Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rebondo

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A szerző (Droli) azt az elmebeteg ötletet találta ki, hogy disszidál - Magyarországra. Az erről szóló élményeit, tapasztalatait egy posztsorozatban írja meg, mindenki nagy örömére. Mióta „publikáltam” a hazatéréses ötletemet – „online és offline” egyaránt – több…..
rebondo 2012.01.15 02:04:57
1,Az elmúlt évben az írek mintegy 1.5%-a hagyta el a szigetet, nem negyven, hanem hetvenezer fő, de a korábbi századokban is szívesen költöztek más éghajlatra.
2. Hazaköltözöl és ér majd meglepetés, nem jó már ott se, meg itt se, naponta cserélheted melyik legyen elöl. Eltűnnek a barátok, a régi komoly kapcsolatok is felszínessé válnak, egyedül magad őrizted meg nosztalgiával, választott szűk világban, ahol nem akartad megtanulni a nyelvet, mert öt év alatt tanulhattál volna tízezer szót, úgy már egészen értenéd mit beszélnek, értenéd az újságok szalagcímeit...A magyar barátok, ismerősök felszívódtak, némelyik egyenesen ellenséges, sebaj, ott a többi érv.
A többi érv mind jogos. Magyarország a legjobb hely a világon. Földrajzilag.
Jövőjét tekintve azért elég kilátástalan. Csak-csak megöregszel egyszer, majd megtudod mit ér a nyugdíj...de ha negyven fölött váltasz munkahelyet, megremeg a Világjáró bokád, ha vállalkozó leszel, hamar megszokod, hogy figyelnek a szomszédok... A hivatalok egyre kevésbé érted vannak, a bürokrácia önigazoló tevékenysége kiterjedt. Az elherdált pénzeket pedig (részben) neked kell fizetni, miközben továbbra is az Unió hátsóudvarában élsz, ahonnan mindenki elvenni akar. Általánosító beszéd ez, de kicsit remeg a kezem, szabadság...Ó!
Írország nem jó hely. Ahogy beszélnek, az maga a pokol. Brogue, ha ismered a szót...a kaja, amiből hiányzik a fény, nem ehetetlen de sosem elégít ki.Gyenge minőségű "fejlesztős" házak hatalmas áron, hát itt nem is vennék ingatlant.
Nem lesz barátod.Ám nem lesz ellenséged sem. Udvariasak, kedvesek, de nem szeretnek. Végtelenül nacionalisták.
Én a helyedben vagy hazamennék, ...vagy nem.
w Multiplayer 2010.03.26 06:00:00
Eddig a két új erő mutatkozott be az MTV interjúsorozatában. A köztévé kezdeményezése egyébként megérdemli a biccentést, annál többet csak azért nem, mert ez volna a default elvileg. Kockázatos riporteri feladat, és ahhoz képest eddig egészen ügyesen teljesítették. A…..
rebondo 2010.03.27 15:08:26
@Tóta W. Árpád:
Miközben az egészet tekintve igazad van, Te mindig előszereted eltekinteni a részletektől.Csájníz,vijetnamíz termelőegység nem fizet tb,nyugdíj...
Környezetét még az itteninél is jobban lerabol, a termék olcsóbb.Egyszer majd
az is internacionalista Vonatkozású
öntudatra ébred, akkor hova lépsz?
Ő is nyugdíjat akar ,meg electric sourcet a sufniba, fizecc mégyegyszer a pólódért,vagy babrál egy nyomógombon, nem olyan nagy távolság...
w Iskola a határon 2008.01.11 06:45:00
Meséli a taxis – autókról beszélgetünk, mint rendesen -, hogy ő Szlovákiába hordja szervizbe a Skodát. Harminc- vagy valahányezer kilométerenként átbumlizik Szlovákiába, és ott végzik el a kötelező karbantartást. Emberünk nem Komáromban él és dolgozik, hanem Budapesten.…..
w Édes Erdély, itt vagyunk 2007.11.28 07:00:00
No, akkor háromszoros hip-hip-hurrá az erdélyi magyarságnak, képviselve lészen Brüsszelben. Öröm, bódogság. Benne volt a pakliban, hogy két szék között pad alá. Megúszták. További eredmény, hogy kemény, távlatos munkával sikeresen exportáltuk hozzájuk hazánk messze…..
Hosszú leszek, de velős. Lustáknak a lényeg: alacsonyabb parlamenti és finanszírozási küszöbbel a vérgőzmentesebb hétköznapokért, valamint az örök és megbonthatatlan szabadpiacos kapitalizmusért. Mit kíván a magyar nemzet? Elitváltást, azt. Kívánja a magasan kvalifikált,…..