Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lekko

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Anti-MLM Beépülés 2007.08.29 17:01:00
Sokan kritizáltak azért, hogy én ugye nem tudok semmit, nem voltam soha MLM-ben. Mit akarok én itt a véleményemmel.Ennek most vége. Gyorsan felhívtam egy régi ex-mlm ismerőst, hogy szervezzen össze nekem egy MLM-es kezdeti agymosást, furcsán nézett rám, hiszen már ő is utálja, és…..
lekko 2009.03.25 09:39:45
karriertipp.hu/mlmtevhitek.htm


Tíz MLM igazság


1. Az emberek 99.9%-a, akik csatlakoznak az Amway/Quixtar és más MLM cégekhez, sohasem profitálnak belőle. A veszteségek olyan nagyok, hogy ezek a sémák nem nevezhetők legitim üzleti lehetőségeknek.


2. Megnyerni a jelentkezőt a csatlakozásra, amelyikben gyakorlatilag mindenki veszíteni fog, csak becsapással lehetséges. A szervezők nem mondják el az igazságot.


3. A csúcson levők alapvető tényeket hallgatnak el az új tagoktól, mint az átlagos jövedelem, a költségek, a fluktuáció aránya, és hogy milyen sok bonust kapnak ők ott fent. Nem mondják el, hogy honnan is jön valójában a pénzük, ami legtöbbször

az oktató anyagok eladásából vagy más országbeli szervezésekből származik.


4. Nagyon kevés terméket adnak el végfelhasználóknak. Azok, akik megveszik, inkább egy "üzeleti lehetőség" miatt teszik ezt. Ezért ez az üzlet nem direkt eladás. (direct selling), hanem inkább egy hamis üzleti lehetőség reklámozása.


5. Az emberek több mint 50%-a kilép már az első évben. Ezért pusztán a beszervezésből pénzt szerezni hosszú és költséges fáradozás. Amikor valaki elindul hálót építeni, már ő maga is egy hatalmas alsóvonal legalján van. Csak kevesen juthatnak fel.


6. Azon kevesek, akik a piramis csúcsán indultak, vagy az a néhány, aki felmászott a csúcsra, közvetlenül a legutoljára csatlakozott, veszteséget elszenvedő tagoktól szerezték a pénzüket.


7. A motivációs előadások, könyvek, és kazetták egy titkos üzlet részei, amit a piramis szervezői futtatnak. A megvásárolt eszközök nem növelik a tagok esélyét a sikerre, mindez csak hozzáadódik a veszteségekhez.


8. A tagok ezekkel az eszközökkel nem lesznek feltétlenül sikeresek az MLM üzletben, inkább csak elköltik a pénzüket ezekre a dolgokra. Azt bizonygatják nekik, hogy sikeresek lesznek, és ez az üzlet nagy lehetőség a számukra. Ez mind hamis állítás.


9. Ezek a sémák évente egyre több embert vonzanak magukhoz, de sokan ki is lépnek. Több évig működhetnek egy területen, mielőtt elindulnának más területek felé újabb embereket toborozni. (telítődés) Ahogy a múködésük hosszabodik, egyre több embert ér kár.


10. A fő ok, amiért az USA kormánya nem nyomoz ezek után a piramisok-hazugságok és tisztességtelen praktikák után, az az, hogy ezeknek a sémáknak a szervezői nagy összeggel járulnak hozzá a politikusok politikai kampányához. Ezért a fogyasztóknak kell vigyázni magukra. Csak azért, mert az Amway/Quixtar ellen nem emel vádat a kormány, még nem jelenti azt, hogy törvényes is lenne, vagy hogy folyton pénzt fogsz keresni belőle.


Sajnos mindenki a saját kárán tanul, én is.
Ennyit róla.