Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szajmong

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ördöglakat 25 egyforma pentakocka 2010.12.15 16:40:00
A múltkori, enyhe viharokat keltő 25 Y-ról szóló bejegyzés után, most vizsgáljuk egy kicsit általánosabban az ott felvázolt problémát! Vannak-e olyan alakzatok, amit 5 kis kockából állnak, és 25 darabot felhasználva, kirakható velük egy 5×5×5-ös kocka? Ráadásul a…..
Van jópár ördöglakat, aminek az elkészítéséhez sem komoly szerszámok sem drága alapanyagok de még különösebb ügyesség sem szükséges. Az egyszerű elkészíthetőség azonban nem jelent egyszerű feladványt! A következőkben bemutatott "filléres" játék miatt már…..
Szajmong 2010.12.07 16:54:20
@Gál Péter F.: Az első pentominós posztod kapcsán találtam rá a blogodra, azóta olvasom folyamatosan.
Kisautó blog Vegyék el tőlünk! 2010.09.10 15:03:00
Rákosi elvtárs csak bölcsen bólogatna, bizony, bizony, látják, elvtársak, a kapitalista nyugatnak csak sikerült elérnie a totális disztrojt. Dolgos népünk ahelyett, hogy a hazát építené, lám, munkamoráljának romjain játszik. Játszik! Munkaidőben! Sajnos, tényleg ez a helyzet,…..
Egyszerűen megoldhatónak és elkészíthetőnek tűnnek a szögekből álló ördöglakatok. E játékcsalád legismertebb képviselője látható az első képen:   A játékot két tökéletesen egyforma méretű és egyformára hajlított szög alkotja. A hajlításnál ügyelni kell,…..
  Nem tudja lerakni az autót? Mert a kék, horpadt Kispolák a kedvenc helyén telel, tavaszol és nyaral? Azt hiszi, van megoldás? Vélemények az azonos című írásunkról...
Szajmong 2010.03.24 08:42:31
@hardw: Gratulálok.
Valamikor a 90-es évek közepén csóró egyetemistaként volt egy közepesen felújított veterán 850-es Fiatom mindennapi használatra, aminek összetörték a fél oldalát, és pillanatnyi pénzhiányomban (inkább folyamatos volt az inkább) nem tudtam azonnal megjavíttatni. A műszakim még másfél évig élt. Belvárosban, sétáló utcában laktam, tehát pár utcával odébb a Galamb utcában parkoltam le (volt érvényes behajtási engedélyem). Az egyik ottani lakónak szúrta a szemét, ezért lelopta a rendszámomat, és feljelentette, el is szállították. Nekem akkor hatalmas 28e Ft-os összegbe fájt, hogy visszaszerezzem. Kinyomoztam, hogy ki volt az a begyöpösödött agyú barom, aki ezt tette velem (most is tudom még), de aztán végül nem kerestem meg. Ha véletlenül olvassa, szégyellje magát mélységesen!

A konkrét cikkre vonatkozó véleményemet ezután könnyű kitalálni gondolom. Miért kell bántani azt a kispolszkist? Ugyanúgy joga van ott állni, mint azoknak akik esténként elviszik onnan a kocsijukat.
Uff.
Szajmong 2010.03.24 11:00:18
@egy atlag:
Mire alapozod az információt?
Miből gondolod, hogy nem voltam csóró, csak a szüleim akik "kiguberálták nekem"?
Miért személyeskedsz???

Amiért billentyűt ragadtam, az a rendszám leszedésének (lelopásának!) akár csak a felvetése is.
Engem ezzel szívattak meg ~15 évvel ezelőtt, és azóta is nyílik a bicska a zsebemben, ha csak rágondolok.
Bunkó, aljas dolog volt.

hardw azóta már beismerte egy másik kommentben, hogy nem gondolta komolyan a rendszám leszedést. Lassan én is megnyugszom.
Boldog szép stresszmentes tavaszi napot mindenkinek! :)
Ördöglakat Pentominó téglalapok 2009.10.21 21:50:00
A 12 pentominó elem összesen 60 kis négyzetből áll. (A bevezető cikk itt.)  Ez jó, mert a 60-nak nagyon sok osztója van, így többféleképpen is felírható két egész szám szorzataként. De ha geometriai összerakó játékokról esik szó és még két szám szorzata is felmerül,…..
Szajmong 2009.10.22 10:14:04
@Gál Péter F.:
Nem papíron kerestem, volt (valahol van) egy műanyag készletem, azon kerestem, aztán ha találtam, lerajzoltam papírra.

Eszembe jutott még egy lehetséges nehezítés, ilyen volt első találkozásom a játékkal: Egy 6x10-es változat volt kartonpapíron, a csomagolásban kirakott állapotban és az elemi négyzetek sakktábla szerűen ki voltak színezve. Itt a megoldások száma jelentősen kevesebb, ha a színezést is meg akarjuk tartani. (Ez már sajnos nincs meg, nem tudom milyen kirakott állapotból indult.)
Belsőség Mekkora mázli, apám! 2009.05.31 00:27:00
Csupán tizenegy éve küszködök ezzel a kis szeméttel. A földből húztam ki 1998 februárjában Leányfalun, 2003-ra már elvileg készen lett, aztán mégsem. Mindene rossz volt. Egy teljes körű restaurálás után, amikor a Münchenben, Imolában és itthon kapható összes alkatrészt…..