Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chopperes

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vacak73, egy Metro-ban beszerzett klímával járta meg ami pár nap múlva elromlott, és alkatrészt pedig nem lehet hozzá kapni. Történetem a következő.8-hónapos szívbeteg kismama vagyok. Férjemmel kitaláltuk hogy rakatunk egy klímát hogy jobban bírjam a meleget,mivel nem ismerünk…..
chopperes 2009.03.25 23:21:14
@villamos alóli kacaj:@LiberAll: Az ár illetve a leírt eset alapján egy duálklímáról , méghozzá az Icecool nevezetű készülékről van szó.Ezen akészülékek nagy része vezérlőpanelhibásan került az üzletekbe.
Benne voltam a a nevezett cég szervízhálózatában , engem nem zavartak el,mint egy szerződés nélkülit, de egy vezérlőpanel csere helyett ,komplett beltéri egység cseréjét javasolták mivel paneljuk nem volt. Garancia tényleg csak akkor van ,ha a szervízlistában szereplő cég szereli be. Megjegyzem, tavaly kb 100 telefonom volt érdeklődés szintjén mennyiért szerelem be ezt a duálklímát, hasonlót mondtam én is ( beltérinként 25+ÁFA munkadíj + anyag) de amikor meghallották ezt e kedves "érdeklődök" utána egy sem hívott szerelni, mert sokalták.Ezek után az elromlott klímával jöttek hozzám ,hogy javítsam meg garanciában holott más szerelte fel a készüléket , nem szervízlistás.Mivel a garanciális javításhoz mellékelni kell többek között a szakszerű beüzemelés dokumentálását szervízbélyegzővel ellátva, az ügyfelek meglepődtek amikor azt mondtam ,hogy csak fizetőben tudom vállalni, mivel a készülék garlapján vagy nem volt bélyegző , vagy nem szervízlistás cég bélyegzője volt. Így nem fogadja el a forgalmazó a garanciális javítási igényt ,vagyis nem ad garanciában alkatrészt ,illetve nem fizetik ki a munkámat. Tessék mondani ki az a hülye aki ingyen akar dolgozni? És persze az alkatrész árát is kiszámlázzák nekem.
Én klímát is adok el 2 vagy 3 év garival , beszereléssel , amit nagykerben veszek. Ezeknél ha a készülék esetleg meghibásodik ,akkor megyek a nagyker szervízraktárába és általában fél órán belül kezemben az alkatrész , amit szerelhetek is be a megrendelőmnek, így a javítási határidő 2-3 nap.
Igaz ezek a klímák nem 45 illetve 90 ezerbe kerülnek, hanem ilyen kategóriában kb 60 illetve 120 ezerbe attól függően ,hogy monó vagy duál készülékek.Ezt sokan nem engedhetik meg maguknak sajnos.