Regisztráció Blogot indítok
Adatok
p.isti

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Egy bajusz mind fölött 2009.03.25 06:45:00
Gyurcsány Ferenc azt üzente, harcolni kell az előrehozott választás ellen. Mégpedig azért, mert akkor jönne a Fidesz, nagyon, egészpályásan, és az horror. Továbbá program nélkül nem szabad választást nyerni eleve; ezzel szemben hamis programmal nyilván szabad, mert ő úgy nyert.…..
p.isti 2009.03.25 11:55:11
Kedves Tóta W.Árpád!
Elemzése megint megint ül, meggyőző, talált stb., ám sajnos csak a részletekben, de nem a lényeget illetően. Ön belemegy annak a részletkérdésnek a taglalásába, hogy ki legyen a miniszterelnöke az új kormánynak, miközben annak minden intézkedését alapvetően azon MSZP képviselőknek kell megszavazni, akiknek egyrészt az öszödi beszédből, másrészt az elmúlt 7 év koncepciótlan kormányzásának tapasztalataiból tudhatóan fogalmuk sincs az ország irányításához, ám a sajtót olvasva azért azt tudják, hogy a meghozandó intézkedések a következő választási esélyeiket rontja, magyarán a vezető kormánypárt szavazási hajlandóságát változatlanul a hatalom elvesztésének réme determinálja.
Tehát, miközben Gyurcsány szakértői kormányt jelentett be, az MSZP kongresszusa nem kötelezte képviselőit a szakértői kormány feltétlen támogatására. Ezért az MSZP-nek olyan miniszterelnökre van szüksége, akinek még véletlenül sincs programja, ám a múltban rárakódott PR-máz segítségével még egy éven keresztül azt a látszatot tudná kelteni, mintha az MSZP az ország javára kormányozna.
Továbbá, az előttünk álló kormányzati bűvészmutatványt megakadályozhatná az SZDSZ, hisz ugyebár nélkülük nincs parlamenti többség, ám miközben puffogtatják szokásos lózungjaikat, a parlamenti apanázs legalább még egy éves biztos bezsebelése érdekében mindent meg fognak szavazni, ami az előrehozott választások elkerüléséhez szükséges. Tehát a miniszterelnök személye körül az SZDSZ addig fog akadékoskodni, amíg Gyurcsány nem hívja figyelmüket a múló időre…