Regisztráció Blogot indítok
Adatok
unabomber

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ellenzék még mindig nem érti Magyarországot. Ezzel az egy mondattal és az alá linkelt vasárnapi hírek összeállításról szóló cikkel le is lehetne tudni ezt az egész ellenzékeskedést. Legalábbis a jelenlegi formáját. Mert az van, kedves idióták, hogy ha ti ezt tényleg…..
unabomber 2012.08.19 18:39:53
@Fabius.: OK, még egy kérdés. Mondanál három élvonalbeli szoci politikust, aki szted top-pozícióba kerülhet '14-ig, és akiben meg lehet bízni /tekintettel a 12/8 éves kormányzásukra/? Akik a szükséges módon és mértékben át tudják formálni a pártjukat? Amikor azt írom, hogy élvonalba kerülhet, nem wishful thinkinget vennék szívesen, hanem a szocik belső erőviszonyainak alapján egy reális ötletet, meglátást stb. Mert ha igen, az is egy dolog, meg ha nem, az is:)
unabomber 2012.08.19 19:27:15
@a szív fészkei: Botka milyen? Jobb, mint Demszky vagy Kósa, de a jótól fényévekre van. Érdemes visszaolvasni szegedi blogokon az '10 előtti politikai pályafutását. Meglehetősen árnyalt a kép:)
unabomber 2012.08.19 20:07:37
@a szív fészkei: Hát ez a lényeg. 2012-ben azon elmélkedünk, hogyan lehet megejteni a demokrácia megújítását, és egy élhető-fejlődő Hazát építeni azokkal, akik felelősek ViktorVezér kétharmadáért, és az újbarnák megjelenéséért, az több, mint vicces. Szomorú.

Más. Demszkyt kérlek inkább ne. Bp-i vagyok, zuglói vagyok, kaptam belőlük 20 ill. 16 évet. Tragédia, de azt kell mondjam, még Tarlós is jobb nála /mondjuk ami még nem egy szint/.
A Jobbik képviselői az első állami pénzforrásokat, amelyekhez hozzájutottak, lenyúlták. Ha emlékszünk rá, a Jobbik a 2006-os választáson még sehol sem volt. Az Országgyűlésbe 2010-ben kerültek be, és a 2010-es önkormányzati választásokon lett először polgármestere is a…..
Varánusz Lehet más a választás? 2011.08.09 05:53:00
Érdekes és szórakoztató figyelni, hogy az ellenzéki pártok mivel ütik agyon az időt az uborkaszezonban. Az LMP egyik fele éppen feltalálja a vidéket a vidéknek, a másik fele meg már a 2014-es választásokra gyúr keményen. Göndör mangalicaszőrszál a takonypüré tetején, mikor…..
unabomber 2011.08.09 11:37:38
@gmower: én is boldogabb vagyok, de nem a fidesz kétharmada miatt. Pontosítok, nem amiatt, ahogy élnek vele, ahogy pl. leépítik a jogállam intézményrendszerét, vagy ahogy egy másik tőkéscsoportot szolgálnak ki, mint a szoci-szadesz duó /lásd a kínai Munka Törvénykönyve magyar adaptációját/.
A nácizást pedig az én nyakamba ne varrd:)
törökgáborelemez 42. 1+1=0? 2010.01.22 18:55:00
Több okból sem szerencsés, ha egy elemző a megérzéseiről beszél. Mondanom sem kell, hogy az ilyesmi nem tartozik a bevett módszerek közé, ráadásul önveszélyes is ilyen nehezen igazolható állításokkal traktálni a publikumot. Miután azonban egy blog többet bír el, ezúttal…..
A hozzászólásokban többen megfedtek már amiatt, hogy - próbálom idézni - túl sokat foglalkozom egy „nem létező” párttal. A Lehet Más A Politika (LMP) nevű formációról azért írtam többször, mert meggyőződésem, hogy ez a politikai alakulat sokkal esélyesebb annál,…..
[A bejegyzést a projektet támogató alapítvány kérésére eltávolítottuk, mivel szeretnék elkerülni a látszatát annak, hogy pártpolitikai erőkhöz tartoznak, és ez a bejegyzés ezt a hamis látszatot keltheti. Az LMP továbbra is fontosnak tartja az ilyen kezdeményezések…..
unabomber 2009.07.31 03:21:55
Kedves Kettős Mérce blog olvasók! Remélem nem fogtok megharagudni, hogy az alábbi posztot utólag anonymizáltam. A forrás közzététele szükséges volt ahhoz, hogy a levél hitelességét bizonyítani tudjuk, ezen túl azonban nem bír különösebb információ értékkel, ugyanis nagy…..
unabomber 2009.06.05 20:24:05
@lehetszmas: Misi, hagyd már abba. Inkább azon agyaljatok, hátha meg lehet zsarolni az MSzP-t, hozzá megvenni az MDF-et és néhány függetlent, hogy lejjebb lehessen vinni az 5%-os határt. Más esélyetek úgyse lesz. Illetve, elméletileg, újra lehetne kezdeni, csak ki kellene qrni a maffiózóitokat. De akkor meg ki marad?

Egyébként ne féltsd a liberalizmust, marad elég elkötelezett, csak éppen nem vagytok szalonképesek a szemükben.
Készen állsz? Akkor dobbanjunk még egy óriási nagyot! Gyűjts 20 szavazót, és vidd el őket szavazni az LMP-HP-ra! Olyanokat, akik egyébként otthon maradnának, vagy rossz szájízzel a "kisebbik rosszra" szavaznának. Mondd el nekik, hogy van választásuk, most már van! Hívd…..
unabomber 2009.06.05 13:17:45
@preparababra: Helló, nem tájékozatlanság, a barnák meg a szadeszesek felváltva járnak a blogjainkra, minket savazni:)

Ami engem pl feldob, ez is-az is érzi már:)
Ma Debrecenben döbbentem le, hogy a Piac utcát gyakorlatilag az LMP uralja. Tegnap Pécsett, múlt héten Kaposvárott volt részem egy halál profin összerakott választási rendezvényben. Ugyancsak ma, Pinczés Bálinték úgy beszéltek szép számú közönség előtt Szegeden, hogy ott…..
Mielőtt elolvassátok, annyi háttérinfót adok hozzá, hogy az LMP kampány csapatának határozott utasítása az, hogy egyetlen idegen plakátot se tépjünk le, ne ragasszunk felül, akkor se, ha mások megtették ugyanezt velünk, ilyenkor új helyet kell keresni. Azonban, ha valamelyik…..
unabomber 2009.06.04 02:56:58
@Vincenzo90: mondd, te tényleg ennyire egyszerű vagy? Komolyan azt gondolod, hogy nálatok nincsenek éjsötét emberek? Nézz már be hozzátok a kurucinfóra. Vagy olvasgasd a barátaid kommentjeit. Ha belinkelem annak a pár plakátnak a fotóját, amit leragasztottak a kollégáid Zuglóban /nem volt jellemző, de előfordult néhány esetben/, akkor milyen faszságot fogsz kitalálni? Hogy loptam pár plakátot, és én csináltam, hogy kompromittáljam a magyar nemzet reménységeit? Ne legyél már ennyire gyökér. Vagy legalább titkold.
Kampány idején az ember hajlamos megfeledkezni arról, hogy tulajdonképpen mit is csinál. A cselekvés folyamatában magára a tevékenységre koncentrál, s ezért egyéb dolgok irányába lankad a figyelme. Így olykor áramütésként éri a felismerés, hogy valójában nem akármit, hanem…..
unabomber 2009.05.24 21:40:41
@Magyarnaba: Helló,

amennyire tapasztaltam, az LMP-s politikusoknak az SZDSZ-szel kapcsolatos mondanivalóját a különbségek felmutatása jellemzi, mégpedig programok szintjén.
Emellett avval vitáznék, hogy liberális zöld nincs. Avval nem, hogy a szadeszben valóban nincs.
Egyébként az tény, hogy mindenféle ideológiát valló kormányok alkalmazták az általad említett emberidegen gazdasági paradigmát.
A kampánnyal kapcsolatban valószínűleg igazad van, abból a minimális forrásból, ami nekünk van, így sikerült. Bp-n jobb a helyzet, ennek oka nem a pesti vízfej /én pl. két hete biztosan nyertem egy trudit, mert arra fogadtam, hogy kevesebb a pesti tag, mint a nem pesti/, hanem egyszerűen itt lehet a kevéske ilyen jellegű lehetőségünket a leghatékonyabban használni.
Azért tudtommal újság, szórólap, plakát arányosan jut Pesten kívülre is.
Ami pedig a megszólítást illeti, a kommented alapján sztem te abba a csoportba tartozol, akit inkább a részletes programunkkal szeretnénk meggyőzni, nem pedig egy szórólappal-videóval.
unabomber 2009.05.25 17:02:18
@marokkó marci: Helló, van egy párt több száz taggal, ezen belül több tucat rendszeres kommentelő, mindig fogsz találni olyat, aki esetleg túlreagál véleményeket. Még akár olyat is, amire reagálni sem érdemes, merthogy kilóg a lóláb.
A Bojár-féle megnyilvánulás a csúsztatások magasiskolája.
Nem hiszem, hogy érdemben elgondolkodnál rajta, de tegyünk egy próbát. Van egy törvény, és egy abból levezetett Fővárosi önkományzati rendelet. Ami kampányidőszakban néhány megkötéssel megengedi a plakátolást.
Erre csinálnak egy NYILATKOZATOT. Ami nem jogszabály. Azért nem módosítják a rendeletet, mert nem tehetik meg, ellentétes lenne a törvénnyel, tehát a magasabb szintű jogszabállyal. Majd a média ezt már úgy közli, hogy az LMP és a barnák jogszabályt sértenek.
Ennek a folyamatnak egyik eszköze Bojár. Aki nyilván nem pártkatona, hanem haszonleső, mint néhány maradék szadis üzlettársa.
Egyébként qrvára mellélőttek. Ha olvasod a kommenteket /nem az LMP-seket/ a netes médián, a többség átlát a szitán, rendszeresen felmerül a lopott milliárdokból történő kampányolás vs. az újak lehetőségei.
Ez van, ez így jött össze:))
unabomber 2009.05.28 21:17:46
@fgm: kedves fgm, legfeljebb csak szeretnéd elhitetni, miszerint egy blog reprezentál egy pártot. Illetve ott igen, ahol fizetett bloggerek csinálják. Nem ismersz véletlenül ilyet? Mert én igen. És kérlek, áruld már el, szerinted a kiábrándult látogatónak mely más blogot kellene meglátogatnia? Ha már briliáns logikával ismét sikerült bebizonyítani, hogy mi sem vagyunk különbek a deákné vásznánál...
Visszanézve egy korábbi kommentedet, az esetleg elégséges érv, hogy matricázni törvényes? Vagy ettől az apróságtól eltekintesz?
Bojár illegálisan tépkedi az LMP-s és Jobbikos hirdetéseket. Bojár Iván András nem csak nem bontotta ki a valóság minden szeletét, de nyugodtan kimondhatjuk: egy LMP-s falragasz is többet konyít ahhoz, amiről Bojár beszél, mint ő maga. A tegnapi klubrádiós szereplése erre…..
unabomber 2009.05.26 19:50:35
@Fedor: Bocs, de miről beszélsz? Nem vagy képben. Zuglóban, ahol átmegy a fél pesti forgalom, öt!!! db tartó van, abból is egyet a jelölttől harminc méterre raktak, mert az eredeti helyén túl sokan látták volna /Mexikói út, kisföldalatti kijárat, MSZP-SZDSZ-es önkormányzat/. És törvény szerint plakátolni lehet, de fatáblát felhelyezni meg nem. A XVII. kerületben meg hét tartó van, abból hat létezik. Sorolhatnám.
Állítólag Győrben, Veszprémben és más nagyobb városban is sok plakátunk és matricánk látható. Írjátok meg, hogy saját környezetetekben mit tapasztaltok, és küldjetek fotót is! Ha más párt plakátjával leragasztott LMP-s plakátot látsz, arról is készíts fotót, hogy…..
A hivatali ügyintézés tragikomikus volta közismert. Most abból kaptunk egy merítést, milyen az, amikor az ember a választások kapcsán szeretne listát állító pártként alapvető infókhoz jutni. Elég rossz. Az ügy, amiért belevetettem magam az önkormányzati labirintusba, az…..
unabomber 2009.05.26 01:52:22
@Bojár Iván A.: Kedves Bojár Iván, sztem mi hirdetési- és egyéb cégek alapítása helyett inkább megpróbálunk némi tisztességet és racionalitást vinni a politikába. Hidd el, ez sem elvetendő ötlet, még ha a jelenlegi elit számára elképzelhetetlen is.
Kampányunkkal kapcsolatos megnyilatkozásodat pedig akkor tudnám hátsó szándék nélkülinek elkönyvelni, ha avval kezdted volna, amit itt már leírtál, miszerint a dolog LEGÁLIS, de...
Evvel együtt respektálom, hogy ellátogattál közénk.
Miközben szerte Nyugaton új paradigmában kezdenek gondolkodni a kapitalizmus működtetői és ideológusai, idehaza fölerősödött a neolib nyomulás. Ennek számos aggasztó és mulatságos jelét láthatjuk. Aggasztó jel például, hogy a gazdasági elit egyes prominensei már nem…..
unabomber 2009.03.25 12:39:56
Először is bocs, hogy egyben cikiztem az egész közgazdásztársadalmat, ez roppantul igazságtalan volt. Viszont piszokul jólesett.
Annyit tennék hozzá, hogy a mai magyarországon a véleményalkotást uraló közgazda-elit hagyományosan kihagy néhány apróságot számitásaiból. Pl. azt a semmiséget, hogy a gazdaság nem légüres térben mozog. Ökológiai, társadalmi, morális és egyéb összefüggésekből kiragadva eljuthatunk odáig, hogy irtsuk ki a nemproduktiv népességet, és kimutatható, mennyit javitana ez a helyzetünkön. Vagy állitsuk középpontba azt, hogy bármi áron nőjön a GDP, és ne foglakozzunk avval, hogy a középosztály, értsd ezalatt, hogy az a réteg, amely érdekeltnek tartja magát a demokrácia fenntartásában, elfogy /támogassunk multikat, de a hiányt a hazai mikoro-kis-középvállalkozások terheiből pótoljuk/. Vagy gátlástalanul pazaroljunk el minden természeti erőforrást, ne törődjünk a közeledő ökológiai katasztrófával, Teller Ede úgyis megmondta, semmi gáz, az emberiség eddig még minden problémát megoldott.
A gazdaság működése sztem nem lehetne öncél, csupán egy eszköz. Szükséges eszköz, aminek jól kell működnie, de az olyan utak, amik a jó működést úgy kivánják biztositani, hogy közben az össztársadalom alapvető érdekei sérülnek, nemkivánatosak.
Meg lehet-e valósitani a szükséges gazdasági fejlődést úgy, hogy alapvető össztársadalmi értékekre, és nem csak szűken vett gazdasági érdekekre vagyunk tekintettel? Sztem ez lenne a fenntartható fejlődés. Egy próbát megér. Lásd LMP-gazdasági program /is/.
Miután eleget fecsegtem, hadd kérdezzem meg. A mo-i korrupcióban, pazarlásban, mutyizásban elfüstölt pénzek nem lennének elégségesek arra, hogy kiváltsák a minimális érdekérvényesitési képességgel rendelkező rétegektől elvenni szándékozott summát? Reális becslések szerint a GDP 10%-áról beszélünk. Vagy miért épitsünk atomerőművet, amikor az energiahatékonyság-energiatakarékosság területén kevesebb pénzből elérhetnénk, hogy ne is legyen rá szükség. Vesszen a 13.havi, éljen az erőmű?