Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hülyefizikus

3 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hallgatói önkormányzatok vélt és valós feladataiból és a velük szemben lévő elvárásokból fakadó ellentétek lecsapódása olyan helyzetet eredményez a tisztújításban, amiben palotaforradalmat csak a szervezet bedöntésével együtt lehet csinálni. A hallgatói…..
Egy meglehetősen vázlatos, hiányos és nem túl árnyalt helyzetelemzés a HÖK-ök jelenéről és céljairól, hogy aztán majd később - a visszajelzésekkel együtt - rajzoljuk meg a részleteket. A felsőoktatási törvény meglehetősen szűkszavúan fogalmazza meg a Hallgatói…..
A tudomány az szekta? Miért kényszeríti a hittételeit az emberekre? Miért kell állami intézményekben folyamatosan változó "tudományos" dogmákat bemagolni? Miért csak az végezhet szabadon valamiféle tevékenységet, aki hithűen elsajátítja ezeket a dogmákat, és…..
hülyefizikus 2009.12.15 21:01:44
Az a "vallási szakterületem" egyik egyre szilárdabbnak vehető feltételezése a határozatlansági reláció, amelyről az alábbi linken olvashatsz:

hulyefizikus.blog.hu/2009/10/06/konyvajanlo_heisenberg

Ez egy olyan "tételünk" ami sok általad hozott ellenpéldára nyújthat magyarázatot.

Köszönöm hogy meghalgattál és várom a reakciódat.
hülyefizikus 2009.12.16 10:39:54
@wmiki: Kedves Miki!

Kérlek egyértelmű jelöléseket használj! Ha a fortran goto parancsát használod akkor azt 10-es számrendszerben szokás, ne keverd kérlek vagy akkor legalább írd le hogy melyikre gondolsz.

(a fortran nem a hit része, az egy programnyelv, hasonló szabályokkal mint az emberi nyelvek szóval most az akartad mondani hogy "menjek a bejárathoz" és helyette azt mondtad hogy "menjek a város szélére", szóval ha ezzel az előbbit akartad mondani akkor tűzd hozzá kérlek hogy nálad a város széle a bejáratot jelenti, köszönöm)

A másik. Wmiki te szereted a tényeket. A kommunikációs eszköz amin keresztül eszmecserét folytatunk a "hitem" tanainak, prófétáinak (tudósok) köszönhetően létezhet. Tehát a te meglátásod szerint ez az eszköz az "istenem" egyik ajándéka és csoda hogy működik.

Kérlek mondd el nekem hogy a te vallásod hívői milyen földfeletti kommunikációs csatornát használnak (péládul a keresztényeknél ott voltak a jelenések, a tíz parancsolat, stb.) és küldj nekem ott egy jelet. Szeretném megtapasztalni ezt az élményt.

Előre is köszönöm!

Tisztelettel:

hülyefizikus

U.I.: Ezt a mondatodat nem teljesen értettem, kérlek magyarázd el mire gondoltál:

"A szektán belül hogyan nevezitek azt, ami nemtudás, ha nem hitnek?"
hülyefizikus 2010.01.07 21:01:36
Hoppá hoppá!

@wmiki: nem vagyok vallásos, nem is értem ezt honnan vetted, többször leírtam már, hogy engem csak a tények érdekelnek

@wmiki: mindenkinek boldog ünnepeket jézus urunk megemlékezésének napjaira

Hoppá hoppá!

Na most akkor vagy tényleg nem tudok olvasni vagy te nem tudod eldönteni mit akarsz.

Ja és van valami amit még mindig nem értek:

"2. A szektán belül hogyan nevezitek azt, ami nemtudás, ha nem hitnek?)"

Ha megmondod hogy ezzel mit akartál kérdezni, válaszolok rá.
HülyeFizikus Könyvajánló 2009.10.06 19:16:00
Mostanában sikerült hozzájutnom egy régi könyvhöz: Werner Heisenberg - A rész és az egész - Beszélgetések az atomfizikáról. Tiszta szívből ajánlom mindenkinek, és nem csak azoknak akiket érdekel a fizika. A könyv hű korképet mutat az I. világháború után újjáépülő…..
hülyefizikus 2009.10.06 23:53:17
@OkosFizikus: Azt azért gondoltam odaírni hogy hátha valakinek beugrik a radioaktív bomlás. :D
 ELTE-TTK-s hallgató vagyok (na vajon milyen szakon... :D) és tudomást szereztem róla hogy a következő éves költségvetési tervezetben 7 azaz 7 milliárd (10^9) Ft-ot vonnak el az egyetem működési költségéből. Ebből 1 jut a TTK-raEz egy cseppet megdöbbentett. Gondoldkozni…..
 Végre!Mondtam fellélegezve mikor az indexen megpillantottam a cikket, amely arról számolt be, hogy a magyar/cseh/román pályázat nyert az EU következő nagy "fiizikus" beruházásán, a ELI-n (Extreme Light Infrastructure). Ez egy olyan "szuperlézer", vagyis nagy…..