Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Amelia38

4 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
WellBiz-es bejegyzésem tiltakozást váltott ki pár "balek" körében, így most foglalkozok egy kicsit a Multi-level marketing hátterével.Legtöbbünk már biztos találkozott vele, mert megpróbálta egyik kedves ismerőse rábeszélni a belépésre valahova. A módszerek…..
Amelia38 2011.04.05 18:24:08
üdítő olvasni, hogy valaki a matematikára is szán időt. az pedig külön érdekes, hogy MLM-es kommentelők ezekre sosem adnak direkt választ, csak mégtöbb kérdést írnak, mégtöbbet beszélnek az áhított jövőről, még lenézőbben beszélnek. mit ne mondjak, jellemző. aztán persze eltűnnek, mert nem tudnak már érvet felhozni. aztán az szintén érdekes, hogy mindenki, aki mellette érvel odabiggyeszti a saját kis címét, elérhetőségét, nyilvánvalóvá téve, hogy ő is eladó, akinek célja a beszervezés, érdeke az eladás. az pedig hab a tortán, hogy ők mind jól élnek belőle, de soha egyszer olyat nem írt senki, hogy Laci és Zsuzsi a szomszédból belekezdtek az üzletbe 5 éve, mára milliomosok és a facebookon nézegetem a bahamai képeiket. vagy csak annyit, hogy mára nagyon jól élnek a passzív jövedelmükből.
nemrégiben az egyetemi szakok között céltalanul lődörgő, otthontalan lakótársamat is beszervezték. azóta milliomos terveit szövögeti, ahol csak tudja. sosem pakolt ki a fürdőbe, most hirtelen megjelent minden termék a polcokon, csakhogy lebegjenek szemeink előtt. mert ezek jók. kímélnek mindent, bio is, tartósított hegyi levegő van benne meg patakvíz. azt mondja a multi az hazudik, de ez príma cucc. ha megkérdezem mitől olyan biztos csak terel. mert neki mondták. hát, mifelénk is sok mindent mondanak, de ki tudja azt. ez az agymosás. ne higy a multinak, de nekem igen, mert csak. mert én jót akarok neked. elolvastam egy könyvet, amit adott. egy férfi oldalakon át írt a kitartásról, munkáról, célokról és 50 oldalnál még nem tudtam, hogy mi a munka. merthogy nem lényeg az üzlet, a termék. nem marketingtervet árulnak, hanem álmokat azoknak, akiknek nincs. lakótársam koliba megy(amit gyűlöl tiszta szívéből), de kell, hogy potenciálisan befűzhető emberek sokaságával éljen együtt. azt mondja aki kilép is csak 2000et bukik, mert belésulykolják, holott csak egy hétvégi előadásért 40ezret fizetett. közben ő is veszi a méregdrága termékeket, hiszen csak akkor lehet hiteles eladó. pénze nem marad semmi, de legalább vannak álmai.
és ezt valaki üzletnek nevezi? az MLM rendszer nem legalizált, csak nem betiltott, mivel többnyire nem vesztenek sokat az emberek. míg milliókért perelsz fél misiért nemigen. a felsőknek sok kis veszteségből persze szép jövedelme van, az üzlet meg virágzik és a kis ember veszít. szépen meglapulnak, így hát nem is foglalkoznak velük.
mondhatják, hogy az MLM a jövő, de nyilván ez marhaság. a vezetőket is megkérdezném, hogy a terméket előállító gyárban dolgozónak vajon mennyit fizet? vajon rájuk is MLM-et húz? talán termékben fizet(az MLM-ben a jutalékok egy részét termékben fizetik ki, persze ezt elhallgatják), amit a munkás eladhat, építve a saját rendszerét, hiszen ezzel a miliomossá válást adja neki, nemcsak szaros minimálbért a 12 órás munkáért. a forgalmuk 1% az összhöz képest. 1 milliárd USD soknak hangzik, de ha hozzávesszük,hogy az USA-ban csak az élelmiszerfogalom 1000milliárd USD, akkor végülis nem csak légypiszok?
ha működne, elterjedt lenne és mindenki ismerne olyat, aki ebből nagyon jól él. de nem így van. ez tény. és az is marad.
 szépen sorban dőltek le a látszat világ falai.a Vezető gyerekt jászik, valahol az is, de ha felelősségről van szó ő lesz az első, aki odaáll. a nagyhangúság mögött ott az üresség, amit az egojának hízlalásával takargat. épp ezért, ha az egoját piszkálják dühös és…..
de mi látjuk. legalábbis ő és én. a Vezetőnek nagy a hangja, sokat iszik és cigizik. mindig kiabál, őt mindenki hallja. az ő barátnőjét "körbepisilték" a fiúk, mint kutyák a területüket. védettséget élvez, neki is nagy a hangja, rá is mindenki figyel, akár…..
 ma kicsit ott éltem. ma lebasztak olyanért, amit nem is én tettem. ma még mindig nem békültem ki az anyámmal. ma mindig ronda, hideg idő van, rengeteg hóval. ma nem kaptam meg azt, ami részarányosan nekem is járna. ma is olyan ember parancsolt nekem, aki nálamnál sokkal butább.…..
Szerintem-neked és ellened én 2010.12.01 22:57:00
 eszögezném, tipikus egyes vagyok. túlságosan is. egyes, azaz reformer, legalábbis az enneagram felosztása szerint. valószínűleg kevesen hallottak róla, jómagam is csak elszánt bölcsés barátnőmtől, aki lelkes hívője. pontosabban aki nagyon jól ismeri. az enneagram szerint 9…..