Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aki-Baki

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem derült ki, hogy Niki olvasta-e tegnapi check in agentünk népnevelő írását, mindenestre gyönyörűen rímel rá a levele. A probléma a kézipoggyász mérete körül bontakozik ki. Levélírónk alaposan megsorozza a földi személyzetet, de kap egy szúrást a Tesco is. Bevallom,…..
A miniszterelnöknek állítólag nagyon nem tetszett a Kúria július 4-én hozott devizás döntése, és elhatározta, hogy végső csapást mér a hibás pénzügyi termékre. Ez valakinek fájni fog.   A július 4-i események hatására azonban Orbán újabb lépésre határozta el…..
Aki-Baki 2013.07.24 21:41:32
@Teragigamega lélek: nyugi 2009 ota te is fizetsz rendesen minden hitel miatt. Sot 2009 elott a te takarod is nagyobb volt, tobbet ert, mint ma...
Naiv ügyfélnek egy hét alatt esett le, hogy azért nem kapott visszaigazolást a Wizzairtól a foglalására, mert valami gáz van vele. A Wizzair szerint 337,96 fontra árazott jegyére csak 309,39 font érkezett, pedig a bankja szerint átment a pontos összeg. Kb 2 hónapja a Wizzairtől…..
Londontól nem messze egy kis angol városkában található a budapesti Lánchíd eredetije. William Tierney Clark építette, az átadás 1832-ben történt. Ennek a hídnak a mintájára készítette el az 1849-ben átadott Lánchíd terveit Széchenyi István felkérésére.  Az…..
Az ember csak kapkodja a fejét, ha megpróbál lépést tartani a mobilpiac fejlődésével. Ami pár hónapja csúcskészülék volt, az ma már kis túlzással középkategóriás darab. De mi a helyzet a 10 vagy éppen 15 évvel ezelőtti készülékekkel? Megmutatunk párat, sztárok…..
Aki-Baki 2012.10.08 10:45:13
@ZF2: BlackBerry, Windows Mobile
Aki-Baki 2012.10.08 10:58:24
@d'oh: BB meg mindig zart
Persze, az ipod-al megalapoztak a Store-t, amire rahuztak az iphone-t es vegul az iPad-et.
Aki-Baki 2012.10.08 11:09:06
@ZF2: BB Eu-ban is elterjedt (foleg itt Angliaban), de cegeknek volt fejlesztve es megcelozva. Mondjuk az Apple arrafele is beindult pl: Cisco WebEx, Jabber
A mindenki utalta egy kicsit eros szerintem, teny, hogy nem volt "fonyeremeny"
HTC a Desire-el futott fel oda, ahova nem sikerul megint a One termekcsaladdal a 3GS/4 idejeben.
Újabb "hivatalos" levél érkezik minden magyar állampolgárnak. Minden önkormányzat összegyűjti, hogy katasztrófahelyzetben kiket lehet mozgósítani a településen.Itt már nincs szarozás, ez nem a Nemzeti Konzultáció, nem megy a kukába levél, a haza védelme szent dolog: a…..
Aki-Baki 2012.09.15 11:12:31
@Disintegrator Rising: Egy vitatkozasban a szemelyeskedes a legprimitivebb, amit tenni lehet...
Aki-Baki 2012.09.15 11:27:01
@Disintegrator Rising: Ezzel a hazankat hoznad rossz helyzetbe pl: birsag, zuhano forint, gazdasag visszaesese, inflacio, munkanelkuliseg novekedese, stb...
Képünkön nyolc nő a réseken át figyeli, hogyan érkeztek meg tegnap Debrecenbe a Wizz Air diszkont légitársaság első  utasai  Londonból. Pedig bemehettek volna, hogy lássák a hetente háromszor menetrend szerint közlekedő repülőgép landolását, amely még London-Lutonból…..
Aki-Baki 2012.06.20 12:39:39
@bldo: Sajnos ez nem demagog.

Evente 10-12szer repulok mar 4 eve es soha sem vettem MALEV jegyet. Maximum a BA-tol vett kozos jaratan utaztam MALEV gepen, ami mindig megert egy miset. A csodje nem volt meglepo, sot egyenesen varhato volt, csak mindig ott lebegett, hogy majd az allam....
Két fontos információ a poszt elejére:1: Az Apple továbbra sem gondolja úgy, hogy ingyen kéne az iPhone mellé adni a jeleldobást megakadályozó burkolatot.2: Ma reggel beszélgetés közben az iPhone 3G-m eldobta a jelet. Ránéztem a telefonra, láttam, hogy se 3G, se EDGE, csak egy apró…..
Először csak rossz viccnek tűnt, főleg, hogy a Gizmodón jelent meg, márpedig a lap mostanában nincs valami jóban az Apple-lel, de mostanra biztosnak tűnik: az új mobil eldobja a jelet, ha két ponton is megérintjük a keretét. Mivel beszélgetés közben erre igen nagy esély van,…..
499 és 599 fontért lehet rendelni független iPhone 4-et Angliában, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a szolgáltatók - mind a hatan - elkezdhetnek licitálni egymásra. Magyarországon a T-Mobile még nem tud semmit, sem hivatalos időpontról, főleg árról nem hallottak. De bízzunk a…..
Angliában, Belgiumban, az USA-ban (és még ki tudja hol) évek óta működik az önkiszolgáló vásárlás. Vagyis bemész a boltba, telepakolod a kosarad, majd lehúzod a szkenerrel a cuccokat, és fizetsz az automatának. Nem ülnek alkalmazottak a pénztárakban, csak a rendre figyelnek. A…..
"Ugyanaz a másik oldalról" című sorozatunkban egy vendéglátós meséli el, milyen a magyar, ha vidéki szállóban konferenciázik. Nagyvonalú urak és disztigvált hölgyenek lejtenek el előttünk, miközben bugyborog a pezsgő és izzik a testiség. Ezt a levelet afféle…..
Öröm a szívnek, hogy valóra válik a nagy ÖTLET: laptopokkal tanulnak az iskolások. Remek, be lehet majd ezt is venni a "Nagy eredményeink" című műbe. Igaz, hogy az iskolaépületek rossz állapotban vannak, a felszereltségük általában botrányos, sok intézmény alig tudja…..
Vastagbőr Villámposzt: Az Agy 2009.09.25 10:00:00
A Bors indított Bódi Szilviáról egy sorozatot, és két hete öl minket vele. Persze elolvassuk mind, mert roppant szórakoztató, mikor az egyik kutya a másik seggét nyalja, és olyanokat ír, hogy "Kilencszeres szépségkirálynő, az év playmate-je, a férfiak vágyainak tárgya és…..
Aki-Baki 2009.09.25 10:44:46
@Tigeri: Nem a pisztrángra (székelycápa) gondoltál?
Vastagbőr Káosz a köbön 2009.03.28 15:31:00
Az SZDSZ nagy meglepetésjelöltje, Bokros nem vállalja."sértő még a gondolata is annak, hogy a hírnevemet, hitelességemet odaadjam egy olyan programhoz, amelynek a sikerében nem bízom". Márpedig a szocialista párt mereven elzárkózik az én programomtól" - állapította…..
Modorosblog Az állásinterjú 2009.03.28 18:18:00
-Üdvözlöm, kedves Szilvia, köszönjük, hogy eljött. Röviden bemutatom a hölgyeket a német piacról: Szedlacsek Miranda és Vonhinten Helga, mindketten csoportvezetők, Krizsán Ramóna a HR-ről, én pedig Mischling Krisztina vagyok, a német kintlevőség-kezelő részleg vezetője.Az…..
Aki-Baki 2009.03.29 00:12:21
Nos, kb. 2 évet húztam le egy nemzetközi cégnél, külföldiekkel dolgoztam állandóan együtt (mellettem is ültek dögivel), és emiatt az angolom nem mondom, hogy anya nyelvi szinten megy, de a szakmai erős közép az megvan (én is követek el néha alapvető hibákat, szakmám informatikus), előtte már szakmai közép nyelvizsgát is leraktam. A cégről tudják Magyarországon, hogy angolt használnak mindennap és amikor mentem a fejvadászokhoz, végignézték az önéletrajzomat és megkérdezték, hogy az angol tárgyalási szint, igaz-e? Mondtam, hogy Igen, mivel minden nap ezt használjuk! Ezt ők abban a pillanatban elfogadták és léptek tovább.....
Gondoltam nah kis csajszik nem mernek angolul tesztelni (mondom nem kizárt, hogy ők jobban tudnak, csak fostak....).
Utána az egyik kisebb magyar érdekeltségű cégnél az IT vezető: Ez a C típusú szakmai angol nyelv vizsga mit jelent? El tudja mondani, hogy Hello?
Erre azt válaszoltam, hogy nemhogy el tudom mondani, le is tudom írni! :D Ezt elfogadta és mondjuk állást is ajánlott. A tapasztalatom annyi, hogy a leírásban benne van a nyelv, de nagyon sokan, akik interjúzatatnak, nem is beszélik olyan jól, és nem mernek megszólalni, mert csak leégnek....
Visszatérve a HR-esekhez én nem sok helyen, kb 4-5 cégnél fordultam meg, de még HR-es soha nem interjúztatott. Egyik nagyobb bankos IT cégnél tudom, hogy 4-en, 5-en tesztelnek, ott biztos van HR-es is (aszem AC-nek nevezik).