Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ÉdiBogyó

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Munkahelyi (T)error A HR-es reagál 2010.10.09 06:00:00
Halihó!   A „humán erőforrás” szakmai krémjének tetteiről legendák keringenek az olyan blogokon mint a munkahelyiterror.blog.hu is.   Korrekt és helyesírási-fogalmazási hibáktól mentes levelet, plusz önéletrajzot nyújtottam be, mint pályázatot egy…..
ÉdiBogyó 2010.10.09 14:57:23
@kisa:
"Mit nézel először? Mi az, ami alapján kapásból kuka. (nem a helyesírási hibáktól hemzsegő, trehány módon összeállítottakra vagyok kíváncsi, hanem arra, hogy van 50-100 majdnem egyforma, teljesen korrekt önéletrajz - ezek közül hogy válogatsz?)"

Halihó!
Persze tudom, hogy ez a kérdés nem nekem szól, csak rögtön eszembe jutott valami.
Nekem van családtagom, aki HR-s, illetve pár HR-s ismerősöm.
50-100 darab önéletrajz úgy is be tud érkezni egy pozira, hogy kb a fele meg se felel az elvárásnak: vagy mert nem olyan végzettsége van, ami szükséges, vagy mert nincs olyan jellegű szakmai tapasztalata, szóval a többszáz beérkezett CV közül nagyon sok ilyen alapon szóródik ki, hogy sok (kétségbeesett) ember mindenféle állásra elküldi az önéletrajzát mit sem foglalkozva azzal, hogy a hirdetésben megírt elvárásoknak teljesen vagy legalább részben megfelel-e.
ÉdiBogyó 2010.10.09 15:06:33
@kisa:
Elolvassák, én is diplomás vagyok, és volt hogy olyan állásra adtam be, ahol elég lett volna a középfokú végzettség.
Bár szerintem az is tök nyilvánvaló, hogy nagyon sok esetben múlik minden a szimpátián, és ez elég sz*r dolog mert nem lehet ellene mit tenni.
ÉdiBogyó 2010.10.09 17:21:11
@kisa:
Sajnálom :(
Nekem volt egy olyan "tapasztalatom", hogy egy munkaerőközvetítő cég hirdetett állást, és mindig amikor olyat láttam ami nekem megfelelne, arra beküldtem a CV-t, és az egyik csaj (3 állással kapcsolatban, nem egymásután) mindig írt visszautasító emailt, a kolleganője meg egy másik állás miatt felhívott, le is zavartunk egy magyar/angol telefonos interjút, majd személyesre kiközvetített a partnercéghez (az eredményre még várok).

Szimpátiával kapcsolatban még annyi, hogy eddig azt tapasztalom, hogy tényleg számít, hogy jó kép legyen rajta az önéletrajzon.
Kedves MTBlog, job hunterek! Szeretném veletek megosztani, egy igen érdekes kalandomat ami a mai napon történt.Hogy lehetséges, hogy léteznek még szcientológus munkaerő közvetítők? Csak szűkszavúan: Adott logisztikai végzettségű munkaerő,adott logisztikai munka ajánlat.…..
ÉdiBogyó 2010.10.08 11:33:00
@kisa:
Igen. Szerintem sincs baj ezzel. Az mondjuk már "vicces", amikor a hirdetésbe is beleveszik, hogy XY egyetem papírjával ne jelentkezzenek. Mondjuk erről csak hallottam, még nem láttam ilyen hirdetést a saját szememmel.
ÉdiBogyó 2010.10.08 11:38:06
@kisa:
Igen.
Bár még anno egyetemen esélyegyenlőgség című órán mesélt ilyen sztorit a tanár.
ÉdiBogyó 2010.10.08 11:40:35
@igazságos:

Ezzel én is egyetértek. Amikor én is szcientológus cégnél voltam interjún és nem kaptam meg az állást, sajnáltam, mert kudarcként éltem meg, de mostmár örülök neki, hogy nem kerültem oda :)