Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maimunkakereso

2 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még 06.15-én érkezett az alábbi történet epresfánk becenevű olvasónktól, a Teljesen kikészített idegileg c. posztunk kapcsán. Anyukám hasonló cipőben jár a munkahelyén. Két éve nyugdíjba ment a gazdasági vezető, helyére fiatal lett téve. Ami nem lenne baj, ha értene is…..
maimunkakereso 2009.06.30 11:03:01
@zeee: Akkor én mst lázítanék.
1. Aki elérte a nyugdíjkorhatárt élvezze, hogy megérte azt és ne dolgozzon.
2. Szavazni sem engednék a nyugdíjasoknak, ha már elérte a tényleges korhatárt.
3. A többit hagyjuk is, mert ma nem lehetek stresszes:)
maimunkakereso 2009.06.30 11:09:51
@DownQ: Jelzem, régen se volt tökéletes munkahely, ezért nem értem, hogy miért pont ma lenne. A különbség a régi és a mai állapot között annyi, hogy akkor bátran vehetted a kalapod és volt száz másik lehetőség, ma nincs.
maimunkakereso 2009.06.30 11:13:38
@CyberPunK: A gyes és gyed kérdésre egyébként is harapok marhára, illetve a mai anyukákra, ezért egyetértek. Majd, ha a gyed és gyes kvótáját nem abban mérik, hogy elég-e liberóra akkor foglalkoznék a kérdéssel. Éljen a régi bevált szokás, éljen a szaros pelenka mosás:))))
Ma elviselhetetlen vagyok, má megint.
mp135 két történetet is küldött nekünk, ma az elsőt olvashatjátok. Ja és ma 15 éve vették ki a mandulámat :).Szia Despota,pefki írta a mai (06.14.) ügyvédjelöltes poszthoz, hogy kétkezi munkásokról nem esik szó, szívesen olvasna tőlük/róluk is.Bár magam nem kékgalléros…..
maimunkakereso 2009.06.16 11:44:27
@monsterdog: de vannak szakemberek minden szakmában és meg is lehetne találni, ha akarnák, de nem akarják. a sufni tuning 1996-ban kezdett el rohamosan terjedni és ma is virágzik. a jó szakik az elsők között lettek létszámfelettiek és ma szédelegnek az országban. nemcsak a nyomdászoknál megy ez, hanem mindenhol, sajnos.
maimunkakereso 2009.06.16 12:16:32
@monsterdog: nem foglak meglepni nyilván, de nem is ez a szándékom. magam is hirdetek, mert meglehetősen dolgoznék, de első körben semmi reakció (általában), második körben amikor meglátják az önéletrajzomba, hogy 47 éves vagyok már is alkalmatlannak minősítenek a pozícióra. de 10 perccel ezelőtt kaptam egy elutasítást (erre már nem számítottam), amit csak azért teszek itt közzé, mert ez az első esett, hogy tisztességesen tájékoztattak az elutasítás okáról. ha ismerném a céget esküszöm, hogy megnevezném, de sajnos az e-mail címből nem derül ki, mert igaz, hogy elutasítottak, ami megint csak nem vigasztal, de ilyet még az elmúlt 5 évben nem tapasztaltam.

"Kedves Györgyi!

Megkaptuk a pályázatát és sajnálattal közlöm, hogy elutasítottuk azt.

Indoklás: Egyrészt az Ön fizetési igénye nem esik bele a kereteinkbe. Másrészt Önnek komoly és szép szakmai múltja van, mi azonban csak egy egyszerű lelket keresünk és ezáltal nem tudná nálunk kamatoztatni az eddigiekben megszerzett tudását."
maimunkakereso 2009.06.16 12:27:39
@Despota: biztos túl rázósak a kérdések :) az őszinte gyónás azért nem jellemző, pedig az okosok is azt mondják a tanácsadó oldalakon, hogy az egyéniségeket kedvelik :))))
Gabi levele következik,melyben három történetet mesél el nekünk. Egy biztos; nem könnyű az ügyvédjelöltek élete...Sziasztok,Nemrég született első szülött gyermekem két etetése közt lettem figyelmes ablogra és rögvest megállapítottam, hogy a munkahelyek szubkultúrája,…..
maimunkakereso 2009.06.14 17:30:24
@epres négercsók: Szó nincs róla. Vannak a magadfajta kultúrlények és vannak a diplomások. A kettő nem ugyanaz. Itt senkinek nem az a baja a diplomásokkal, hogy egy papírral több van nekik mint nekünk, hanem az a baj, hogy az önképük elrugaszkodott a valóságtól. Régen úgy kategorizáltak bennünket, hogy munkás, paraszt, értelmiség, most pedig úgy, hogy diplomások és parasztok. Na ez sokunknak nem tetszik, többet között nekem se, mert hiába próbálják bemagyarázni, hogy mi érték csökkentek vagyunk pontosan a fordítottját tudjuk igazolni.
A szakmai hozzáértés nem diploma kérdése, ha nem sulykolták volna az elmúlt 10-15 évben mindenkibe, hogy akinek nincs diplomája annak már köszönni se kell, akkor valószínű, hogy nem tartanánk itt.
 Újabb levelet kaptunk Györgyitől, aki az ügynökök és managerek világáról mondja el nem túl hízelgő véleményét.Már elutaztam, úgyhogy jók legyetek vasárnapig :)!Gondolataim és véleményem a sajátom, amivel nem kell azonosulni, nem kell egyetérteni, lehet szidni,…..
maimunkakereso 2009.06.11 11:41:28
@Bambano: Megpróbálom összefoglalni legközelebb. Feketén fehéren.
Nem éreztem úgy, hogy naplót kéne írnom, de valahogy nyomasztanak a tapasztalatok, amivel nem tudok mit kezdeni.A munkakeresés nem egyszerű feladat, főleg, ha az ember régóta űzi a sportot. Keresed a választ, hogy miért nem sikerül. Mikor bezárulnak a lehetőségek, és próbálsz…..
 Elgondolkodva eddigi életemen én örökké versenyeztem. Nem vagyok egy versenyző típus, de nem is kérdezte senki akarom e vagy sem, olyan szabadon választott kötelezővé vált.Kisdobosként versenyeztünk ki tud több gesztenyét gyűjteni. Úttörőként a Mókus Örs tagjaként…..
maimunkakereso 2009.06.07 17:07:03
A hozzászólóktól pont azt kaptam amit vártam. Nem is divatos kommentálni saját részről a dolgokat, de megteszem, mert utálom, ha burkoltan is, de gyávának neveznek.
Elsősorban nem érzem magam egy középszerű, alul iskolázott baromnak, mert nincs diplomám, de van néhány iskolám a 8 általánoson kívül és nem kevés gyakorlatom bizonyos területeken, ami egyáltalán nem indokolja, hogy munkanélküliként tengessem az életem. Még csak a sült galambra sem várok, sőt a tisztességes munkaadóra sem.
A fő hibám -ezt egy fejvadász mondta-, hogy munkamániás vagyok, ami azt jelenti, hogy ha érdekel a feladat és szeretem, megszűnik tér, idő és csak a meló létezik és a munkához kapcsolódóan még hiányos tudásom bővítése. Nincsenek sztárallűrjeim és igen megpróbáltam takarítónőként, csomagolóként elhelyezkedni még akkor is, ha nem ez testesíti meg számomra az ideális feladatkört. Nem válogatok az ajánlatok közt és nem pályázom meg mindent ami a szemem elő kerül, mert abból a korból kinőttem, de megélnem nekem is kell.
A verseny nálam a munka, a teljesítmény és nem az, hogy megfelelő formájú legyen a műkörmöm, hogy a smink elváltoztassa az arcomat és a seggem feszesebb legyen a másikénál.
Cinikus vagyok, egoista, nagyképű, tehetségtelen, mindenki felett álló és uralkodó? Lehet, de lehetőséget sem adnak, hogy felróják eme nem létező hibáimat, azt azonban már felrótták, hogy tudok dolgozni, hogy van olyan gyakorlatom és tudásom ami köszönjük, de nem kell. Én kompromisszumképes vagyok, de nem megalkuvó. Dolgozni akarok, mert akkor vagyok kerek, egész, kiegyensúlyozott és boldog, ha értéket teremtek a munkámmal.
Hiába keresem munkaadómat valahogy nem jön össze. Rajtam múlik? Nem tudom, de ma taktikát változtattam. Meglévő honlapomat átalakítottam (még a domain név nem oké) és megpróbálom imigyen. Ha így sem működik akkor valószínüleg bezárult a kör...