objektumok gyártása a cél. Mikor alkalmazzuk: ha előre nem tudjuk vagy nem is akarjuk kikötni azt, hogy mely osztály példányára…..
Az okoskodásaimat a tervezési mintákkal kezdeném (Design Patterns). Tulajdonképpen a design pattern egyveleg nem más, mint egy újrahasznosítható problémamegoldások halmaza. Az igaz, hogy a kódolásnál fellépő problémák/megoldásra szoruló helyzetek száma közelít a végtelenhez,…..
ElePHPantFan Éééés indulás :) 2010.11.10 13:18:00
granturizmó! Ukrajna nagyon menő 2010.11.01 09:23:00
Gondoltad volna, hogy Ukrajna második legnagyobb (ipari) városa, Harkiv (orosz nevén Harkov) tud valami izgalmasat kínálni?Ha megmézed ezt a videót (video mapping), akkor ez soha többet nem lesz kérdés. Egyébként itt található még Európa harmadik legnagyobb tere, a Szabadság…..
6aIL6ec 2010.11.01 15:17:15
@Intizar: megnéznélek Lembergben ugyanugy mernél "hohol"-ozni :D

@Barci: elég nagy lúzernek kell lenni ahhoz, hogy:
a) rendőri ellenőrzéskor FIZETNI;
b) rémülve végignézni ahogy a rendőr az "utolsó 100 hrivnyát" kiveszi a tárcádból
c) ungvárra menni munkácson át,
tudniillik
a), b) a rendőri igazoltatásnál NEM vagy köteles fizetni semmit. Ilyenkor jegyzőkönyv kiállítása történ(het). Amennyiben a kiállított jegyzőkönyv nem érthető(ukránul van), ekkor a magyar konzulátus telefonon történő felhívása a teendő. Ezért van.
c) ungvárra vezető legrövidebb út Záhony-Csop vonalon a regrövidebb ~ 20 km.
Magyaridióta Az igazi kérdés 2009.07.20 18:48:00
Ismét kinyilatkoztatott a Nemzetvezető, megint nagyot szólt, mint egy gyufabomba.Persze ez alkalommal is mondott marhaságokat, fél- és teljes igazságokat is, mint szokott.Az olyan arcátlanságok taglalásába most nem megyek bele, mint hogy ki ugrosztotta össze a magyart a magyarral, hogy…..
Úgy jár néha az ember, hogy bekapcsolja a TV2-t, és percekig csak csodálkozik. Mintha a Filmmúzeum retró-romantikáját kapná véletlenül az esti híradó helyett. Pedig a tragikomédia főszereplői elvileg már nem csókos elvtársak, hanem Válságmenedzser Yuppie-k, ugye.…..