Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alfréd

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Természet szerint irtózom a fenyegetőzéstől és a dörgedelmes hangvételű megnyilatkozásoktól - sokkal jobban szeretem a párbeszédet, a konszenzust, vagy legalábbis a kompromisszumos megoldásokat. Néha viszont sajnos rákényszerülök az erélyességre.Balekoktatás, neuralgikus pont.…..
Nem vagyok jó előadó. Az utóbbi években, úgy érzem, feltornáztam magamat csapnivalóból gyenge átlagos szintig - maximum. Mindenesetre igyekszem minden évben fejlődni - és ennek részeként folyamatosan figyelem, hogy mikor és mitől sikerül jól vagy rosszul egy-egy előadásom.Ma…..
alfréd 2009.04.09 13:34:13
egy érdekes történet...

Egyik félévben jártunk egy, a diákok körében köztudottan unalmas előadásra, ami azt is jelenti, hogy miután kijöttünk az óráról, nem éreztük azt, hogy okosabbak lettünk volna. (inkább nem említem a tanszéket)
Ezen az órán rendszeresen volt katalógus,mondván hogy beleszámít majd az adott jegybe, mégis csak 6-9 en jártunk be.
Eljött a vizsgaidőszak...egy páran azok közül akik EGYSZER SEM voltak benn, és nem a szorgalmukról híresek, kijöttek 4-esekkel, 5-ösökkel. Még puskázni is hagyták őket.
Következő alkalommal elmentünk mi is, mi 1-esekkel,2-esekkel jöttünk ki.
Itt hozzátenném, nagyon fontos! : az előző csapat nem tanult, és nem tudott többet mint mi. nem azért nem jártak be mer tudták az anyagot! ( 1-es csoport)

Következő félévben már mi se jártunk be az erre épülő tantárgyra( ugyanaz az előadó), mert úgy éreztük ezekután, jobban díjazzák a hanyagságot. 2-3 hét múlva jött a kritika hogy hol van az évfolyam. A félévben a 12 előadásból kb.3 lett megtartva, 2-3 fővel.
Nagy pofáraesés volt nekünk a szorgalmasaknak ez az eset.

És itt említeném meg G.Kinga Tanárnőt, aki úgy ösztönzi a hallgatókat, hogy aki bejár, szó szeint 1 jeggyel jobbat kap évvégén.(Minden tiszteletem az Övé), és amellett, hogy érdekes órákat adott, nála éreztük azt is, hogy nem vett semmibe minket, úgy mint az előbb említett tanszéken.
megjegyzés: az 1 csoport ide se jött, de a 2,3,4 igen :-)