Regisztráció Blogot indítok
Adatok
libraSVK

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy adódott, hogy ügyes-bajos dolgaim intézéséhez (erről jövő vasárnap olvashatnak) szűkebb pátriámba, palócföldre, azaz Gömörbe kellett látogatnom. Aki szülőhelyétől messze él, az tudja, hogy ilyenkor az ember mindig egyfajta megnyugvást érez és örül, hogy viszontlátja…..
Elütöttek. Nincs mit szépíteni: ott áll a betétlapon, hogy nem én vagyok a hibás. Ennek ellenére sokkal nehezebben emésztem meg az esetet, mintha én csesztem volna el valamit. Úgy, hogy mások is kinyírhatnak, sokkal veszélyesebbnek tűnik az élet. Ami kinn volt, az nem időjárás,…..
libraSVK 2010.05.19 23:04:25
@akos696: Pontosan az ilyen faszok miatt utalja a tobbseg a motorosokat. Mi jogon vakitasz mast? Tartsd be a szabalyokat, kozlekedj megfelelo sebesseggel, eljel es hagyj elni. Ha nincs tokod szabalyosan kozlekedni, akkor kapd be! Hulye geci allat az osszess fasszal egyutt, aki reflektorral vakit masokat, akar motorral, akar autoval !
Amikor ez a poszt megjelenik, én most valahol a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban kisvonatozok a többiekkel, hacsak épp nem szakad az eső. De igazából valószínűleg akkor is, legfeljebb ha szélvihar is van, akkor beleborul az egész kemény mag a Fertő-tóba. De térjünk a tárgyra, mert…..
libraSVK 2010.03.27 18:17:42
@amatőr:
Bevallom, nincs kedvem keresni.
De, ha mar elotted volt a tablazat, miert nem tetted ide a forgatonyomatekokat is?
Szerintem, sokat tesz, mennyire kepes kihasznalni a loeroket, es ebben sokat szamit a NM... Javitsatok ki, ha tevedek!
Nem tudom, hogy így két hét után mennyi esély van arra, hogy megtaláljunk egy cserbenhagyót, aki kishíján megölte levélírónkat a gyermekével együtt. Márta azért rajtunk keresztül is tesz egy próbát. Az biztos, hogy megérdemelné az ilyen mocsok, hogy elkapják és hűvösre…..
libraSVK 2010.01.15 19:29:38
OFF:
Mar egyszer tettem ide ezt a linket, de hatha valaki meg nem latta. Azert teszem, hogy sajnos, ilyenre is szamitani kell vezetes kozben. (ja, es annak a posztolonak is szol, aki nemreg a cseh soforoket dicserte :D )

gameplayer.blog.cz/0707/zbesila-jizda-z-prahy-do-ceskych-budejovic
ON:
A poszthoz:
Teljes mertekben elitelem a BMWs viselkedeset, de teljes mertekben a posztolot tartom felelosnek az esetert, tobb okbol is:
1.A szavaibol itelve nem ellenorizte, hogy lehuzodhat e biztonsagosa.
2.Mi a **** csinalt a belso savban, ha volt helye hova lehuzodni
3.Ha elkezdek ellozni, felolem F1 is johet, gazolok es elozok, amig az ellozendo auto ele nem erek, besorolok, es akit addig esetleg feltartottam, az mehet. Addig kuss a neve, ha problemaja van, oldja meg.
4.Mindig, minden korulmenyben a sofor a felelos a jarmuert es az utasokert. Ha mindjart meztelen nok lesznek az ut mellet, akkor is a vezetesre kell figyelni.
Gyorsan ennyi, a posztolo oruljon, hogy nem tortent baja, ajanlom, hogy okuljon az esetbol. Ha mindjart sikerul is kinyomozni a "tettest", ugysincs esely bizonyitani, hogy o a felelos. Foleg ugy, hogy a ket auto egyaltalan nem ert ossze. Es ha nem elotte torted ossze magad, akkor meg csak segitsegnyujtas elmulasztasarol sem lehet szo, mert egyaltalan nem evidens, hogy tudott rola, hogy bajod esett. Ennyi. Posztolo megszivta, orulhet, hogy nem maradt ures a gyerekszoba. Maskor ajanlom gondolkodni, vagy athagyni a vezetest arra alkalmasabb szemelynek.
Egy barátjának szeretne segíteni Dániel, ugyanis a szerencsétlenül járt Corsa tulajdonos autójába beleszállt egy szlovák rendszámút Subaru, majd szó nélkül lelépett, be sem pillantott, hogy nem lett-e valakinek valami baja. Aki tud valamit a lenti képen látható Impreza…..
libraSVK 2009.08.19 22:44:29
Hat,segiteni szerettem volna, de el kell, hogy szomoritsalak.
Utananeztem a szlovak biztositok szovetsegenek oldalan (
www.skp.sk/?lng=eng&MODULE=3&SECTION=17) es az adott rendszamra az adott idopontra nem volt semilyen kotelezo biztositas kotve. Nallunk (SVK) olyan a torveny, hogy ilyen esetben a karteritest a Szlovak Biztositok Szovetsegenel igenyelheted. Hogy mennyire sikeresen/sikertelenul, azt nem tudom, szerencsere nem volt hasonlo tapasztalatom. De egy probat szerintem meger, foleg, ha van tanud. Itt (www.skp.sk/?lng=eng&MODULE=3&SECTION=199) egy nyomtatvany, amellyel igenyelheted a karteristest. Mindenesetre ajanlom atnezni az oldalt, lehet, hogy megtudsz tobb hasznos infot...
libraSVK 2009.08.19 23:27:56
@KuKori:
Beloled is orome van a biztositodnak :D
Nagydarab is, taxis is volt, akivel K. G. megismerkedett tavasszal, ez már önmagában is baljós összetétel, meg ugye amúgy is ritka, hogy egy ilyen találkozásnak pozitív vége legyen, ezúttal nem is lett. Nem friss történet,de azóta már történt egy meghallgatás is, ezt és ennek a…..
libraSVK 2009.07.07 12:45:21
@Emmett Brown:
Tudod, az adj elonyt tabla pontosan errol szol:
Addj elonyt annak, aki a vedett uton jon...
libraSVK 2009.07.07 18:55:23
@\\\'Doni\\\':
NEM ugy van. Amig nincs harmadik szemely, addig allitas-allitas ellen. Es a rendor mi alapjan irta be, hogy kikukkantott, es akkor ertek ossze? A taxis elmondasa alapjan? Es a masik fel allitasa? Feknyomok hossza? Helyszineles?
Egy jo ugyved ebbol elsosorban a rendort hozza ki vetkesnek hivatali jogkorrel valo visszaeles cimen, mivel nem helyszinelt, csak beirt valamit. Ha nincs ra semmi bizonyiteka (foto, tanuvallomas,...), akkor nem irhat azt, amit akar (az mas kerdes, hogy diktalta, mert irni sem tud ;) - boccs 107!). Tehat ebben az esetben mindenkeppen fellebeznek, es szembesitest kernek a rendorrel. Masodizben pedig ha mar nem nyertesnek, legalabb 50:50 re kijonni a dologbol = nincs tanu, nincs megoldas.
libraSVK 2009.07.07 18:59:00
@jurii:
Akkor szerinted egy szirenazo mentoautoval is az a korrekt, hogy kikanyarodsz ele, majd utana vakarozol ?
Gyorsan add vissza a jogsid, meg mielott leultetnek gondatlansagbol elkovetett emberolesert. Vagy netan taxis vagy?
Volt már sok autópályás történetünk, ebből nem egy foglalkozott a három sávos M7 szakasz azon problémáját, hogy az autósok igen nagy százaléka nem tud mit kezdeni ennyi sávval és egész egyszerűen úgy gondolja, hogy akkor itt most nem kell jobbra tartani, úgyis el tud menni…..
libraSVK 2009.06.26 11:37:10
@Egyéves Önkéntes:
Nem jo, mert az osszes teherauto a belsoben menne :)
autózz! Százezer forintos hiba 2009.06.24 16:13:00
A kommentek közt gyakran elhangzik a "rendőr persze sehol" - mára már szállóigévé érett - mondat. Sanya pórul járt, mert amikor átcsusszant a piroson, akkor bizony ott voltak mögötte a kékvillogósok. Nagy kérdés, hogy miből tartott volna megelőzni ezt a helyzetet némi…..
libraSVK 2009.06.26 01:33:14
@szmeby:
En rendre sargan megyek at egy keresztezodesen, ahol 3 (harom!) auto fer at, normalis esetben. De amikor tokolnek az elottem levok, akkor bizony ha a csomagtartojaban is, de atmegyek, nem piroson, sargan. Tudom, mikor valt sargara, megis attolom.
Es nem allitanam ketszer, hogy agresszivan vezetek, mert az utam tobbi reszet normalisan teszem meg, de abban az egy keresztezodesben ezt hetente 3-4szer el kell jatszani, mert sokan balfa.zkodnak elottem...
A quadozás állati jó móka tud lenni, zárt pályán. Engem az is állatira tud zavarni, ha kirándulás közben ott zúgnak ilyenekkel a környéken, különösen, ha természetvédelmi területen történik minden, ami káros is, tilos is, sok taplót viszont az ilyesmik egyáltalán nem…..
libraSVK 2009.06.26 00:12:51
@safetykároly:
Ja, es a hatul nyugtalankodo (ha megalunk, akkor siro) gyereknek meg megmondom, hogy tudod, ok is meg gyerekek, es jatszanak az ut kozepen, ezert muszalyunk 30 fokos melegben itt rohadni...
De nem minositlek, a video mindent elmond helyettem.
libraSVK 2009.06.26 00:31:23
@Szab13:
A 3. ponthoz csak annyit, hogy te sem vagy kulonb nalluk. Mondhatnam azt is, hogy feleloltlen majom.
Nekunk a hazunk elott egy 19 eves srac elkaszalt ket kislanyt, mert faluban kb 130+ al nem vett be egy kanyart. (a rendorok 160 rol beszeltek, de annyit talan nem megy egy P 206os ). A sofornek es a ket lanynak, tovabba mindharom csaladnak gyokerekben megvaltozott az elete. Termeszetesen a srac nem eloszor ment igy, csak epp most nem volt szerencseje/juk.
Nektek is egy ilyen vagy ehhez hasonlo esetre van szuksegetek, hogy felfogjatok, hogy ezt igy nem? Tenyleg olyan nehez elore gondolkodni? Vagy nincs mivel? Az nem "in" ? A video es kommentjeitek alapjan bizonyara.
En csak bizni tudok benne, hogy eljon az az ido, amikor az ilyeneket egy kotelezo psichoteszt kiszur...
Hogy egy rettentően rossz szóviccel indítsak, úgy tűnik, Békés megye sem mindig olyan békés, ahogy azt László történetéből is látni fogjátok. Békés megyében élek, szinte kizárólag itt is vezetek, két számjegyű főutakon, meg néha városban. Eddig nem írtam meg a…..
libraSVK 2009.06.25 13:32:54
@TH:
Ugyanez az eset, amikor sebesseg korlatozas vegenel kezd el ellozni, amikor mar en is gyorsulnek a max. megengedett sebessegrol max. megengedett sebessegre. Na, akkor engem sem erdekel, 90ig gyorsulok, utana tartom.
Levélírónk félti a hátsóját az esetleges rugdosástól, ezért azt kérte, a nevét tartsuk titokban. Cserébe ugyanezt kérte a történetben szereplő másik autó rendszámával kapcsolatban is, hisz ha olvassa a vezetője a lenti nyílt levelet, jó eséllyel magára fog ismerni. Az…..
libraSVK 2009.06.24 14:18:30
@Felvilágosító:
Hat, te sem vagy normalis. Miert turje, hogy neki szabalyosan + 10-20 perc, csak azert, mert valaki ugy gondolja, jobban siet?
Vagy vannak eggyenlok es eggyenlobbek?
Ku.va egoista allat vagy az osszes leallosavban kozlekedovel egyut. A posztolo nem a mentot/rendort akadalyozta, hanem a szabalytalanul elore pofatlankodokat. Vagy olvastal valami olyasmit, hogy volt megkulonbozteto jelzese a kis toyotanak? Mert en nem. Ha igen, akkor elnezest, ujraolvasom...
libraSVK 2009.06.24 15:00:44
@EBOA: De fa.z vagy, baratom.
Szerinted tenyleg irigyseg az, ha nem haladhatok, tudom, hogy miert nem haladhatok, es teszek ellene? Hogy megakadalyozok valakit abban, hogy jogtalanul feltartson?
Ha az embernek nem lenne meg ezen kepessege, meg mindig hidegen/nyersen enne a hust egy peneszes, sotet barlangban.
libraSVK 2009.06.24 15:21:47
@Felvilágosító:
elolvastam, de amelyre reagaltam, az nyitotta a bicskat a zsebemben...
autózz! Apokalipszis most 2009.06.23 17:25:00
Budapest közlekedéséből vett videóra néhány momentumot Perillustris és némi szöveges körítéssel el is küldte nekünk. A szomorú az, hogy ha belegondolok a város tömegközlekedésének színvonalába, egyáltalán nem csodálkozom rajta, hogy aki teheti, a dugók ellenére is inkább…..
libraSVK 2009.06.23 21:21:43
@decibá:
Nem vedeni kell, ba..d meg.
Rendor leparkolja a motort - akar a jardara is, nem foglal sok helyet. Felirni a rendszamokat, minden szabalytalan sofornek benyujtani az ablakon egy behivot a rendororsre fix idopontra (szemelyenkent 10 perc eltolodassal), es kesz. Az egyik rendor ezt vegigcsinalja, a masik kozben kamerazza (bizonyitek, hogy kapott beidezest, rajta a rendszam, pofaja, ...). Gondolod, hogy ha a tuloldalrol ezt latja a nyomorult, akkor meg ugy megy, hogy beragadjon???
autózz! Nem vagyok agresszor 2009.06.23 12:09:00
A zsúfolt városi közlekedés egyenes következménye, hogy nem mindig tudunk besolrolni oda ahova szeretnénk, így indönként szükség van egy kicsivel tolakodóbb stílusra, ha célba szeretnénk érni. Persze rá vagyunk utalva közlekedő társaink jóinidulatára is. Azuth tapasztalatai…..
libraSVK 2009.06.23 13:00:47
@gmower:
Velem ugyanez tortent - kiszaltam, szepen megmondtam hogy nem egnek a feklampai, o erre megvonta a vallat, azt mondta TUDOM.
Na, erre mit szolnal?
Amugy szinten nyugisan szoltam neki, annak ellenere, hogy 200 meterrel elotte majd bele hajtottam...
Na, akkor megfogadtam, hogy mar ilyen esetben sem szallok ki, leszarom, o dolga. Ha en torok miatta, az mas, akkor maskepp beszelunk, addig meg nem erdekel, nem az en dolgom...
autózz! Gnóm törpe támadt nekem 2009.06.22 16:54:00
Döme alábbi sztorija ismét ékes példája annak, hogy a sztereotípiáknak igenis van alapjuk. Emberünk úgy tűnik, tapadós közlekedési stílusával próbálja ellensúlyozni aprócska méretét. Ti mit gondoltok? Tényleg vannak olyanok, akik így élik ki mindennapi…..
Nem csak olyan nagydarab rövidhajúak vezetnek autót, mint akiről egy nem olyan régi posztunk is szólt. Namnit nem volt ilyen szerencsés, a másik végletet fogta ki, aki a bocsánatkérése ellenére sem hatódott meg és fizikai erővel próbálta bizonyítani az igazát. Csatlakoznék…..
libraSVK 2009.06.20 14:16:29
@Kardics:
Ismeros a dolog, de egy upgrade segit rajta ;)
autózz! Antikopaszállat 2009.06.16 19:07:00
Ha azt mondja, nagy darab kopasz, szinte mindenkinek egy olyan figura jut eszébe, aki már gyerekkorában is komplexusoktól szenvedett túlsúlya miatt és megverte a kisebbeket, felnőve pedig állat módjára közlekedik, mert neki úgysem mer beszólni senki, ha meg mégis, akkor legalább van…..
libraSVK 2009.06.18 00:44:20
@SzLacika:
Ha nem is ugyanez a felallas, de velem tortent hasonloan meglepo dolog.
Nem siettem, kb. 120-130-al elloztem buszt autopalyan, elotte kb. 50 meterrel kamion. Idoben atsoroltam, mentem a busz mellett, amikor feltunt, hogy gyorsan kozelit egy fekete (mint utobb kiderult, sotetitett) 5-os BWM. Szepen levettem a labam a gazrol, lehuzodtam a busz/kamion koze (minden problem nelkul, 2-3 ms-ig nem gazoltam), elment mellettem, ujbol savot valtottam, es megelloztem a kamiont is. Es lass csodat, s BMWs MEGKOSZONTE! Emberek, itt valami tortenik...
De végül nem az lett belőle. Suzukis apuka igazán figyelmes volt, hogy cégnevet nem írt, így azt jótékony homály fedi, hogy hol is cseszték szét a fél autóját. Persze utalt rá, úgyhogy ahogy a kommentelőket ismerem, lesz valaki más is, aki rajtam kívül is merne tippelni. Pár…..
libraSVK 2009.06.16 09:34:47
@Secnir:
Nem akarlak szomoritani, de talan ez a legrosszabb, amit tehetsz. A jo dezent (mintat ? - nem tudom, hogy hasznaljatok ;)) lejarod nyaron, amikor meg telen bele kellene kapaszkodni a friss hoba, nincs mivel :(
libraSVK 2009.06.16 09:40:23
oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=515

www.bikers-world.cz/cz/produkt/sonax-grafitovy-spray-m2000-400-ml/

www.sonax.hu/index.php?module=termekek&tid=149

Gondolom az elsot is meg lehet talalni nallatok is, de bevallom, nem akarozik keresni. Tapasztalatom nincs eggyel sem, csak valaki kerdezte, hogy letezik-e ilyen...
autózz! Tanúskodni szívás 2009.06.05 11:41:00
APS valószínűleg ha teheti, ezután messziről elkerüli azokat a helyzeteket, ahol esetleg később tanúskodásra lehet szükség. Főként a rendszer hibája, hogy az embereknek elmegy a kedve a jószándékú információ adástól, mert még a végén az járja meg, aki csak jót akart. Ti…..
libraSVK 2009.06.05 13:46:46
@Zsola777:
Ha nem lenne reszeg, nem lenne annyi bevetel az allamkasszaba, ...
Sajnos meg mindig az van, hogy tobb "hasznot" csinalnak a reszegek, mint kart...
A dohanyzasra ugyanez vonatkozik...
A drogra meg nem, mert nincs megadoztatva, de egyszer lehet, hogy azzal is ugyanez lesz a helyzet...

Meg mielott valaki belem kotne - nem, nem ertek eggyet ezzel a modszerrel, de sajnos, ez van!
Valami forgralmi akadály foghatta meg az autókat a budai rakparton. Mit lehet ilyenkor tenni, meg kell fordulni, akár záróvonalon át is. Adam_g találta az alábbi kincset érő videót a youtube-on, amin az látható, hogy az autót vezető hölgy közel öt percen keresztül próbál…..
Valószínűleg már sokan kerültetek olyan helyzetbe az úton, hogy úgy éreztétek a mögöttetek lévő foglalkozására nézve feltehetőleg urológus lehet, mert mindenáron közel akar kerülni hátulról. Ace is egy hasonló perverz álodzata lett, de történetébe mégsem ez a…..
libraSVK 2009.05.16 17:01:34
@vhm:
Ha lesz idod, ezen az oldalon nezd meg a 2 videot:
http://cafe.loveme.cz/video/hovado-za-volantem-na-ceskych-silnicich-rychla-jizda-autem/

Utana eszedbe sem jut majd ilyet kerdezni - de lehet, hogy volan moge sem ulsz majd par napig...
Forditas: prva cast - elso resz; druha cast - masodik resz :)
Az én gyerekkoromban - és ez tulajdonképpen nem is volt olyan régen, cirka két évtizede - nem volt még a kocka Ladában hátul biztonsági öv, meg gyerekülés se nagyon, de mindig hátul kellett ülnöm. Ma már a szabályok is mások, de Szipkamanoka olyan pillanatot csípett el, ami húsz…..
libraSVK 2009.05.11 17:35:11
@Deluxe the ForumTroll:
Beveri a pofad. Meg er neked az egesz ennyit?

Hasonlot lattam. Szoke csaj, mercedes, mellette 1-2 eves gyerek teljesen bekotetlenul, hatul az ures gyerekules. Amit ilyenkor tehetsz, az annyi, hogy a korulotted levoknek (asszony, gyerek, ... elmagyarazod, hogy ilyet soha ne tegyenek, mert veszelyes, ez es ez tortenhet...). Kulonben is, tenyleg az o dolga. Ha szolsz, ugyis neki all feljebb...