Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mandras

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel nem vagyok irodalmár, sem magyartanár, így kutatási-nevelői célzat, vagy a szakmai kiátkozás kockázata nélkül állíthatom, hogy a magyar nemzeti eposznak tartott Zalán futása, esetleg a Buda halála – bármennyire is megfelelnek az irodalom eposzok előtt állított követelményeinek – nem igazán…..
Kiadó:Warner Bros.Honlapok:www.avengedsevenfold.commyspace.com/avengedsevenfoldAz Avenged Sevenfold - nevéhez híven - akár hétszeresen is megbosszulhatná egyik alapítójának, fő zeneszerzőjének, Jimmy "The Rev" Sullivannek értelmetlen, ipari mennyiségű nyugtató és alkohol által…..
Mandras 2013.08.28 08:57:42
@Dionysos: Kedves Dionysos! Az elején szögezzük le: nincs sárdobálás, mert aki sárba nyúl, maga is saras lesz. Pusztán eszmecseréről van szó, ha lehet egyáltalán a téma kapcsán ezt a kifejezést használni.
1. Nem gyalogoltál bele a hiperérzékeny lelkembe, mert szó nincs bálványimádásról. Sőt régóta nem is nevezném őket idolnak.
2. Pusztán egy általános jelenségre hívtam fel a figyelmet, már ami a fikázást illeti.
3. Tetszik, nem tetszik a Metallica törzsgárdája megkerülhetetlen. Sajnos volt kényszerű váltás, de az élet az nagy rendező. Azt meg sohasem tudjuk meg, hogy milyen lenne a zenekar, ha még ma is élne a zenei agytröszt Cliff. :-(
4. Soha nem állítottam, hogy az érintett személyek a világ legjobb zenészei. Mert nem értek hozzá!!!
5. Valamit félreértettél. Persze, hogy nem róluk volt szó. Csak a sorok között olvasva az indirekt utalás ott van: ez az Ilejay annyira szar, hogy az agyon szapult, tehetségtelen L. U. is jobb nála, de K. H. azért nem!
6. Ahogyan írod: a Metallica kurva jó!
7. A kritika tárgyát képező album is kurva jó! Szerintem!
Uff! Én is beszéltem.. :-)
Fogalmam sincs, hogy mit jelentene nekem a Pretty Maids, ha a '87-ben nem kapok tőlük egy begörnyedős-levegőkapkodó  gyomrost, amit a "Future World" lemezzel osztottak ki, és amit rögtön utána egy álcsúcson elhelyezett horog követett Budapesten. Ezt már kvázi…..
Isten látja a galamb lelkem, nem kenyerem a fikázás. Illetve de, valójában egy ellenszenves, cinikus gyökér vagyok, viszont rockzenék és rockzenészek esetében vajból van a szívem bal pitvartól jobb kamráig, és tényleg csak akkor rázom meg a virtuális pofonfát, ha valamiért…..
Na végre! A világ kétség kívül legnépszerűbb gitárhősének karrierje ugyan életveszélyes fegyverek árnyékában (gyk. Guns N' Roses) teljesedett ki, ám az ezzel járó pusztítás, de talán legfőképpen egy szál Rózsa (vagy inkább Nárcisz…) olyannyira elvette a kedvét a…..
Értem is, meg nem is Tartuffe félelmét az új DT recenzió kapcsán. Ha a fórum-cunamikat nézem netszerte, jogos a para, hiszen minden kétséget kizáróan fontos megjelenésről beszélünk, ráadásul a világ egyik legjobb ütőse, nem mellesleg a zenekar motorja szerencsétlenkedett egy…..
Kiadó:Roadrunner RecordsHonlapok:www.dreamtheater.netmyspace.com/dreamtheaterA legendás banda körüli sajnálatos események: elsősorban Portnoy kiválása és az ízléstelen nyilatkozatháború miatt nehéz szívvel, némi dühvel és jókora adag félelemmel ültem neki a lemez…..
Mandras 2011.09.05 16:03:58
@Dionysos: Kedves Tartuffe! Látom a szemtelenkedésért nem kell a szomszédnál kilincselni (Makákó, mi?)!:))
Van az a mondás, hogy akinek nem inge, ne vegye magára. Természetesen tiszteletben tartva a véleményt, amit egy kritikus leír, csak arra akartam utalni, hogy nem föltétlenül kell egyetérteni is vele. Ahogy írtam, ízlés dolga. A sört sem szereti mindenki, ami attól még nagyon jó. Ami a céltévesztést illeti, azért voltak itt a kommentelők között, akik utaltak a doboscserére. Szóval én nem akarok győzködni senkit, de jelesül nekem tetszik az új anyag. S ha nem is tetszik mindekinek, akkor is magasztalni fogom. Pont.
A bibliai utalásról csak annyit, hogy a 80-as évek közepén, végén Saulus Tartuffe nem igazán volt a fémzene zászlóvivője, de miután végigment azon a bizonyos úton, mára Paulus Tartuffe szíve is acélosan ver. És ez nem szemrehányás csak megjegyzés. (Egyébként az elektronikus hangzás enigmatikus kérdésénél világosodott meg ez a hasonlat. Bezzeg a annak idején a DM elektronikus hangzásával nem volt gond:)) Nos ennyi! Egyébként nehéz a dolga a katonának?
 Kiadó: Metalodic RecordsHonlap:myspace.com/kaktusproject Bevallom, gőzöm sincs, ki az a Sylvain Rouviere, aki egy igazi Gascogne-i testőr bátorságával vágott bele - mit vágott, mestervágott! - egy régen megálmodott ötletébe: ha a németeknek van egy Avantasia-juk, akkor…..
Mandras 2011.08.16 18:07:24
@Dionysos: Kedves Boristen! Csak szeretném megjegyezni a magam szerény módján, hogy nem a statisztikának kell az alkotás örömének oltárán áldozni. Csak két szó: minőség vagy mennyiség? A folytatáson el kellene gondolkodni....:)) Bár most önmagamat cáfolom, mert Turisas ugyan keveset ír, de kérem hol a minőség.....:))
Mandras 2011.08.16 18:10:53
@turisas: Turisas ne nyafogjon, mint egy fürdős kurva, inkább dolgozzon! Vagy rosszul esik a kritika, mint egy ominózus havilap szerkesztőinek?
Emlékeztek arra a rejtélyes tűzgömbre, ami néhány napja elzúgott az ország északi területei fölött? Nem kell ötletelni tovább, kizárásos alapon csak Viktor Smolski lehetett a csészealjával, merthogy amint azt nagyon helyesen megállapítottuk néhányan a Dieselben, tuti biztosan…..
A Korpiklaani továbbra sem igényel nagy megfejtéseket, a Zeneakadémián (so)sem fog kurzus szerveződni életművük köré. Egyszerűek ők, mint a faék. Míg a rideg és kiábrándult "Long Distance Calling" zenéjét hallgatva egy elidegenedett, hajnal után éppen ébredő…..
Csak hogy Tartuffe egyre nyomasztóbb hegemóniáját megtörjem, jelentkezem néhány sorral, a leggyorsabban megírható kategóriát választva. Munkahelyi, családi, egyéb elfoglaltságok miatt most tehát lapítok, de a nyár egyébként is zsibbadt, beizzadós (nagyon utálom), odab@szós…..
Mandras 2009.07.14 17:17:13
@turisas: Értve van!
Mandras 2009.07.14 17:18:40
@lochinver: Egyrészt nem manadras, hanem Mandras, mésfelől pedig nem is béna, hanem egy kiváló minőségű ruhadarab, tekintve, hogy én viselem.
Ez az a koncert, amit akár még egy évvel ezelőtt is, gondolkodás nélkül hagytam volna ki. Odáig rendben, hogy évek óta folyamatosan fogy a dallamigényem, karcosodom, cserzik a bőröm, szorul a kezem ökölbe, az AOR pedig – érdemei elismerése mellett - messze kerülget, de hogy…..
Mandras 2009.06.04 09:38:00
@hayni: Mint tudjuk, a stílus maga az ember. A jó turisast van szerencsém - ha ezt lehet szerencsének nevezni - ismerni, szóval többek között rám is utalt, mint aki gusztustalan nyálasnak tartja az irományait. Hát igen... persze kinek a pap... Azért ne legyünk igazságtalanok turisassal, mert a tendencia jelenleg javulást mutat, csak el ne bízza magát.
 Nézd, ezeken megint nincs sapka! Ha egy hosszú, nehezen emészthető, odafigyelős lemezt készítenek (Systemathic Chaos), akkor megy a jajveszékelés, hogy ez már csak öncélú zene-bűvészkedés, ahol nem is volt szempont, hogy dalok készüljenek, ha most a megfogalmazás tömörebb…..