Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wega222

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap fogták magukat a MAHASZ illetékesei és hírlevél formájában kipostázták a nagyvilágba a 2011-es évre vonatkozó összesített lemezeladási listáikat. Nem, itt még nem ér röhögni. Tehát több lista is van, de elég ha csak egyet veszünk, az Összesített album- és…..
 Támadás a Nemzet ellen! Spekuláció a forint árfolyama ellen! A gonosz bankárvilág Magyarország megsemmisítésére készül! A regnáló Magyar Kormány tisztviselőitől gyakran hallani, hogy Hazánkat (v.ö. Nemzet, Hon, Magyarország) spekulációs támadások érik, és a…..
wega222 2012.01.04 09:51:04
@vanRob: "Ember!" :) Ez jó! :)

Bármennyire is ideologizálunk, a Forintot (vagy bármely más valutát) támadják, mert nagy ingásokat lehet benne megjátszani - nyílván háttere a nem teljesen stabil gazdaság, célja pedig felfele és lefele is keresni. Ez a befektetői cél, amíg ilyen szabályok érvényben vannak, folyamatosan ellentétes lesz az egyes országok szuverén gazdasági érdekeivel, és határozottan gátolják a gazdasági fejlődést (tehát nem minden gebasz oka a mindenkori aktuális kormány).
És ezt ugye ki lehet játszani egy nagyobb politikai szituációban is. Nem mondom, hogy megteszik, de megtehetik, és annyira naív nem vagyok, hogy azt gondoljam, nem játsszák meg, ha úgy diktál az érdekük, elképesztően sok pénzről döntenek ott a központban, a lobbisták meg ott loholnak a nyakukban.

Struktúrális reform, igen, ez annyira motolla manapság - főleg az, hogy 8-10 év elcseszését miért nem rakják rendbe 1-1.5 év alatt, egy európai válság közepette... hááát, srácok, nem értelek benneteket időnként. Nos, ez előtt sem volt struktúrális reform. Amennyiben azt a kombót látod annak, amikor a kormány megszorít-emel-hitelt vesz fel folyamatosan, ezzel folytja a gazdaságot, hát, tényleg sajnálom...