Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nakhchivan

0 bejegyzést írt és 636 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt napokban minden hírt túlszárnyalt a BKK online jegye körül kitört botrány, ami - nem hiszem, hogy csak nálam - de alapjaiban rengette meg a bizalmat a T-csoport iránt. A balhé részleteibe nem mennék bele, mert mindenki rongyosra olvashatta az internetet a témában, inkább térjünk ki arra,…..
Nakhchivan 2017.07.26 12:17:13
@zolij: Tényleg szükséges, hogy 10-20-30 ember napi 8 órában auditáljon a BKK-nál? Ha igen akkor alkalmazzák őket közvetlenül.
El kell mennie az országból, mert nagyon sok dolga lesz a közeljövőben. Kitalált valamit, amiről szólni fog a világ. Jézus színész volt. Nem ő halt meg. Hanem egy kisfiú. Egy tízéves. A kereszthalál csak egy színjáték volt. Kora Stohl Andrása alakította Jézust. És így tovább. Hujbernek…..
A Best magazin szerint a színész, aki egy év alatt sem gyógyult fel teljesen a motorbalesetéből, korábban még az öngyilkosságra is gondolt...
  Eszter néni nyugdíjhoz közeli, elismert pedagógus. 35 éve van a pályán, az idei tanévben kis elsősöket kapott, az utolsó osztályát, akinek negyedikig ő lesz az osztályfőnöke. Írisz szülei azért választották az iskolát, ahol Eszter néni tanít, mert itt emelt óraszámban tanulhat idegen nyelvet a…..
Pár szóban a kütyüről Napjainkban egyre fontosabb szerepet kap az egészséges életmód, melynek része a rendszeres testmozgás, legyen az futás vagy bármilyen sport. Ebben persze jelentős szerepe van azoknak az óriásvállalatoknak, akik górcső alá véve ezt a témát, olyan kiegészítőket dobnak piacra,…..
Munkatársunk a múlt héten az Egyenes Beszéd vendégeként beszélt a kórházi fertőzésekről. Azt is elmondta: lehetőség van a jogérvényesítésére, így a TASZ ügyfeleket keres. Az elmúlt napokban özönlöttek a történetek a családi tragédiákról. Munkatársunk személyes beszámolójából viszont kiderül: a…..
Nakhchivan 2016.03.24 18:59:45
@panelburzsuj: Egyedi esetnél nehéz felelőst keresni, de az intézményre/orvosra lebontott teljes listából már kiderülehetnének a kiugróan problémásak, ennek már lehetne következménye.
Nakhchivan 2016.03.24 19:11:42
@Rotoxis: Nem biztos, lehet a kézmosás hiánya és egyéb banális felelőtlenség is.
Nálunk sajnos nem kiemelkedőek a nyugdíjak, így mindenki előszeretettel álmodozik arról, hogy más országban bezzeg milyen jól lehetne élni, Mielőtt még mindenki az Amerikai Egyesült Államok felé…..
Nakhchivan 2015.09.04 18:18:46
@Velemenyem szerint....: Ne keress ebben értelmet, az egy kereskedelmi célú blog, sima hirdetés, lásd 'Nyugdíjkalkulátor'.
Akik régebb óta ismernek, vagy követik futós írásaimat, azok már tudhatják, gyomorban nem vagyok túl erős. Úgy is mondhatnám, hogy nem kis problémát okoz az energiabevitel futás közben, mert ami bemegy, az rövid idő elteltével távozik is. Mondjuk legalább a hagyományos úton,…..
Nakhchivan 2015.05.23 16:00:53
@saaby.: Vagy maltodextrin és fruktóz kilós kiszerelésben plusz konyhasó.
A hónap eddigi legnagyobb port kavart sporttal kapcsolatos cikke jelent meg február elején "A túlzásba vitt futás olyan káros, mint a mozgásszegény életmód" címmel az Origón, melyet egy dán kutatásra hivatkozva osztott meg a BBC. Hamarosan érkezett a kontra "Cáfolat: Egyáltalán…..
Nakhchivan 2015.02.22 16:52:10
@videkiman: Teljesen tudománytalan sebsességben megadni a terhelést, ugyanígy nem mond semmit, hogy 4-5 km-t milyen sebességgel futsz. A pulzus számít.
Futóblog Minden kezdet nehéz... 2015.01.12 09:54:32
Megfogadtam, hogy 2015 a tettek éve lesz. A 2014-es pihenőévem erre tökéletesen megadta az alapot. :-) Le is fektettem pár sarokpontot, hogy-hogyan is kezdek bele a kivitelezési részébe. (Sőt, már cselekedtem is.) Mivel felcsúszott pár kiló, így indításnak rögtön az…..
Nakhchivan 2015.01.15 20:47:47
@Gyűrött Papír: Nem általánosan a napi zöldség/gyümölcs fogyasztás a kérdés hanem ez a mód amikor olyan mennyiséggel sokkolod hirtelen magad amit egész ananászként vagy 2 kiló narancsként fizikailag képtelen lennél megenni.
Biztos mindenki olvasta már azokat a felvetéseket, hogy legyen ingyenes a fővárosi tömegközlekedés, mert ha többen utaznak tömegközlekedéssel (továbbá csak tk.), akkor kevesebb lesz a dugó, kevesebb lesz a szmog, egészségesebbek lesznek az emberek és végül, de nem utolsó sorban a gazdaságot is…..
Nakhchivan 2014.07.16 21:35:22
@Reszelő Aladár: Pontosan, csak az is kiderülne, hogy az állami redszerben nagyon sok az öncélúan foglalkoztatott ember.
Nakhchivan 2014.07.16 23:09:36
@A megvalósult amerikai ólom..: A valós költséget úgy is mi fizetjük meg, tehát az is kérdés, hogy mennyire költséghatékony a kisebb részt ilyen módon beszedni, vagy olcsóbb lenne a nagyobb szelethez hasonlóan adóból.

Tallinban 15%-kal csökkent az autóforgalom, ami szép, de azért nem radikális, sőt észre sem nagyon vehető.
Nakhchivan 2014.07.17 17:06:27
@a nemzet fogatlan provokátora: A levegőszennyezésért (szállópor) a buszok bőven felelősek, tehát akkor azt is igazságos lenne visszaszorítani.
Egy régebbi pletyka kapott erős hátszelet a napokban: konkrétan négy új forrás is megerősíteni látszik a hírt, hogy a Google komolyabb átszervezésre készül a készülékforgalmazásban, ami (villám, drámai hanghatás) a Nexus-széria halálát is jelenti. A…..
Nakhchivan 2014.04.30 16:05:28
@decoati: A Yahoo, Facebook, Dropbox, Evernote, Microsoft, Amazon, stb. nagyon szívesen fizetne azért a telefon gyártójának, hogy ne gapps legyen rajta, hanem a saját appja. Ez egy valós üzleti modell, nem tudom, hogy miért nincs ilyen.
Futóblog Szabad leszek 2014.04.07 10:25:11
Kipróbáltam a Nike Free-t. Öt verzió kellett hozzá, de jobb későn, mint soha. (Spoiler: kurvajó) Eddig még csak egyszer teszteltem a Margitszigeten cipőt, Free meg még sosem volt akcióban a lábamon. Tudom, rengeteget van kint a Nike cipősautó, csak nekem olyanok az útvonalaim…..
Nakhchivan 2014.04.09 16:52:09
@akom: Szabad, csak sohasem lesz belőle cikk ezen a fizetett reklámblogon.
Sziasztok, a Futóblog felső rendelés utolsó darabjait Szasza éppen most teljesíti, de máris elindítanánk a következő Futóblogos termékrendelési programot, ami nem más, mint egy teljes Nike futószett télre női és férfi változatban: Rövid háttér: én tavaly vásároltam meg…..
Appra magyar!- alkalmazásfejlesztő verseny és edukációs kampány   Összefogtak a hazai infokommunikációs cégek a magyar alkalmazás-piac katalizálásáért   2013. szeptember 26., Budapest – Appra magyar! néven, hagyományteremtő szándékkal indít…..
Futóblog Porckopás a térdben 2013.11.07 10:55:48
1997-ben egy balatonföldvári buli következményeként a bal térdemben levált egy porcdarab, megoperáltak. A doki a kontroll után így engedett haza: “Nézze, hiányozni fog az a porcdarab, de futhat”. 14 évvel később meglátogattam ugyanezt az orvost, de akkor a másik térdemmel volt…..
Múltkor feltettem az ide vonatkozó kérdést Twitteren, és a válaszok alapján úgy tűnik nekem, hogy a geekek között azok, akik vásároltak is appokat az androidos telefonjukra, leginkább külföldi alkalmazásokért fizetnek. Jó példa az Endomondo Pro, illetve néhány játék…..
Futóblog Nike Free A-Z 2013.05.03 09:38:35
Tényleg minden, amit a Nike új Free futócipőiről tudni kell egy kompakt, 6 megás PDF-ben. Nike Free A-tól a Z-ig. Az edző Bowerman számára a legfontosabb mindig is a sportoló volt. A Nike társalapítójaként a szemlélete minden terméknél megjelent. Korát megelőzve sajátos…..
Alig egy hónapja, hogy nálunk is kiverte a biztosítékot a Facebook unortodox húzása, miszerint úgy próbálják gördülékenyebbé tenni az androidos FB alkalmazás frissítését, hogy egy vezércsellel az app maga tudja közvetlenül letölteni az újabb verziót a Play…..
Futóblog Kötött fogású bajnok 2013.04.26 08:52:23
Nem tudom már, hogy hogyan találkoztunk, de nagyjából egy ezredmásodperc alatt alakult ki bennem az a hamisítatlan "instant get" érzés, ami mozgatja ezt a fogyasztói társadalmat. Februárban még eljátszottam a szerepem és megjátszott naivsággal kérdeztem a blogomon,…..
A hét elején fontos bejelentést tett az Amazon Appstore, az online kereskedőóriás saját, különbejáratú alkalmazásboltja: néhány hónapon belül "közel 200-ra" növeli azon országok számát, ahol elérhetővé válik a szolgáltatás. A bolt idáig összesen 7 országban volt jelen…..
Futóblog Téli gumi vagy hólánc? 2012.12.20 10:20:51
Biztosan ti sem vagytok papírkutyák és csodás edzéseitek vannak még ebben a hideg időben is a szabadban. Ha így van, akkor bizonyára ti is szembesültetek már azzal, hogy mennyi probléma van a nyári futócipőkkel a téli futások alkalmával. Az egyik, hogy bár nyáron aránylag jó…..
Nakhchivan 2012.12.20 16:08:50
Nem tudjuk, hogy mit dönt majd a kormány szerdai ülésén a felsőoktatás „reformja” ügyében. Másfél nap Orbániában nagy idő, addig még minden megváltozhat. Csak egyvalami biztos: a problémát nem fogja megoldani. Az, hogy vajon Orbán, vagy a diákok „nyernek”-e, teljesen…..
Teadélután Hisztéria 2012.11.25 03:00:28
Nincs új a nap alatt - az "egy a zászló egy a tábor" elv mentén gondolkodó politikai racionalitás még mindig uralkodónak mondható két évvel azután is, hogy a Parlamentbe bekerült kettő, a korábbi szisztémát tudatosan kritizáló párt: a Jobbik és az LMP. Az LMP kongresszusi…..
ProgBlog Gonosz nagyik légiója? 2012.11.07 14:25:03
„Még egyszer a résre újra, barátaim!” Shakespeare: V. Henrik, 3. felvonás I. szín – 1599   Politikai közhelynek számít Magyarországon, hogy „a választásokat a nyugdíjasok döntik el” és az is, hogy emiatt a politikusok sosem mernek igazán ehhez a „szent…..
Nakhchivan 2012.11.07 20:53:17
@Husz_János_Puszita: Nem is a nemzetközi összehasonlítás az érdekes, hanem a hazai, hogy mennyi volt ez akkor amikor a mostani nyugdíjas generáció fizette az akkori nyugdíjasok nyugdíját. Nyilván igazságosság alapján most is ennyire jár, ezt kellene kiszámolni és betartani. És logikusan a mostani járulékfizetőknek is ennyi járna majd.
Érthető példa a 65 év felettiek ingyenes utazása. A 65 éves szüleik ingyen utaztak? Nem. Akkor nem jár.
Nakhchivan 2012.11.07 21:24:45
@Husz_János_Puszita: A rendszer alapja a szolidaritás és itt hazai generációkat kell nézni és nem hazai nyugdíjasokat külföldi járulékfizetőkkel párba állítani.
Ha a szocialista múlt miatt ez mégsem megy akkor tényleg nézzük a külföldi arányokat (ahol kizárólag kirovó-felosztó rendszer van). A 75% tehát tarthatatan. De pont erről szól a cikk, a nyugdíjcsökkentés szót nem lehet kimondani.
Nakhchivan 2012.11.07 21:27:06
@Husz_János_Puszita: Bár már 22 év eltelt, kíváncsi lennék, hogy ebben az időszakban hogyan alakultak ezek a számok, valószínűleg a nyugdíjasok száma és a nyugdíjak mértéke is dinamikusan nőtt.