Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ToTóTaTa TuTija

1 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kocsmárosra bízni a vonatjegy árusítását úgy tűnik, Biatorbágyon nem volt a legszerencsésebb dolog. K. szerint a már reggel részeg - vagy az idegállapotból következtetve inkább erősen másnapos - csapos nem tekinti fizető utasnak a nála vásárlókat, és bánik eszerint velük,…..
ToTóTaTa TuTija 2010.05.14 13:40:27
@Osztrigás Pici: Valóban ez lehet egy jó megoldás. Például Ausztriában a legkisebb település is el van látva automatával, és működik a dolog. Igaz, apró oda is kell...
Sziasztok!Én már bejelentkeztem a blogra innen, a Costa Caffeeból és beszélhetünk a külföldi munka fontos kérdéseiről.Még mielőtt elkezdenénk, szeretnélek röviden emlékeztetni arra, hogy a legközelebbi chat a Facebookon lesz. Regisztrálj te is, ha még nincs Facebook profilod,…..
Akik rendszeres nézői a Múlt-kornak, már megszokhatták, hogy a műsor készítői időről időre olyan film- és hangfelvételeket, fotókat mutatnak be, amelyek eddig nem voltak nyilvánosak, vagy lappangtak valahol. A műsor ez évi utolsó adása szintén különleges lesz, egy eddig…..
ToTóTaTa TuTija 2009.12.27 17:15:10
Megnéztem! Többet vártam. Igaz, félórába sikerült elég sok információt megosztani. Azzal nem mondtak újat, hogy Honthy és Fedák rivalizált. Megosztották éppúgy a közönséget, mint a szakmát. Egyesek rajongtak eredetiségéért, mások elítélték túlzó modernségét.

Szokták mondani, halottról jót, vagy semmit. Rendben, de a tényszerűség kedvéért pár adat:
- -az ő számlájára írják Vidor Pál, az akkori Népszínház igazgatójának öngyilkosságát. A budapesti színészek közzé tettek egy nyilatkozatot, melynek értelmében közölték, hogy Fedák Sárival soha többé nem lépnek fel egy színpadon.
- Fedák is tett egy nyilatkozatot: „soha többé nem lépek fel! Visszavonulok a színpadtól tótszerdahelyi birtokomra és gazdálkodni fogok!”
- 1907 elején tért csak vissza a Király Színházba, Beöthy László hívására. Régi nagy szerepében a János vitézben lépett színpadra újra, annak ellenére, hogy megjelenése esetére több fenyegető táviratban is tűntetést, botrányt helyeztek kilátásba.
- a botrány, tűntetés elmaradt…a közönség önfeledten ünnepelt.
( A riportban az idős nénike lehet, hogy látta Fedákot Iluskát játszani, ott a faluban, ám igazából az 1904-es bemutatón a címszerepet alakította. Ő volt Kukorica Jancsi! )
Sajnos az nem derült ki, hogy mit mondott a némafilmen, mint ahogy a poszt olvasása után vártam. Azért ügyesen volt szerkesztve…
ToTóTaTa TuTija 2009.12.28 19:20:18
@kerikak: Elfértek, sőt! 1922-ben A bajadér c. operettben együtt játszottak. Rivalizálásuk mindenképp hasznára vált a műfajnak. Gondold csak el, milyen forró lehetett a levegő a nézőtéren, mikor egyik, vagy másik kilépett a színpadra, s rajongó táboruk, egymást túl licitálva ovációzott.

Ám, úgy hírlik, hogy amikor a szerzőt ( Lehár Ferenc ) megkérdezték a bemutató után, hogy kinek szánja készülő darabja női főszerepét, azt válaszolta:
- Amikor ilyen gyönyörű hang van a társulatban, mint Honthy Hannáé, a kérdés felvetése szinte felesleges.
A múlt század hetvenes éveinek (milyen furcsa ezt így leírva látni, mintha nagyon régen, holott éppen csak tegnap volt...) egyik nagy-nagy botrányköve volt Bernardo Bertolucci Utolsó tangó Párizsban című filmje, melyet a sors különös kegyéből, igaz, majd' tíz évvel külföldi…..
ToTóTaTa TuTija 2009.12.25 23:08:05
@haribodog: Ahogy minden változik, úgy a nyelv, és annak használata is. Kár kongatni a vészharangot. A posztnak semmi baja nincs. Barna Imre pedig az akkori elvárásoknak megfelelően írt, nem vagyok elájulva tőle!
Holnap Halnap! Karácsonykor az emberek többségénél  halászlé (is) kerül az ünnepi asztalra. Készítettem egy egyszerűen, gyorsan, konyhában elkészíthető halászléfőző útmutatót. Ha még sohasem főztél halászlevet, de most a család követeli, ne ess pánikba. Ezt…..
ToTóTaTa TuTija 2009.12.24 12:47:57
@hajdul: talán érdemes lenne a "neves papot" megkérdezni a következőkről: Egy évben négy böjti időszak van a katolikusok számára, az utolsó, a karácsonyi böjt Krisztus születése előtt negyven nappal kezdődik. A hamvazószerda és a nagypéntek után a harmadik legszigorúbb, mely alatt tartózkodni kell a hús fogyasztástól. A hal pedig mindamellett, hogy ősi keresztény jelkép, nem számít húsételnek.
Boldog karácsonyt!
ToTóTaTa TuTija 2009.12.23 16:46:09
@infrablu: 10 pont!:)
Ez kevés volt nekem: hiába a gyémántkemény színészgárda, a majdnem meztelen testek, az egyik legmenőbb kortárs drámaíró és a téma, aminél magasabbra a labdát nem lehet feldobni, ez az előadás nem kicsit lufigyanús. Vagy csak én ülök be túlzott elvárásokkal olyan nevekre, mint Csákány, Für, Tasnádi…..
              Néma csend volt az előadó teremben, mindenki a tanár úr előadását hallgatta, aki olyan beleéléssel és olyan szenvedéllyel tudott mesélni az irodalomról, hogy vétek lett volna megzavarni akár egye hangos…..
  Idén is összegyűltek Európa zeneköcsögjei, hogy lejátsszák egymás közt, ki a legnagyobb muzikális hulladék a kontinensen versenyt, a mérhetetlen igénytelenség jegyében. Sajnos hazánk szülötte idén sem került a legjobb 25-be, ami nem volt kis bravúr ahhoz képest, hogy…..
 Harsog a média a tegnapi érdi eseménytől, s számomra meglepő, hogy akármelyik internetes újságban keresem a hírt, mindenhol azt emelik ki, hogy „rendőrök lőttek meg egy férfit Érden”. Legtöbbször ezt emelik ki a címek, aztán persze a cikkek beszámolnak a…..
ToTóTaTa TuTija 2009.04.26 11:51:44
Olvasónk, N3o szerint csak az nem talál munkát, aki nem is akar dolgozni. Ti hogy látjátok? Aki akar munkát találni, az talál is. Én egy hét alatt alatt találtam, diploma nélkül. A fizetésem 100 ezer felett volt, plusz juttatások. Aztán ott hagytam, mert meguntam, és most a…..
félhét Bépétévé te mindenem! 2009.04.24 19:28:00
Felröppent a hír, miszerint a Budapest Televízió nemsokára befejezi adását, felszámolás alá kerül. A hír szent...és had ne folytassam, ismerjük a mondást. Igaz, már párszor előfordult, hogy kürtölték a halálhírét e csatornának, és akinek a halálhírét ugyebár...No, de…..