Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sleepless

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
El Mondo blog Ki nevel a végén? 2010.11.15 10:00:00
„Hiába minden tanterv, minden törvény, ha a szféra hús-vér szereplői nem a korosztályuk legkiválóbb, legintelligensebb, legszuggesztívebb tagjai.” – mondta a Fidesz alelnöke az idei tanévnyitón a pedagógusi pályáról. „Alattad a föld, feletted az ég, benned…..
sleepless 2010.11.16 12:32:49
@devadel: Ez a "katolikus erkölcsi nevelés" - "alapvetően gonosz párt" diskurzus szerintem túlzás.

Elképzelhetőnek tartom, hogy egy párt valami miatt _alapvetően_ gonosz, ezért vállalhatatlan, de óvatosabban bánnék az ilyen jelzőkkel.

Ami az erkölcsi nevelést illeti, azt az iskola is, a szülők is mindenképpen végzik. Kérdés, hogy mitől "katolikus" az erkölcsi nevelés, és hogy HR éppen a "katolikusat" reklámozza-e.

Szerintem is nehéz döntés politikusnak állni, főleg kormánypártinak, de ez legyen HR problémája.
sleepless 2010.11.16 15:40:42
@devadel: Sejtettem, hogy ezért nevezed gonosznak. Szerintem egy párt nem ettől lesz alapvetően gonosz.

És persze a "politikai gonosz" kérdése is megér egy misét (van is róla Mezei Balázsnak egy érdekes írása: www.ecatalog.hu/szazadveg0903), de ezzel az erővel bármilyen politikai vitát zárójelbe lehet tenni. Akkor pedig bezárhatjuk a parlamentet: ha a Jók kormányoznak, akkor azért, ha a rosszak, akkor meg azért.
sleepless 2010.11.16 15:43:20
@sleepless: Elnézést, a link nem lett valami tartalmas. Századvég, 53. szám akart lenni.
„Valahányszor a többség pártján találod magad, ideje megállnod és eltöprengened.” (Mark Twain) “So this is how liberty dies...with thunderous applause.” (Princess Amidala) Hiába élünk olyan korban, ahol éjt nappallá beszélnek a szabadságról – hiszen…..
sleepless 2010.11.02 13:03:14
Jól sikerült írás.

Ami a latinságot illeti, a cím kicsit barokkos: "pro libertate" épp megfelelne (Cicero sem "in defensione XY", hanem "pro XY" írta a beszédeit) és még hagyománya is van minálunk.

@budai zöld: az arisztokratikus/kispolgári szembeállítás még csak nem is fordítva van, hanem önmagában veszélyes, mert hamis. Ha komolyan akarjuk venni a politikát, akkor még értékalapon sem szabad "osztályokat" tételezni.

@jzs: szerintem a felelősségesdi nem így merül fel, sem a cikkben, sem a gyakorlatban. Viszont tényleg van köze a szabadsághoz :)
Az elmúlt hét nagyját könyörtelenül elvitte a Sziget. Szégyenszemre csak kétszer bírtam kimenni – megérte, ez is jó volt, meg ez is –, de nem kint is éppen elég sokat dolgoztam. Azt nem mondhatom, hogy nem ittam bort, olyat azonban nem nagyon, amit szólóban…..
sleepless 2010.08.17 11:06:16
Tokaj Wine Villages „Pair” – Furmint-Hárslevelű 2008 Mostanában vadászni kezdtem. Olyan sokszor jön elő a közhely, hogy 1000 Ft alatt nem lehet a magyar polcokon normális, iható borokat találni, hogy úgy döntöttem, aranyszűgyömet kihasítva áldozni fogok a hazai…..
Albert gazda 1 éves vagyok 2010.06.02 08:00:00
Pontosan egy évvel ezelőtt élesítettem az első bejegyzéseket ezen a blogon. Most itt tartok. Egyetlen nap sem múlt el poszt nélkül, minden reggel nyolckor jön valami, magam is meglepődtem, hogy tartani tudom ezt a tempót. Hogy a színvonal közben mit csinál, azt mondják meg mások. A…..
Négy év után új anyaggal jelentkezik a Cathedral. Lee Dorian énekes kultikus zenekara ezúttal dupla lemezt ad ki március 26-án, amiről egy dalt már be is mutattak a csapat Myspace-oldalán. A Edwige's Eyest hallgatva rájöhetünk, hogy a volt Napalm Death-énekes doomzenekara semmit nem…..
sleepless 2010.03.07 21:14:42
@stnksrbtks: ördögöt ;)
Bréking: Mint azt az MTI nyomán Index anyánk is írja, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság jogszabálysértés hiányában jogerősen elutasította a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának a szerencsi szalmatüzelésű erőmű engedélyezési eljárásával kapcsolatos…..
sleepless 2010.01.23 12:13:28
@Kóstolómester: Reméljük, nemsokára egy olyan épületben lesznek, ahonnan Te kijöhetsz de ők nem...
Jásdi István fiatal borász – borásznak fiatal, pontosabban –, tíz évvel ezelőtt kiszállt előző életéből, és beszállt a mostaniba, Csopakon. Gondolom, a történetet sokan ismerik, a Jásdi házaspár a cége eladásából származó pénzeket a Ranolder-ház…..
Három hónapja indítottam el új – most már nem is annyira új – boros-szeszes blogomat. A próbaidőnek vége, azt hiszem, ennyi idő alatt kiderült, mit akarok ezzel a felülettel az internet világában. Nem láttam előre minden részletet, volt, ami menet közben jutott eszembe,…..
Vészesen kezdenek halványulni emlékeim nem is oly régi botladozó alkesz nyitólépéseimről, mikor még élelmiszerboltok és hipermarketek borpolcai előtt böngésztem esti betevőmért erősen próbára téve (akkor még nem is) feleségem nem kevés türelmét. A nagyok által jobbnak…..