Regisztráció Blogot indítok
Adatok
videkinoe

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megkaptam a választ a kérdéseimre, sőt sajnos többet is kaptam, mint ahány kérdésem volt. Úgy is mondhatnám, hogy olyan kérdésekre is választ kaptam, amiket még fel sem tettem.  Valami olyasmiben volt részem, amit ebben az országban mostanság nem tapasztaltunk. Közelről…..
videkinoe 2010.09.17 00:01:59
Pár kérdést szeretnék feltenni.

Azt írod, hogy éveken át hallgattad az igazgatót évnyitón, évzárón. Feltételezem, hogy a 2010-es évzárón is ott voltál, ahol elhangzott az önkormányzat terve, miszerint ősztől heti 10-re emeli a testnevelésórák számát.

1. Te mint esztergomi polgár, dobós szülő érdeklődtél-e akkor, vagy a nyár folyamán bármikor erről a tervről? Jelezted-e nemtetszésedet akár az önkormányzat, az oktatási hivatal, a jegyző, az ombudsman vagy akár az iskola felé?

2. Tájékozódtál-e ennek a bejegyzésnek a megírása előtt, hogy mi (volt) a tantestület és az igazgatóság véleménye erről a tervről, és jelezték-e a problémákat ezzel kapcsolatban a hivatal, az illetékesek felé?

3. Tájékozódtál-e arról, mit tettek a szülők képviselői, hogy felhívják a döntéshozók figyelmét a törvényi hiányosságokra?

4. Azt írod, tisztában vagy vele, hogy mit jelent Esztergomban ellenkezni. Ha az igazgatóságnak és a tantestületnek "helyén lettek volna a tökei", és ennek következtében ez az iskola is "leépül", akkor azért írtál volna bejegyzést, mert a felelőtlen tanárok elvették a gyereked elől a normális tanulás lehetőségét?

5. A fenti esetben hova tennél 600 gyereket?

6. És Te, aki ott voltál ezen a bizonyos szept. 15-i közös szülői értekezleten, voltál-e olyan "tökös", hogy felszólaljál a szülők és a tantestület előtt, vagy éltél-e az igazgató által felajánlott lehetőséggel, hogy négyszemközt jelezd felé a kifogásaidat? Vagy még ennyit sem sikerült?

7. Azt írod, a Sitkuék mellett kellett volna kiállni. Te kiálltál mellettük? Vagy legalább a diktátum ellen? Mert én - mi - igen, kiálltunk, ott voltunk.

8. Azt írod, nem szeretnéd "más szervével verni a csalánt", és ez nem egzisztenciális kérdés. Bármilyen profán és gyenge érv is, de más szervével vered, és ez egzisztenciális kérdés is. A környék oktatási intézményei nem bírnak el egy tantestületnyi elbocsátott pedagógust - akik mint írod -, szintén emberek, tehát meg kell élniük valahogy és el kell tartani a családjukat.

9. Nem gondolod, hogy a demokratikus értékeket és jogokat nem csak a pedagógusoknak, hanem a szülőknek is - általában a polgároknak - kell védeni? Te hol, miként védted a nem túl régen indult blogodon kívül?

+1. Miért tűnt el délután óta a neved az adatlapodról? EZ egzisztencia kérdése?