Regisztráció Blogot indítok
Adatok
p11

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
15:20 - UPDATE #2: Szavazás a poszt alján! 13:15 - UPDATE az értetleneknek: nekem nem azzal van bajom, hogy egy órával tovább van világos, sőt, annak kimondottan örülök. Viszont ezt az egész átállítósdit azzal magyarázzák, hogy spórolunk vele egy évben egy egész napnyi…..
p11 2009.03.28 13:19:24
@Gery Greyhound >: Azért állítjuk vissza, mert a nyári napforduló után újból rövidülni kezdenek a nappalok, később kel és korábban nyugszik a nap. Ha nem állítanánk vissza, akkor ősztől már kelhetnénk sötétben (ez, mint az évszakok éves periódusidejű dolog, ezért kell nekünk is éves periódusidővel követni, tavasszal oda, ősszel vissza). Arról lehet vitatkozni, hogy adminiszratíve mi egyszerűbb, átállítani az órát, vagy minden mást (munkaidő, nyitvatartás, menetrend, stb.). Szerintem egyszerűbb a referencia-rendszert átállítani, mint minden ebben a rendszerben meghatározott időpontot.
p11 2009.03.28 13:30:34
@ExodusMark - www.exodusmark.blog.hu: Ezzel csak a szerző saját megjegyzésére reflektáltam (némi iróniával). Nyílván ő is és én is tudjuk, hogy ez maximális teljesítmény, de mivel a téma szempontjából tökéletesen irreleváns, ezért nem mentünk a részletekbe. Viszont annyi haszna volt, hogy így te is be tudtál kapcsolódni a beszélgetésbe egy értékes hozzászólással.
p11 2009.03.28 14:04:48
@Vad.Korte: Ez is lehet egy kompromisszum. Kb. olyan, mint a négyévszakos gumi. Télen nem olyan jó, mint a téli, nyáron nem olyan jó, mint a nyári, de megspórolod a tavaszi/őszi gumicserét.