Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ejulcsi

22 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TEK'10 Bál a Barát utcában 2011.05.23 18:49:56
 Történelmileg úgy alakult, hogy a Barát utca és a Szövetség utca keresztezi egymást. Esetünkben ez azért fontos, mert jó mutatja, hogy a szövetségből lehet barátság és a barátságból születhet szövetség. Ebből a – Vivaldival megtámogatott -…..
Az óperenciás tengeren túl és az üveghegyen innen, névszerin SIÓFOK-SÓSTÓN lesz az idei bevonó tábor, ÁPRILIS 16-18 között. Bevonó tábor azoknak, akik érdeklődnek a Társadalomelméleti Kollégium iránt, és azoknak akik szeretnek a társadalomról és a világ problémáiról…..
"Mivan, ha az európai műzene jó háromszáz éve jórészt a nőelnyomás megjelenítéséről szól? Ha a klasszikus zene autonómiájának gondolata olyan ideológia, melynek elterjesztéséhez a Mein Kampféhoz hasonló eszközöket használtak? Ha a heavy metál hívebben viszi…..
Klaniczay Gábor a CEU Középkori Tanszékének tanszékvezető professzora - a boszorkányperek és eretnek közösségek mellett azonban másik szakterülete a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évek ellenkultúrája. A témáról szóló írásait Ellenkultúra a hetvenes-nyolcvanas években…..
A washingtoni konszenzus idején szinte teljesen elfogadott volt az a tétel, hogy magántulajdonban mindent hatékonyabban és jobban lehet üzemeltetni, és ez az elképzelés a vízgazdálkodásra is kiterjedt. Azóta árnyaltabbá vált a gazdasági gondolkodás, és megnyílt a terep az olyan…..
TEK'10 ELSŐS KÖRÖK! 2010.03.06 15:23:00
Ha szeretsz beszélgetni és vitatkozni a társadalomban zajló jelenségekről, akkor nézz be hozzánk az elsős köreinkre, most tavasszal az alábbi témák közül szemezgethetsz.                Elpuhult huligánok,…..
Szájbarágó: Tényleg az Index mondja meg, mit gondoljunk?Az index.hu társadalomképe Magyarország legbefolyásosabb hírportálja, az index.hu politikailag egy kiszámíthatóan kiszámíthatatlan, nehezen belőhető jelenség. Olykor nagyképűen elitista, máskor…..
edves Érdeklődők!Ahogy minden évben, idén is lesz TEK-es Téli Tábor január 28-31. között Szolnokon. A Téli Tábor a szakmai és közösségi programok, valamint a vizsgafelejtés ideális helyszíne. "Hallgathatsz előadásokat, beszélgetéseket az Index társadalomformáló…..
TEK'10 Filmklub: Meztelen ebéd 2009.12.09 00:42:00
Csütörtök késő este, a félév utolsó filmklubján egy zseniális képi világgal és szokatlanul szőtt eseménysorral bíró művet vetítünk nektek. William S. Burroughsnak, a beatnemzedék egyik jeles írójának leghíresebb regényéből, az 1959-es Meztelen ebédből,a kanadai David…..
TEK'10 Felvételi Masterszakosoknak 2009.12.09 00:41:58
Sziasztok!Mivel nem szeretnénk, hogy a Mesterképzés hallgatói kimaradjanak a szakkollégiumok adta lehetőségekből, felvételit hirdetünk a TEK-be a Mesterszakosoknak. Bármelyik egyetemről, bármilyen szakról lehet jelentkezni, az egyetlen feltétel, hogy hallgatói jogviszonyod…..
Nem egy klasszikus "szociokenloach" film, hanem egy munkáspárti angolról szól, aki egy propagandafilm hatására, érezve a helyzet történelmi jelentőségét felkerekedik, hogy a spanyol polgárháborúban harcoljon a fasiszták ellen. Loach kiválóan filmreviszi azt a…..
Nov 26-án csütörtök este 21:00-tól A Moustache és a Gwerkova kettős kocertet ad az Egy hét a kirekesztés ellen záróakkordjaként. A belépő mindössze 250 forint.Sok szeretettel várunk mindenkit!Gyertek! ..
TEK'10 Nyílt hét a TEK-ben 2009.11.22 23:19:00
Idén nov. 30 -dec. 3-ig első alkalommal rendezzük meg a TEK-es Nyílt Hetet, amire természetesen minden érdeklődőt tárt karokkal várunk! A négy nap alatt lehetőségetek nyílik közelebbről is megismerni a Társadalomelméleti Kollégiumot, na meg persze a tekeseket, betekintést…..
Ezen a héten szerdán jelentkezik a "progresszív filmklub", kb 9 körül kezdünk.Nem tudom emlékeztek-e még, de az Együtt kommunát gyors bőröndbepakolások közepette elhagyó piros-fekete kockás inges Erik a RAF miatt távozott. Hogy mit is csinált ott pontosan, arra sajnos nem…..
TEK'10 Filmklub: Együtt 2009.11.03 12:49:00
Most csütörtökön az Együtt című filmet fogjuk megnézni. A történet 1975-ben, egy kommunában játszódik Stockholmban, a rendezőt, Lukas Moodysson-t pedig a Lilja 4-ever-ből ismerhetitek. A főszereplők ismét hippik, de a jelek szerint jobb fejek, mint a Messidor lányok. Hogy ez…..
TEK'10 Elsős körök még egyszer 2009.10.20 18:18:00
A TEK és a Fordulat szerkesztősége ezúton szeretne meghívni Titeket a Fordulat most megjelent, 4. száma kapcsán rendezett vitára:  ..
 Szeretettel vár téged a TEK az e félévi elsős körein. Az elsős kör az egyik legjobb alkalom arra, hogy megismerd a TEK-et és a tekeseket, és hogy egy beszélgetés során elmondhasd a véleményed számodra érdekes témákban. A jelentkezés feltétele csupán egy…..
ejulcsi 2009.10.13 12:13:03
@Ződgyík:
ott van a link...
tek.bke.hu/elsoskor

a TEKről pedig: tek.bke.hu
TEK'10 Elsős körök az ősszel 2009.10.13 01:19:00
Szeretettel várunk téged az e félévi elsős körökön. Az elsős kör az egyik legjobb alkalom arra, hogy megismerd a TEK-et és a tekeseket, és hogy egy beszélgetés során elmondhasd a véleményed számodra érdekes témákban. A jelentkezés feltétele csupán egy e-mail a megfelelő…..
TEK'10 Újra itt van... 2009.10.13 00:46:00
Sziasztok!Elkezdődött az idei évad!Beköltöztünk, közös erővel otthonossá tettük a klubot, és az évkezdő KOGY megtartásával belevetettük magunkat egy újabb évbe.           ..
A Demokrácia szélén - Lehet-e jogi eszközökkel szabályozni a szélsőségeket? címen tartjuk az őszi félévet nyitó előadásunkat.Vendégeink: Fleck Zoltán jogszociológus és Dénes Balázs, a TASZ elnökeHelyszín: Közgáz régi épületében a 330-as teremIdőpont: Szept. 29,…..
TEK'10 Újra itt a videó! 2009.04.08 12:38:00
Visszatért az eltűnt TEK videó, immár szebb és színesebb. tek videó from Ambrus Fatér on Vimeo...