Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hunor Levente

0 bejegyzést írt és 867 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annyira zseniális cím lett volna a "The Maze Runner"-nek a "Szárnyas fejtörővadász"... Amennyire nem érdekelt engem ez a film, annyira jó lett. És engem nagyon nem érdekelt. Meg is mondom, miért: a túltelített young adult piacra annyi szemetet gyártanak, hogy már egyszerűen nem…..
Engem személy szerint általában nem nagyon foglalkoztat a melegek témája, de az utóbbi napokban annak ellenére, hogy nagyon keveset nézek a televízióban híreket, meglehetősen sokat hallottam a Pride fesztiválról és az azzal kapcsolatos megnyilvánulásokról (illetve inkább csak…..
Hunor Levente 2014.07.08 23:35:36
A politikai üzenetek harsány megjelenítése sokak ingerküszöbén átjut, arra jó. És az ilyen figyelemfelkeltő provokatív megnyilvánulások a demokráciába bele kell férjenek. A nagy Magyarország és a papok ilyen gúnyolása valószínű nem ütközik törvénybe. (Még nem gyűlöletkeltő vagy uszító.)

"Az alpáriság, ocsmányság, trágárság semmilyen összefüggésben nem elfogadható, a primitívség az primitívség. Ugyanez a helyzet a gúnyolódással és mások öncélú sértegetésével."

Mi a faszért ne lehetne primitíven viselkedni? Biztos mindig igazodni kell ehhez a normához? Különben mi lesz? Mi van, ha az a papi ruhában felvonuló fiatalember csak néhanapján rúg ki a hámból?
A megnyilvánulásoknál azt is figyelembe kellene venni, hogy hol, mikor, milyen körülmények között történnek. Egy utcai tüntetést, egy felvonulást, egy felvonulónak a harsány tiltakozását hoztad összefüggésbe a kritika egy egész más formájával.
Szerintem jobb nem erkölcscsőszködni. A törvény számít, hogy ki mit fogad el, az mellékes.

"Nem a jelképek összemázolásával kell küzdenünk olyan nézetek ellen, amikkel nem értünk egyet, hanem értelmes, okos gondolatokkal."

Akkor ne lehessen Mohamed-karikatúrát se rajzolni, hiszen jelképet rondítanak el.

"Ezen az alapon a „buzizás” is a szólásszabadság része, ezt is el kell fogadni."

A buzit én általában buzinak nevezem, ha meg kell nevezni, ritkán szoktam csak meleggel eufemizálni, mert a melegezés nekem nem természetes. Ha nem muszáj, nem fogom a buzik kedvére igazítani a nyelvhasználatomat. Ez olyan, mint amikor azt mondják, a kutya meghalt. Nem, nekem a kutya megdöglött, az ember hal meg. És ettől nem utálom a kutyát, csak egyszerűen így mondom.

"tiszteletet érdemel az anyanyelvünk is, ez a felettébb bonyolult nyelv is, nem azért, mert értékesebb más nyelveknél, hanem azért, mert ez a miénk."

Utánad szabadon: én nem értek egyet azzal a nézettel se, hogy az anyanyelvnek különösebb tisztelet járna. Elég közönyösnek lenni iránta.
Egyébként a nyelvvédők szoktak jönni a tisztelettel, miközben sok hülyeséget összehordanak.

"Amire egy ember büszke lehet, az csakis a személyes teljesítménye."

Minek rá büszkének lenni? Azért csinálsz valamit, hogy büszkélkedhess vele? Nem hiúság, hencegés, hivalkodás? Mire jó ez? Mire jó fenn hordani az orrodat? És ki előtt büszkélkedik ki? Az olimpikonok egymás előtt? Az olimpikon az asztalos előtt? Az asztalos mester az olimpikon előtt?

"szeretnék kimaradni abból, hogy más emberek testnedvcserését kelljen néznem."

Szabad-e nyilvánosan csecsemőt szoptatni az anyáknak?
www.dailymail.co.uk/news/article-2679041/Hero-teen-Starbucks-barista-gives-breast-feeding-mother-free-coffee-middle-aged-woman-branded-disgusting.html
A nyugati konzervatív -- egyébként a keresztény perszonalizmusban gyökerező -- álláspont szerint az ember dönteni, cselekedni, szeretni és bűn elkövetésére képes egyén, ebből fakad egyáltalán a megváltásának a lehetősége. Aki a morális individualizmust tagadja, olyan…..
Hunor Levente 2014.05.25 05:17:46
Nem unalmas még a kereszténység másokra tukmálása?!
Fel kellene ébredni! Európának sok más gyökere is van, rengeteg másik mítosz létezik. A keresztény mítosz csak egy a sok közül. Íme egy magyarokhoz közelebb álló másik:
hu.wikipedia.org/wiki/%C5%90smagyar_vall%C3%A1s

A kereszténység legfeljebb ettől a szüntelen erőszakos nyomulástól kitüntetett. Az erőszakosság, az arrogancia a fenti pogányozó, barbározó, bálványimádózó írásról is lerí. A szerző lazán megbélyegzi azokat a világnézeteket, társadalmi csoportokat, amelyeket igazán nem ismer.
(A pogány társadalmak halálos civilizációellenessége a színvonaltalanság mélypontja. Nagy pogány birodalmak, magasan szervezett civilizációk léteztek jóval a kereszténység előtt. Elemi történelem.)

Mi ehhez képest a Kerényi buzizása? Mitől különb a szerző Kerényinél? Hol marad a szeresse, mint önmagát elvárás teljesítése? Hát szereti a szerző a Kerényit, az Orbánt, a pogányt?

Az ítélkezés istenre hagyása is csak egy süket duma. A szerző szinte minden egyes mondatával ítélkezik mások felett.
Vannak, kell legyenek azért ennél jobb keresztények.
A Schiffer András-Kálmán Olga csörte egészen elképesztő indulatokat keltett. Az apropó, a 44. március 19-ei emlékmű, önmagában felháborító, mert történelemhamisítás, nemzeti önfelmentés, olyan gyalázat, ami a holokauszt túlélőinek, illetve az áldozatok leszármazottjainak…..
Ma Magyarországon kétféle, egymásnak feszülő többség irányítja a politikai rendszert: egy alkotmányos többség és egy erkölcsi többség. Az alkotmányos többség (Fidesz) uralmának alapja a választáson nyert politikai felhatalmazása, ellenfele pedig kettő van: az alkotmányos…..
Hunor Levente 2014.04.12 13:32:05
"A Fidesz az új ciklusban a választók tört részének (egynegyedének) bizalmából kormányoz csak, ezt azonban arrogánsan, és ami a legfontosabb: erkölcstelenül teszi."

A hülye erkölcscsőszöknek biztos ez a legfontosabb.

"A mai alkotmányozó többség [...] lop, csal, hazudik azon felül, hogy dilettáns."

Bizonyíték nélküli rágalmazásnak tűnik. Milyen lopásokról, csalásokról tud a szerző? Tett-e feljelentést?

"Az alkotmányos többség (Fidesz) uralmának alapja a választáson nyert politikai felhatalmazása, ellenfele pedig kettő van: az alkotmányos kisebbség (parlamenti ellenzék) és az erkölcsi többség (a nem szavazók és a rendszerkritikus pártok)."

Egy ellenpélda: nem szavaztam és nem vagyok a Fidesz ellenfele. A bejegyzésben említett eszement zöld, többek között Paksot mindenestül ellenző LMP-nek és a rasszista eszméket terjesztő Jobbiknak inkább.

Íme az LMP őrületes politikája:
"Szél Bernadett azt mondta: az LMP számára döntő, hogy milyen lesz Magyarország energiapolitikai rendszere. Hozzátette: a XXI. században nem lehet egyszerre két úton járni, a nukleáris és a zöld energia nem tud egymás mellett békében fejlődni.
Hangsúlyozta: az LMP minden eszközzel harcol a paksi bővítés ügyében..."
www.168ora.hu/itthon/orban-minden-magyar-emberen-atgazolt-123041.html

Az ilyen hibbantaknál jobb az Orbán.

"Ezeknek az erőknek a fórumaként javasoltam korábban egy Nemzetgyűlésnek nevezhető alternatív parlamentet.
Ezeknek az erőknek egyelőre nem kell tudniuk semmit sem kezdeni egymással azon túl, hogy beszélgetni tudnak. Ehhez elég alapot nyújt az erkölcsi alapállásuk. A jövő Magyarországa mégis bennük rejlik."

Még ilyen idealista álmokat!
A műsorvezetők, és most nem az Obersovszky-iskola diákjaira gondolunk, hanem a valódi tévésekre, bármilyen kevés is legyen belőlük, szóval a műsorvezetők akkor követik el a legnagyobb hibát, ha egy interjúra, beszélgetésre olyan prekoncepciókkal ülnek le, amiken képtelenek vagy…..
Hunor Levente 2014.04.09 11:55:09
@Gérard Duchemin: Mert mocskosul diktatórikusak.
Mandiner blog Gyarmati Fanni 100 2012.09.08 08:01:00
A Pozsonyi út 1. szám alatt lakik egy idős hölgy. A ma százesztendős asszony hetvenhét éve, 1935-ben költözött ide a néhai Radnóti Miklóssal, házasságkötésüket követően. Gyarmati Fanni, a feleség, a múzsa, a társ, megannyi csodálatos szerelmes vers ihletője csendben,…..
Hunor Levente 2012.09.09 00:52:29
@hebab: Bizonyos begyepesedett ideológia egyes híveinél az az érdem, ha valaki egy zsidóból kereszténnyé lett, naiv patrióta verset író költő felesége. Azért kerülhetett ide. De az a nem semmi, hogy szegénynek a barátait kivéve a komplett emberiségről, azaz az emberi fajról megvan a véleménye. Rasszistább, embergyűlölőbb nem nagyon lehetne.
Hunor Levente 2012.09.09 01:11:17
@Segna: Szalmabábozzál mással, ne velem.
Hunor Levente 2014.03.15 06:32:41
@pirimogyoró: lám, kibuggyant belőled az a nagy keresztény szeretet! a bibliából ezt tanultad! csak így tovább, te elvetemült, aljas szörnyeteg!
Az 1929-től évenként kiosztásra kerülő, a világ egyik legismertebb, az Amerikai Egyesült Államokban pedig minden bizonnyal legrangosabb filmes díjat, az Oscart (hivatalos nevén: Academy Award) a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia adja ki több kategóriában. (Az Oscarról…..
Hunor Levente 2014.03.03 14:38:15
A strucc homokba dugja a fejét, ha veszélyt érez? Hány érzékünk van valójában? Ha megérintünk egy madárfiókát, akkor az anyja kitaszítja? Tényleg látható a Holdról a Kínai Nagy Fal? Kijózanító lista következik azokról a dolgokról, melyeket eddig rosszul tudtunk! 1. Az öt…..
Tetszik a "mű"vésznő, habár én inkább egy orrhangú kóris­tának hívnám. Ha lehetősége lenne újraszületni, még akkor is vérátömlesztésre lenne szüksége, hogy megközelítse Lindát. Opportunista seggnyaló! Ezt kommentelte a Facebookon Király Tamás, Király Viktor apja,…..
Hunor Levente 2014.02.25 15:57:26
Ahogy az ismeretes, a január 25-i Szabad Oktatásért demonstráció szervezői, rendhagyó módon meghívták Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkárt, hogy nyilvánosan is megvédhesse, sőt, fel is köszöntötték 66. születésnapja alkalmából. Hoffmann Rózsa reagált is, méghozzá…..
Rebecca Harms évtizedek óta küzd az atomlobbi ellen. Jelenleg (Daniel Cohn-Bendit-tel párban) ő az Európai Parlament zöldfrakciójának vezetője. Nemrég járt Pakson, de nem kapott választ a kérdéseire. Most megdöbbenéssel értesült róla, hogy Orbán Viktor titokban Moszkvába…..
Egy ismerősöm hívta fel a figyelmemet a nemrég a Spiegelben megjelent hírre, miszerint számítástudósok (computer sientists) bebizonyították isten létezését. A cikk egyébként nem túl jó, mert például a hangzatos cím után elismeri, hogy nincs is itt annyira szó isten…..
Hunor Levente 2013.10.31 18:02:30
@Brendel Mátyás: "" Ott van mindjárt az üreshalmaz egyik remek definíciója. Azon dolgok halmaza, amik nem azonosak önmagukkal. "

nem ez az üreshalmaz definíciója a ZFC-ben, és nem is jó definíció."

Nem egyenlőek. Az x nemegyenlő x kollektivizálásának részhalmaz axiómával történő bizonyítása után definiáljuk. Tudtommal nincs gond ezzel a definícióval. Ugyanebben a tárgyalásban Russell-tétel van és nem paradoxon.
Hunor Levente 2013.11.01 17:22:29
@Brendel Mátyás: Tényleg nem túl érthető így, mert nem írtam részletesen. Most se fogom, nem irkálok ide formulákat. Itt utána lehet nézni:

www.cs.elte.hu/~krja/
Innen felülről a 3. könyv elején (kb. a 10. oldal környékén), a halmazelméleti részben rendesen le van írva. A ZFC egy változata. Megnézheted, működik.
Egyszer volt, hol nem volt, állítólag volt Júdeában egy Jézus nevű férfi, egy a sok közül, az i.sz. első évszázadban, amikor Júdea tele volt a Róma ellen lázadó harci vezetőkkel és messiásokkal. Amikor minden sarkon keresztre feszítettek valakit lázongásért. Ez a Jézus nevű…..
Hunor Levente 2013.10.29 17:08:02
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Különben ezzel a bűnbak szertartásává silányul a hited.
www.szokincshalo.hu/szotar/?qbetu=b&qsearch=&qdetail=1366
Hunor Levente 2013.10.29 18:49:40
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: A forrásom szerint állítottak ilyesmiket.
"Nesztoriosz düofizitizmust, azaz Krisztus kettős, emberi és isteni természetét vallotta, de azokat élesen elválasztotta egymástól : szerinte csak kapcsolat (szunareia), nem pedig unió (enoszisz) van a kettő között. Ragaszkodott Krisztus teljes emberi mivoltához, tehát ahhoz, hogy életében teljes emberi életet élt, és magatartásával érdemelte ki az istenfiúságot. Krisztus, mint ember halt meg a kereszten, mert Isten nem halhat meg. Máriát azért nevezte Krisztusszülőnek, nem pedig Istenszülőnek, mert Istent csak Isten szülhet, Mária pedig földi lény volt fogantatáskor, tehát ő csak Krisztus anyja lehet. Ha elfogadnánk Mária istenségét, ő már a negyedik isten lenne a kereszténységben. Nesztoriosz beszédeit, tanításának lényegét a római egyház nagyrészt elpusztította..."
terebess.hu/keletkultinfo/nesztor.html
Hunor Levente 2013.10.29 18:51:13
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Jézus egyben ember és egyben Isten is?

"Én nem nevezném Istennek a két-három hónapos csecsemőt!"
Egy megdöbbentő hírt olvastam az imént arról, hogy egy 12 éves kislány felakasztotta magát, mert a mennyben akart lenni az apjával. Az indoklás nem spekuláció, mert a lány búcsúlevelet írt, maga írta. Én nem értek ehhez, számomra is hihetetlen az, hogy egy 12 éves kislány az…..
Hunor Levente 2013.10.28 17:22:48
@wabai: Gödel, ja.
Hunor Levente 2013.10.29 16:43:55
@Avatar: Még nem láttam ezt a filmet. Kösz a tippet.
Hunor Levente 2013.10.29 16:46:50
@wabai: Mindaddig mese, amíg nem tudunk róla semmit.
Továbbá az élet előtti semmi eléggé semminek tűnik, mi okunk lenne feltételezni, hogy a halál után más van, mint a nemlét?
Orbán Ráhelnek, értsd Orbán Viktor lányának lenni nem egy hálás feladat, állapot, eleve elrendelés. Bizonyára emlékszik a Nyájas Olvasó - nem volt olyan régen - milyen volt az, amikor apuci médiaeseményt kreált legnagyobb lánya esküvőjéből, és egy fél, de leginkább egy…..
Hunor Levente 2013.10.29 14:12:52
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: A hülye lingvicista idiótától felesleges kérdezni.
-1. Ábra: a nürnbergi vas szűz (iron maiden) Rothenburg ob der Tauberban (mert több is van ám) egy szép, őszi szombat délelőtt Frankfurtba menet álltam meg. Reggelen indultam Lindauból, és estére ígértem a barátaimnak az érkezést. És ha már ennyit utaztam, akkor útközben is…..
Hunor Levente 2013.10.27 14:16:16
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Speciel én is a templomba nem járó katolikusok közé tartozom, ennyiből számít, amúgy nem. A tömegek viselkedése számít.
Hunor Levente 2013.10.27 15:08:44
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: A társadalom vallásosságának mértéke lényeges. Ilyen értelemben a templomba járás elavult.

Másrészt, ahogyan mondod, a tanítás igazsága nem a keresztények számától függ. De azon a téren talán még rosszabb a helyzet. Mert amikor a sok cáfolt, valótlan dolog mellett a tanítás szempontjából elég jónak látszik a helyzet, valójában ott is rossz: pl. a tanításnak egyik fő része Jézus feltámadása, amely vagy megtörtént vagy nem. Nem tudod, hogy igaz-e. Mindenesetre a történészek nem fogadják el történelmi tényként, ez mellettünk, szkeptikusok mellett szól.
A keresztény tanítás igazát semmi, de semmi nem támasztja alá, az a baj. Bizonyíték nélkül nem tekinthetjük igaznak.
Hunor Levente 2013.10.27 15:39:48
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ezen a blogon is olvashattál cáfolatokat. Ha semmit se fogadsz el, semmit se kell szó szerint érteni, minden metafora ami éppen cáfolt, akkor nem tudom miféle cáfolat lenne neked jó.

Fordítva mi a helyzet. Szerinted milyen tanítások igazolódtak be, van-e ilyen?
Egy blog.hu-s ajánló adott kedvet a Gravity c. filmhez, melyet tegnap néztünk meg egy kicsi, öregecske, de azért hangulatos német mozi (nem, nem fordították le a címet "Schwerkraft"-ra) "űrszerű magányában", mivel rajtunk kívül nem volt senki a teremben, de technikai szempontból…..
Hunor Levente 2013.10.27 15:24:33
@bungics: Fasza spoiler, most már tudom, hogy nem az van, hogy egyikük se vagy mindkettő. Amúgy ez, amit írtál, inkább a cselekmény vázlata, nem annyira a történet.

A legegyszerűbb cselekményű történet is lehet bonyolult. Nem mindegy mi a theme, és hogy miért úgy cselekszenek a karakterek, ahogyan cselekszenek.
Szerzői film esetében ráadásul a történetmesélés sem kötelező.

Arisztotelész egyébként így különböztette meg az egyszerű és a bonyolult cselekményt:

"Egyszerűnek azt a cselekményt nevezem, amelynek - meghatározásunk szerint - folyamatos és egységes menetében fordulat vagy felismerés nélkül következik be a változás; bonyolultnak pedig azt, amelyben a változás felismerés vagy fordulat, vagy mindkettő következtében jön létre. Ennek azonban magából a cselekmény szerkezetéből kell létrejönnie úgy, hogy az előzményekből a szükségszerűségnek vagy a valószínűségnek megfelelően következzék be."

mek.oszk.hu/00300/00315/00315.htm
Így került elő az a bizonyos Mária-szobor, több, mint egy hónappal a bevétel előtt Mint arról már olvashattunk pár hírt, a Budai Vár fokára egy hatalmas "Szűz" Mária szobrot tervez Nagy Gábor Tamás polgármester. Kérdezhetjük, hogy ugyan, minek, ugyan, miért, és ugyan nem…..
Avagy SUBi-DUBi yeah! A Filmünnep alatt a számos program közül én ezt a beszélgetést választottam, amit a Vox Mozimagazin főszerkesztő-helyettese, Tóth Csaba moderált. Három hazai forgalmazó képviselői, a "Vissza a feliratos filmeket a mozikba" petíció elindítója, Erdélyi…..
Hunor Levente 2013.10.23 11:56:11
@scal: Az ilyet, mint te meg tuskónak szokták mondani. A hozzászólásaid ilyenek.
(Pl.: "És igen Skandináviát, ahol szabályozni kell az energiaital fogyasztást mert különben halálra isszák magukat, ahol a 12-13 éves gyereknek elfogadott hogy kávéval itatják őket, nem tartom egy kimondottan civilizált területnek, azon kívül baszott hideg is van.")

"na erre a hozzáállásra szokták mondani hogy SZNOB, téged nem zavar ez a sok magyarul beszélő ember aki itt körülötted karattyol?"

Hogy jönnek a magyarul beszélő emberek a nem magyar filmekhez? Úgy látszik valójában téged zavar a filmekben a sok angolul beszélő ember.

"aki ilyen szinten tud angolul, az nem rendes hanem anyanyelvi"
Középfok vagy haladó szinten értened kell amit mondanak. Nem kell tudnod úgy beszélni, mint az anyanyelvűek, de értened kell, amit mondanak.
Egy útmutatás:
youtu.be/GEQhDeNyM8s
(Lásd-halld 04:20-tól)

"a vésős hasonlatod meg ugyanolya szar mint a többi ilyen sarkítás, ez inkább a hangalámondásos verzióra illene"
Nem szar a hasonlatom. Ha, ahogy állítja hozzátesz valamit, az olyan, mintha megyek és hozzáteszek a műalkotásokhoz. Pl. festményekhez vagy szobrokhoz.
Te is ezt a faszságot szajkózod: "a szinkronszínész, aki többletet ad".
Hát ne adjon többletet! Nem az a dolga.

A sarkítás a vesszőparipád, hogy többeknek ezzel jössz? Te ugye nem sarkítasz, hanem csak amilyen böszme vagy, a filmre adaptálást, feldolgozást kevered a fordítással és a szinkronizálással: "mér nem csaptál rá az idióta Kubrick kezére, hogy a kurva anyádat ne adjad már hozzá a többletedet a Ragyogáshoz, mert Stephen King még le is vágta volna egy szamurájkarddal"

"a szinkronszínész a lehető legkisebb csonkítást végzi az adott filmen"

Miután beismerted, hogy csonkítást végez, nincs mit mentegetned.
A forgatókönyvíró, rendező, producer alkot, akkor is, ha egy már létező művet átdolgoznak. Általában pozitívumnak tekinthető. Legfeljebb rosszul sikerül. A szinkronszínésznek ellenben a szolgai utánzás lenne a dolga, nem valami flancos többlet hozzáadása. Értsd már meg.
Hunor Levente 2013.10.23 12:08:12
@lisztes: "van merszem a szinkron létjogosultsága mellett érvelni"

Véletlenül nem az eredeti hang ellen érvelsz?
"Aki meg tényleg fanatikus, az úgy is talál módot, hogy eredeti hanggal nézze."
Hunor Levente 2013.10.23 13:23:57
@lisztes: Egész mondatot idéztem, és jól tükrözi a szélsőséges véleményed, hogy az eredeti hanggal nézés csak valami hóbort, obskúrus dolog. Most is szofisztikált műélvezőkről írsz.

A cikk szinkron vs feliratról szól a címe szerint, azaz szembeállítja a kettőt. Állásfoglalásával az eredeti hanghoz társított felirat ellen érvel. Megmagyarázza, hogy miért a szinkron a jobb, miért az kell a népnek. Pl. azért mert az kell a népnek. Állítólag. Vagy mert ezt szokták meg. A horvátok meg mondjuk mást. Láthatóan megvan a felirat létjogosultsága.

Létjogosultsága van a szinkronnak, de az eredeti hangnak pláne, lévén, hogy úgy készül a film. Simán állíthatom, hogy bizonyos szempontokból károsabb a szinkron, mint amilyen hasznos. És mint azt fentebb írtam, a szinkronos film szükségszerűen már egy másik film. Szofisztikáltság ide vagy oda. Ez nem egy félresöpörhető érv, nem tudod kimagyarázni. A szinkronos műélvezetnél, legyen bármilyen jó a szinkron, egy másik művet élvezel. Nem árt tudatosítani.
1. HOGYAN, MIÉRT IS LÉTEZIK A SÁTÁN? Ha gyerek vagy, és félsz a sötétben, hát megvan rá az okod. Ha azt képzeled, egy gonosz szörnyeteg ott lapulhat láthatatlanul a feketeségben a szobád csücskében, vicsorgó pofájából véres nyálat csorgatva a játékaid közé a szőnyegre,…..
Hunor Levente 2013.10.18 15:00:24
@Avatar: A sztoriban ott van az embernél a hasonlatosságra teremtés, ami nem tudom mit akarna jelenteni. A jót és a rosszat isten tudja, de a hasonlatosság által úgy tűnik nem adta át az embernek, nem úgy teremtette, hiszen az oktondi állat ember csak később, a tiltott gyümölcsből evéssel szerzi meg ezt a tudást. Isten a tiltott gyümölccsel jutatta az erkölcsöt az embernek, amit nem is akart adni, hisz eltiltotta. A hívők mégis istentől származtatják az erkölcsöt, pedig a kígyó érdeme, amit az isten meg is átkozott érte. Meg az embert is, sőt a nazarénusok vagy kik szerint a fát is, így lett belőle szőlő.
Hunor Levente 2013.10.20 15:04:07
@lenoardo999: "A Biblia műfaja nem mese, ezt már hónapokkal ezelőtt tisztáztuk, és azt is, hogy pl. jól megkülönböztethető a mítoszoktól is."

Nagyon erős állítás. Nem látok semmit, ami a Bibliát megkülönböztetné a mítoszoktól. Sőt, a tankönyvek összeállítói sem látnak különbséget, ezért tanítják irodalomból a Gilgames-eposz mellett. Mert ott a helye.
A Biblia anyagát - néhány apróságtól eltekintve - a történelemkönyvekben nem tekintik történelemnek. Mindezzel nyilván tisztában vagy, mégis itt erősködsz, hogy nem mese.
Ezzel az erővel a keresztény vallásról is állíthatnád, hogy nem vallás.
Hunor Levente 2013.10.20 15:09:24
@Hunor Levente: hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9sa-szt%C3%A9l%C3%A9
Ez pl. alátámasztani látszik Dávid létezését. De nem nagyon van más bizonyíték, ami a Biblia mellett szólna.
Napok óta visszatérő téma a német sajtóban, Svájctól Ausztrián át Németországig, de persze legfőképp ez utóbbiban a limburgi püspök esete, aki kacsalábon forgó paplakot építtetett magának majd 40 millióért. Magyarul az Indexen. A "mester" és az alkotása Én nem értem a…..
Hunor Levente 2013.10.18 14:47:04
@marcel: hu.wikipedia.org/wiki/Katarok
"III. Ince pápa erre már követelte a francia királynál a Szent Háború megindítását, és előírta az összes kathar válogatás nélküli legyilkolását [...] a város teljes lakosságát (15 000 embert) lemészárolták [...] A háború 1229-ben befejeződött, az elfoglalt területeket a pápa szétosztotta az őt támogató nemesek között, de a mozgalmat nem irtották ki, hanem inkvizíciót alapítottak, mely a következő 50 évben a mozgalmat csaknem egészében föld alá szorította"

Ez szerinted mese?
Hunor Levente 2013.10.19 19:04:34
@Brendel Mátyás: Mo-n is volt azért nem akármilyen püspök: hu.wikipedia.org/wiki/Vit%C3%A9z_J%C3%A1nos
Ez a poszt Nietzsche filozófiájának egy szeletét mutatja be néhány alapfogalom: a metafizika-kritika, a genealógia, valamint a hatalomra törő akarat értelmezésével, és az Adalék a morál genealógiájához c. könyvet helyezi fókuszba. Egy olyan blogon, amely dominánsan…..
Hunor Levente 2013.10.10 13:01:20
@wabai: Ismerem a szöveget, tudom, hogy hangzik, képzeld. És mint írtam, a konkrét hívők véleménye nem számít. Nem az dönti el. A te véleményed se oszt vagy szoroz.

Milyen vulgárateista Biblia-értelmezésről beszélsz? Még egy amőbának is egyértelmű Jézus állítása, csak neked és feltehetően néhány vaksi hittársadnak nem. A szövegnek az a valóságra vonatkozó része önmagáért beszél, és valótlanságot állít. Ergo szándékosan hamisít az istened, ha isten. Vagy pedig nem isten, és azért mond baromságot.

Tudod mit? Egyél te nyugodtan mindig mosdatlan kézzel, és törődj csak azzal, ami a szádból kijön és ami a szívből származik, ha olyan irdatlan hülye vagy. Csak aztán majd ne csodálkozz, ha összeszedsz mindenféle kórságot.

Annak a sok hívőnek, akiknek az agyába az egyházi emberek egyre tolják az igéket, mi a szakmai háttere? Hogyan elemzik, mielőtt elhiszik?
Nálad hol volt az elemzés? Idéztél egyet és kinyilatkoztattál.

Ez a szövegrész speciel nem igényel elemzést. Bárki nem analfabéta összevetheti a valóságról szerzett saját ismereteivel. Nincs neked semmiféle előjogod az értelmezésre és a kedvelt egyházad sem sajátíthatja ki a Bibliát.

Ez a hülye hiedelem már rég lejárt. Sajnos még mindig vannak, akik butítják vele a népet, nincs jobb dolguk, ezért nem árt felhívni rá a figyelmet. A szándék ez.
Hunor Levente 2013.10.13 19:15:38
@aranyláz: Máté 15:20; Lukács 11:37-41; Márk 7:1-29 és akkor bónuszból megkaptad a rasszista Jézust is.
Hunor Levente 2013.10.18 11:31:25
@lenoardo999: "Ha olvastál volna misztikusokat, akkor az ez irányú mintavételed jóval használhatóbb volna. Pl. Keresztes Szent János belső küzdelme a hittel és a hitetlenséggel is mutatja, hogy a hittapasztalat nem statikus, hanem éppen úgy mint minden az emberben változó."

Íme a küzdelem a hittel:
www.veoh.com/watch/v28480654fsxPX9BH