Regisztráció Blogot indítok
Adatok
méri

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző részben elvetett gondolatok után eszembe jutott, hogy a Tarih-i Üngürüsz milyen sokszor sietett már a segítségünkre. Az abban található különös módon leírt nevek már több alkalommal is továbblendítették a kutatást a holtpontról. Bizonyára emlékszünk, hogy a…..
méri 2013.05.09 07:47:00
@Vágtázó Csiga: Ez a két-három ember marha jól elbeszélgethetne ott egymással, itt meg végre olvashatóvá válnának az érdekes hozzászólások is. Úgyhogy hajrá, drukkolok az új blogért!
méri 2013.05.09 16:20:40
@Hun77: tökéletesen nyugodtan várom hogy végre máshol legyenek ezek a hozzászólások, amik bizonyára rendkívüli értéket képviselnek. (Bár legtöbbször úgy festenek, mintha a gazdájuk mindent gondolkodás nélkül papírra vetne valami különös szenvedélytől hajtva.) Szorítok ezerrel hogy sikerüljön mielőbb az új oldalra vinni őket! :-)
méri 2013.05.10 12:32:58
@gigabursch: az külön megér egy misét, hogy ahelyett hogy magába nézne még neki áll feljebb és azt képzeli hogy a folytonos netes keresgéléseivel hihetetlen szolgálatot tesz az utókornak. Bizonyára időnként akad némi igaza is, de a sok beszédnek sok az alja elv alapján kinek van kedve kikeresni a mag közül az ocsút? :-) A kevéske jó szolgálata miatt pedig a blogok gazdái elnézőek vele. Mert hát nem ám csak itt hinti az igét!
Az anyanyelvi igénytelensége valóban vérlázító. Ezt még azzal sem tudná közömbösíteni, ha pl. az írásokban kutakodása során rámutatna Árpád sírjára. (Vagy ahogy ő szokta mondani: Árpi papáéra.)
Istenem, de rühellem, hogy ahelyett hogy nyugodtan olvasgathatnánk az érdekességek között, egy elkutyálódott honfitársunk gyalázatos szemetelését kell kerülgetnünk!
A boronafal szálfákból, gerendákból épített fal. A  boronafal elemei vízszintesen egymásra helyezve fekszenek,  elmozdulás ellen a szomszédos gerendák csapolásaikkal egymást biztosítják. Jó minőségű gerendákból pontos illesztésű, teljesen hézagmentes falsíkokat…..
Az igazi terméskövek színvilága, hangulata a természet varázsát költözteti környezetünkbe. A márványok, gránitok, különleges mészkövek, színes kavicsok bizony nem olcsó anyagok, ezért ezeket próbálják utánozni a különböző beton, műkő és egyéb termékek is. A…..
Több érzékelhető jele is van annak, hogy közeledik a tél vége: a madarak hajnalban egyre vidámabban csiripelnek, Mohácson eltemették a telet, a szobanövények pedig elkezdtek új hajtásokat hozni, vagy éppen befejezték evilági pályafutásukat. Talán sokaknak feltűnt már, hogy a…..
Én naiv vásárló azt hihetném, ha Budapesten leveszek a polcról egy egy tasak babérlevelet adott márkanév alatt, akkor ha ugyanezt megteszem Bécsben is, legfeljebb az árban találok majd különbséget, mivel a márka ugyanaz, a csomagolása ugyanaz, és ami benne van az is ugyanaz lesz,…..
méri 2013.02.09 14:25:51
@Intizar: Sőt! Reklamáljunk hogy nagy levelek vannak benne és nem tudjuk úgy használni marékszám az ételben mint a petrezselymet! A viccet félretéve nem csak a levél épségével, hanem az ízetlenségével van a baj.
méri 2013.02.10 07:51:04
@Intizar: a babérlevél pár éve még a filléres kategóriába tartozó fűszer volt. Tulajdonképpen egyetlen ételt sem tudok, amelyikben porrá őrölve kéne beletenni,(bár tudom hogy abban a formában is lehet kapni) a petrezselyemhez hasonlítás csak gúny volt a részemről. Egészben pedig azért egyszerű a használata, mert tudtam hogy 3-4 úszkál az ételben és könnyű volt kihalászni a mostani maréknyival szemben, amit a folyamatos kóstolgatás nyomán dobálok bele és a fene se tudja megjegyezni a levelek végösszegét. Mindez vagy 3 teatojásba férne el. A Kotányiról rég leszálltam, mert a csicsás zacskó nem kompenzálja a méregdrága szemetet benne.
A hóesés mindig felélénkíti a kertek élőlényeit. Aktívabbak a madárkák, lelkesebben keresgélnek a fák kérgén már ezerszer átvizsgált repedésekben, hátha ott maradt egy rovartojás vagy bábdarab. A hó rendkívül jó nedvességpótló, és a fagyvédelem szempontjából is igen…..
méri 2013.01.10 12:20:56
Még alig lett vége a karácsonyi-szilveszteri dőzsölésnek, máris elkezdődött a farsangi időszak. Nincs megállás, a húsvéti böjtig még rengeteg idő és lehetőség van bombázni a gyomrot és a májat. A másnaposság kellemetlen érzését sűrűn átélő és a májukat féltő kertbarátoknak jó hír, hogy egyre több…..
Kedvenc ikerkertem testvérpár tulajdonosai nagy bajban vannak, a két ingatlan faragott erdélyi fakerítését ugyanis egy derék trombitafolyondár végleg megrogyasztotta. Az alattomos növény képes megtéveszteni gazdáját, hiszen a kívánt cél, a kerítés, pergola, oszlop, rács…..
Már hetek óta huhogok a fagyos napok eljöveteléről, a mediterrán növények védett helyre cipeléséről, meg a muskátlis ládák teleltetéséről. Azonban rá kellett jönnöm, hogy az idén korai volt a vészharangok kongatása. Voltak már kritikus pillanatok, de ahogy sok teraszon…..
Gyakran felemlegetem, hogy a városi ember mekkora hátrányban van a vidékiekhez képest, ha kertészkedésről, növénynevelésről, vagy csak egyszerűen a természet közelségéről van szó. Elemi törekvés, hogy akarunk magunknak egy falat zöldet, még akkor is, ha betondzsungel vesz…..
méri 2012.07.31 10:03:55
@GyerekTV.hu: Na és? Valahol el kell kezdeni!
Az előző fejezetben arra a megállapításra jutottunk, hogy a hunok első bejövetele valójában a háromszázas évek elején történt, mégpedig éppen Diocletianus uralkodása idején. Észrevettük, hogy Diocletianus és Maximianus császár 305-ös rejtélyes lemondása valójában…..
méri 2012.07.29 20:19:05
@Hun77: Nézd meg Czimbalmas Tivadar filmjét az ő kutatásáról: www.youtube.com/watch?v=3aOGN1Kysog&feature=related

Ő is "hangyabokányival" régebbre tesz a székelyek eredetét, mint Atilla kora.

A Kárpát-medence időtlen idők óta lakott volt, a népeit nem űzte el, nem gyilkolászta le senki. Minden mostani építkezésen az indító kapavágástól leletek hegyei kerülnek elő, amik részleteikben az itt lakó nép folytonosságát igazolják. Nem beszélve a népművészetünk elemeiről is.
Előszó Amikor Heribert Illig kidolgozta „kitalált középkor” néven ismertté vált elméletét, elsősorban Európa nyugati felének történelméből merítette érveit. Hivatkozott a Karoling Birodalom korából fennmaradt hatalmas mennyiségű hamis okmányra, az aacheni…..
méri 2012.07.21 09:10:23
@ekszvájzed: bocs, de tényleg végtelenül hülye kérdések, hisz Tóth Gyula pont azt ecseteli, hogy "véletlenül", a krónikaszerzők ottani és akkori tudása szerint írták bele az ismereteiket az írásaikba, legtöbbször hátsó szándék nélkül.
A mienk az első olyan kor, amikor a köz embere olvashatja mindezt így, együtt! Az internet előtt ezek az írások a világ különböző levél- és könyvtáraiban voltak föllelhetőek és ha valaki össze akarta volna hasonlítani mindet, csak az utazgatással évtizedeket töltött volna el.
Illigen kívül nem tudok senkiről aki szót emelt volna ellene, hisz minden nemzet megkapta a maga dicső "nemzetalapító" uralkodóját. Mi voltunk az egyetlenek, akiktől sok mindent elvettek, az ez ellen szót emelőket pedig simán lehülyézik mifelénk vagy 200 éve.
No de a sánta kutyát is utolérik és az igazság is kiderül egyszer, ami egészen pontosan mostanában van!
Ha félreteszed kicsit a tanultakba való görcsös kapaszkodást és előveszed a józan paraszti eszed, akkor eljuthatsz minimum odáig, hogy van benne valami.
méri 2012.07.21 12:09:30
@ekszvájzed: Te írtad, hogy hülyék a kérdéseid...:-)
Van egy sanda gyanúm, hogy vagy nem olvastad el T.Gy. írásait, vagy nem akarod megérteni hogy miről van szó, mert ő bizony Illigen jóval túl jutott!

Bocs, de ez nem Illig munkásságáról szóló oldal!

Ha nekiállok olvasni itt alulról fölfelé Tóth Gyula írásait, látszik ahogy egyre több felfedezést tesz ugyanazokat a régi írásokat összehasonlítva és bővíti ki azt amit régebben írt le.
Szerintem az először feltett kérdéseidre ezek a válaszok:
-Nem egyeztettek és nem is esküdtek össze.
-Nem dugdostak.
-Erre a kérdésre egy kérdés: egyáltalán elolvastad ezt a blogot?

Igen, hallottam már mástól is olyasmit, hogy miért nem elégszünk mi meg azzal ami dicsőségeset tanultunk az őseinkről?
A magam nevében tudok válaszolni: elég korán elkezdtem könyvtárba járni és történelmi könyveket olvasni, otthon is meséltek, meg találtam ezt-azt, így alig vártam az ötödikes történelemórákat. Aztán amikor a dicsőséges hunok a semmibe tűntek, a lakatlan Kárpát-medencében lézengtek némi avarok (akikről szinte semmi érdekes olvasnivalót sem találtam), utána pedig megjelentek a ránk semmiben sem hasonló kinézetű és kultúrájú finnugor "ősöktől származó" Árpádék, tudtam 11 éves koromban, hogy itt valami nagyon nem stimmel.
Igen, ettől még szeretem a hazámat, tisztelem az ősöket, de attól hogy később valamit kőbe vésnek és a nebulók fejébe verik még maradhat butaság. És a butaságot felismerve azt továbbra is tényként tisztelni már bűnözés az értelem ellen.

Szerintem az embert azért áldotta meg a teremtő értelemmel, hogy ami logikai ficamokkal találkozik élete során, azokat igyekezzen egyenesbe hozni.
És ebben a blogban (ami nem Illig blogja) ez történik, hál'istennek. :-)
méri 2012.07.21 15:32:13
@ekszvájzed: Nem az enyém a blog és Tóth Gyula munkásságát sem szóltad le, hisz ahogy látom fogalmad sincs arról, hogy miben tevékenykedik.

Ahogy írtam, nekem 11 éves koromban szöget ütött a fejemben a hivatalos történelmünk Atilla utáni kuszasága, lelke rajta, akinek ez még felnőtt korára sem adatik meg. :-)

Bizony, hogy mindenre van bizonyíték, arra meg egyenesen rengeteg, hogy a hunok, avarok, magyarok, szkíták szó szerint egy tőről fakadnak!

Mindenki figyelmébe ajánlom a másik kedvenc Tóth oldalát:

magyarostortenet.gportal.hu/gindex.php?pg=30593679

Itt rengeteg már régóta ismert, csak hivatalosan össze nem illesztett bizonyítékot lehet találni a különböző tudomány- és művészeti ágakból.

Jó olvasgatást! :-)
Zimmermann metszetének egy részlete 1600-ból, Dilich nyomán. Egyes Ősbuda-kutatók szerint Ősbudát ábrázolja. Szeretnénk folytatni a Töriblog hagyományát, és egy újabb népszerű történeti elképzelés, vagy mítosz mögé tekinteni, és megvizsgálni annak…..
méri 2011.05.28 18:15:23
@Perenyi: És kikérted már a Földtani Intézettől a komoly felvételeket, a felméréseket, amik alapján meg lehet állapítani hogy hol volt a XVI. századi alapszintje a "bányának"?
Szerintem is zárt konstrukció lehetett, a kőkonzolok fa függőfolyosót tarthattak...

Röhejes ez a vitatkozás. Van akit érdekel, az veszi a fáradságot és kutat, keres, nyitott szemmel jár, megnézi a falakat, bizonytalankodik: melyik épített, melyik faragott és csak természetesen töredezett, vagy éppen biztossá válik a nyilvánvalóan látottak hatására.
A másik meg ide irkál "tanulmányokat" arról, ami szerinte nincs.

Pajzsvivő lehet hogy nem olyan művelt művtörileg és a többi kapcsolódó szakmai dologban, sok mindenben tévedhet is, de a hatalmas előnye (és a többi itt kigúnyolt kutatónak is) veletek szemben, hogy ők fejlődnek időközben, míg ti azt hiszitek, hogy a könyvekből már mindent tudtok, vagy mindent megtudhattok.
méri 2011.05.28 18:29:03
@Perenyi: A Piliskutatók a Pilist kutatják és megadatik nekik a felfedezés öröme ami akkor is öröm, ha a hivatalos szakmát nem érdekli és csak ezek a gúnyos megjegyzések jutnak nekik, mint "nem merészkednek".
Én is átéltem ezt (tényleg nem a III. kerületben) és elárulom: igen klassz érzés! :-)
méri 2011.05.28 20:20:42
@Perenyi: Nem igaz, hogy a Pilis-hívő amatőrök csak trófeát akarnak. Ők némi érdeklődést szeretnének a terület iránt és akit én ismerek, az pl. folyamatosan keresi a kapcsolatot a régészekkel. A babérok learatása sajna pénz és a szakma támogatása nélkül nem tudok róla, hogy lehetséges volna, tehát nem butaság kérdése.
Ostromot bizonyító dologgal nem szolgálhatok, Lánszki Imre viszont igen, a hegyen egy kútban ágyúgolyót talált, ha jól emlékszem. A semmire pedig nem szoktak ágyúval lődözni...
(Egyébként a környék udvarain számtalan helyen régi kőfaragványokat, oszlop darabokat őriznek.)

Volt valami amiről egy kollégádat kérdeztem, átküldte a levelet a fotókkal egy másik régésznek, aki különösebb érdeklődés nélkül lepöckölt olyasmire hivatkozva, amiből kiderült, hogy át se olvasta, csak rápillantott a képekre.
Hát ebből gondoltam, hogy a hivatalos régészek mivel úgy tanulták a Pilisben nem volt semmi, emiatt nem is veszik a fáradságot a naiv amatőrökre való figyelésre.

Egyébként Csillagház hozzászólásai több figyelmet érdemelnek, mert ő a saját szakmáján keresztül jutott ugyanarra a következtetésre a helyszínről, amiről Pajzsvivő is beszél.
Egy jól informált jogász még 2008-ban levédette a hőpapírra nyomtatott vasúti jegyet, áll a Népszava Online cikkében, mely a Magyar Hírlapot jelöli meg forrásként: Privatizált MÁV-jegy Még bevezetése előtt levédette a hőpapírra nyomtatott vasúti jegyet itthon egy jól…..
méri 2011.05.26 15:34:57
@vanek ur: Köszi, de vajon miért jutottunk ugyanoda a témában, mint ahonnan elindultunk: úgy van ahogy a MÁV-információban mondták, Franciaországból nem lehet megvenni a MÁV-vonatjegyet elővételben Nagyszebentől Budapestig, mert a hőpapiros rendszer tökmindegy milyen okokból, de nem teszi lehetővé! Mit csináljon az, aki többféle közlekedési eszközzel akar utazni, de nem egybefüggően és előre szeretné biztosítani a helyét a nemzetközi vonaton, ami történetesen a MÁVé? Vajon 2005-ben ez a hőpapiros módszer volt a legkorszerűbb? Nem létezett a vonalkódos? Nem látszott vajon már akkor is az internetes jegyeladás fontossága?
méri 2011.05.27 07:16:49
@vanek ur: Na, jólbelebonyolódtunk!
A Máv jegyvizsgálók oldalán viszont most is két táska lóg, abból az egyik egy nyomtató, szóval cipelnek ők most is gépesítést! Erre mondom én, hogy 6 évvel ezelőtt vajon ez a helyhez kötött hőpapíros eljárás volt-e a legkorszerűbb, vagy csak (valakik számára) a legjövedelmezőbb lehetőség? Mikor a lányom elmesélte, hogy nekem kell megvennem és elküldenem neki postán a jegyet, nem hittem a fülemnek! Repülőjegyet hogy vesz az ember? Minden internetes jegyvásárláshoz bankolni kell, szóval van néhány azonosítási pont, ami megnehezíti a hamisítást + a vonalkód.
Szóval megint az elejéhez jutottunk...:o)
Lyken nemzetközi jegyet szeretett volna venni a Keletiben, szerintem nem mondok el újdonságot, hogy rá is faragott erre. Végül is ő a hibás, hiszen tudvalevőleg aki jegyet akar, az menjen ki napokkal korábban, nemzetközi jegypénztárnál esetleg már hetekkel korábban - de itt most nem…..
A „hétfejű” öregembernek hat emberfeje és egy lófeje volt, és az egyik legfurcsább temetkezés volt, amit valaha láttam. 2006 őszén közel másfél éve folytattuk – kisebb megszakításokkal - egy hatalmas római kori temető feltárását az óbudai Duna-parton,…..
Dr. Tóth Zoltán József jogász, politológus, egyetemi tanár Életrajz Szül. 1967. Jogász (1992), politológus (1994). 1997-ben jogi szakvizsgát tesz, 2006-ban szerzi meg tudományos fokozatát (PhD). 1993 és 1997 között a Határon Túli Magyarok Hivatalának munkatársa, 1998…..
Kedves Ügyfelünk!   Amennyiben Ön eddig manipulálta ingatlanjainak feladási dátumait, kérjük, figyelmesen olvassa végig a következőket. Ha nem, akkor köszönjük figyelmét.   Az már tudvalevő, hogy az Ingatlanbazár február 1-től eltörli a frissítést. Ennek okát…..
méri 2010.01.31 11:14:52
@Kesergő:
Jó lenne értelmezni, hogy mi a mutyizás, mert ez esetben nem éppen megfelelő szó.

Jó lenne felébredni és észrevenni, hogy a szolgáltatók az állandó szerződés-módosításaikkal csak a bevételeiket akarják növelni és elég idióta az, aki elhiszi a dumát, hogy ez az "ügyfelek érdekében" történik.

Nem ügyeskedni akarok, hanem normálisan, békében, biztonságban dolgozni, de ha a szolgáltatónak (rendszernek és más akármiknek) folyton a furfangos lehúzásomon jár az esze, akkor sajna az enyém ezt teljesen normális reakcióként furfangosan ellensúlyozni fogja.
Vagy egyszerűen azt mondja elég és kilép a buliból, ahogy most is.

DE ÍGY SENKI NEM BESZÉLHET A MÁSIKKAL, FŐLEG HA BELŐLE ÉL!
méri 2010.01.31 13:27:37
@m.e.:
Sokan hirdetjük ugyanazt, kicsi a piac, kőkemény verseny van közöttünk.

Az megint megér egy misét, hogy az ilyen nagy irodák mit keresnek a kicsik között ugyanolyan, ill. ugye a nagy megrendelésszámuk miatt a mienkénél sokkal kedvezőbb hirdetési feltételekkel/árakkal...

Mindez nem mentesíti a hirdetési igazgatót az alól, hogy csalónak nevez mindenkit, aki dolgozik a hirdetéseivel.

Budapesten ugyanúgy nehéz megélni a hirdetésekből, mint vidéken.
Egy megszívatott ügyfél küldte el a történetét a Zugügyvédhez. Félreértés ne essék, a Zugügyvéd nem az adócsalókat védi, de véleménye szerint a bizonyítás teher megfordítása a vagyonosodási vizsgálatoknál igencsak sérti a jogbiztonságot. Az is érdekes adalék az…..