Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gigi_lime (törölt)

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Praxis! Gimnazista lányom történetét szeretném elmesélni önöknek és egy olyan problémára felhívni a figyelmet, amely sokakat érinthet. Minden iskolában szokott lenni orvosi vizsgálat, évente egyszer, vagy kétszer. Ilyenkor megmérik a gyerekek magasságét, súlyukat,…..
gigi_lime (törölt) 2011.03.07 11:14:24
Az eset a mi osztályunkban is megtörtént, először azt hittem, valamelyik osztálytársam anyukáját még ennyi idő után is zavarja az eset:))

én levetkőztem, és félmeztelenül kellett végigolvasnom a betűket a szemvizsgálathoz, félmeztelenül nézte meg a doktorbácsi, van-e lyukas fogam, és félmeztelenül ellenőrizte a pajzsmirigyemet (mondanom sem kell, nem vette észre a tömött fogaimat, de még a fogszabályzómat se, minden fogam ép és egészséges volt szerinte, a szemem tökéletes, a pajzsmirigyem kifogástalan, pedig a vizsgálat részéről annyi volt, hogy rápöckölt a torkomra...)
nálunk is volt pár bátrabb lány, akik nem voltak hajlandóak levenni a melltartójukat, nem hisztiztek, indokot kértek a dokitól, hogy miért van erre szükség. a válasz pofonegyszerű volt: nem gerincvizsgálat, nem mellrákszűrés (ilyet nem is csinált, ami esetleg indokolta volna a levételt), ennél sokkal triviálisabb indokkal állt elő. zavarja a sztetoszkópot a melltartó fém pöcke.
szerencsére ez a pár lány nem esett a fejére, ilyen indokkal még 15évesen sem váltak meg a melltartójuktól. az iskolaorvos kikelt magából, és mondanom sem kell, milyen tortúrán mentek utána keresztül az igazgatónál.
szerencsére az osztályfőnökünk melléjük állt, ahogy az egész osztály, orvos-jogász szülőkkel együtt.
kiderült, az orvosnak kutya-kötelessége figyelembe venni a beteg szemérmességét, meg normális tájékoztatást adni. egyik sem történt meg.
amikor bepanaszoltuk a dokit, érdekes mód nekünk adtak igazat. azóta nem ő az iskolaorvosunk.
Két oka van annak, hogy ennek a bejegyzésnek meg kellett születnie: az első, hogy igen szeretem a kávét, a másik, hogy Finnország lakosai fogyasztják a legtöbb kávét a világon. Kávé reggel, kávé tízkor, délben, ötkor, nyolckor, éjfélkor, bármikor. A hó, a salmiakki és a…..