Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eztnemígykéne

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez jött az LMP-s levelezőlistán:HA eljössz reggel nyolcra a Blahára, és kopogtatsz háromig, MEGCSINÁLJUK a nyóckert!!!Jó esélyünk van rá, de TE IS KELLESZ!!!Hívd a józsefvárosi ismerőseidet most, hátha van náluk cetli, amihez holnap háromig hozzájuthatunk.ÉS…..
eztnemígykéne 2010.03.19 18:00:45
@faludék:
nem rontod. legfeljebb kevesebb mandátumot kapnak a törekdékszavazatokból, de a bekerüléshez csak a listás eredmények számítanak.
Az utolsó erőinket is mozgósítjuk. A központi kampánystáb emberei is segítenek Sárváron, Orosházán és Pásztón. Éppen rakják össze a csomagokat. Dorosz lenyúlta az összes még elérhető szórólapot (nem maradt sok :) ), erre az EON egy LMP logós pléddel válaszolt. 1 LMP…..
eztnemígykéne 2010.03.18 09:42:19
@Thera:
én is kb emiatt nem tudnék szavazni (11-én külföldön leszek, 4-én pedig itthon), de megvan a megoldás: átjelentkeztem bécsbe (további alternatíva pozsony, kassa, ljuljana), így 4-én kiugrom városnézni és szavazni.
viszont holnapra meg kell érkeznie az átkérő levélnek a választási irodádba, szóval még ma fel kell adni elsőbbségivel, ha akarsz élni alkotmányos jogoddal. hajrá.
eztnemígykéne 2010.03.18 10:28:25
@Karcolt lendület:
én sok embert ismerek aki ingadozik az mdf és az lmp között, legalábbis ingadozott, amíg meg nem győztem. ez empirikus cáfolata az állításodnak.

ezek mérsékelt pártot kereső, mszp-szdszben csalódott, fideszt sosem kedvelő városi emberek, akik bokros gazdaságpoltikáját támgatnák, de hitelességi-antikorrupciós vonalon nem igazán bíznak az mdfben, az lmp-vel pont emiatt, illetve a jogvédő múlt miatt szimpatizálnak, de keveset tudnak róla.

mondhatnám olyan liberálisok, akik azon morfondíroznak, hogy a gazdasági vagy az értékrendbeli liberalizmust képviselő pártra szavazzanak. a hitelesség + új színfolt érvvel meggyőzhetők, ha kicsit közben mesél nekik az ember az lmpről.
(néha elég megemlíteni herényi nevét a meggyőzéshez)
Már 16 képviselőjelöltünknek összegyűlt Budapesten az induláshoz szükséges ajánlószelvény. Ez hatalmas eredmény számunkra, és még mindig nem áll meg a budapesti csapat, még mindig motiváltak, és jelentős erőforrás átcsoportosítások zajlanak éppen.A 6., 7., és 8.…..
eztnemígykéne 2010.03.11 12:50:41
lmp678.blog.hu/2010/03/09/a_6_keruletnek_lesz_lmp_jeloltje

most akkor megvan a 6. kerületben vagy nincs?

+kérdés: nem inkább azokra a megyékre kéne ráfeküdni, ahol nincs még lista? szerintem többet érnek mint +1 pesti kerület.
Dolgozunk, dolgozunk, de vannak dolgok, amelyek nem lehetnek mások. Például az MSZP. Mit ígérnek a „programjukban”? Sokmindent, de nekem a sok érdekesség közül azon akadt meg a szemem, hogy a GDP 1%-ára szorítanák le a tömegközlekedésre fordított pénzeket. Így, lazán.…..
eztnemígykéne 2010.03.05 19:27:41
@bozon:
"Az a közösség tud társadalmilag fenntartható módon fejlődni, amelyik az "emberanyagát" karbantartja. E minimális karbantartást jelölik ki az alapjogok"

Az első mondat nagyon tetszik. csak azt nem értem továbbra sem, hoy miért kell ezeket jogoknak hívni. ez persze már csak kötözködés, de az alapjog szerintem olyan dolog, amit mindenképpen biztosítani kell, akkor is, ha ettől a társadalom összességésében szív. vagyis ahol nincs helye költség-haszon elemzésnek. a te definíciód szerint viszont a karbantartás a társadalom egészének hosszútávú érdeke, tehát nem szolidáris, hanem önérdek alapon támogatandó. mert az jön ki a költség-haszon elemzésből, hogy érdemes nem hagyni leszakadni az embereket, ugyanis nagyobb költség lesz később foglalkozni velük, mint megelőzni a bajt.

szóval ez az alapjog dolog egyrészt kicsit álszent, ráadásul fordítva is sül el. lásd werner kommentjét, a zemberek szerint nem jár mindenkinek a segítség, csak aki tesz érte / dolgozik / nem cigány.
Ahán! Szóval az, hogy a mai világ fejlett társadalmaiban minden embernek legyen egy olyan alapjoga, amit mondjuk „lakhatási jognak” nevezhetnénk, egy visszamaradott baromság. Parasztvakítás! Ekkor ugyanis tönkremennének a hitelezők, bankok és ezzel a szuper, mindenki…..
eztnemígykéne 2010.03.04 13:22:45
@bozon:
én csak azt nem értem, hogy miért nem lehetett ezt így leírni a posztban, mint ebben a kommentben. miért kell úgy megírni a posztot, hogy az minél több olyan szavazót taszítson el, aki számára a liberális nem szitokszó, és szimpatizál az lmp-vel. komolyan fontosabb az exhibicionizmus, mint a választás? gratulálok, menő gyerek vagy.
nem arról van szó, hogy mit mondassz, csak arról, hogy hogyan. tudom, ez nem hivatalos lmp vélemény, de a bloggerek nyilván úgy tekintenek rá, ezt érdemes figyelembe venni.
ááá
eztnemígykéne 2010.03.04 14:26:07
@bozon:
oké. de fenntartom a véleményem, hogy a posztok megírásakor komolyabb figyelmet lehetne szentelni annak, hogy ne riasszon el olyanokat, akikat egyébként nem akartok. az utólagos magyarázkodásnál jobb az előzetes gondolkodás. ráadásul ez senkit nem fog meggyőzni azok közül, akikre hat tótaw. pont azt kéne megmutatni, hogy nem ilyen stílusban, nem ilyen leegyszerűsítően kellene foglalkozni ezekkel a kérdésekkel.
azért sok sikert.
A mai napnak két fontos híre volt a parlamentbe jutásért küzdő egyik kis párttal, az LMP-vel kapcsolatban. Egyrészt megjelent a hivatalos adatokban a párt első jelöltje, a bajai választókerületben indulni szándékozó Ikotity István. Ugyanakkor – sok optimista nyilatkozat után…..
eztnemígykéne 2010.03.02 15:41:53
@theofil:
és honnan lesz rá pénzed?
gondold már kicsit végig mit írsz. így soha nem alakulhat egy normális mérsékelt párt, soha nem lehetne felfrissíteni a politikai elitet.

hitel: nyilván megállapodtak valamiban a kirdető céggel, majd ők eldöntik egymás között, hogy fizetik ki ha nincs meg az 1%. ez nem a mi dolgunk. másrészt ez nem hitel, hanem határidőre teljesítés, ami teljesen normális a gazdaságban. harrmadrészt simán elérik az 1%-ot, ha nem lenne egyértemű, akkor nem kaptak volna ilyen üzleti feltételeket.
eztnemígykéne 2010.03.02 15:53:24
@theofil:
tehát te sem látsz más megoldást.

ezzel úgy érzem elismerted, hogy az 1% után kapott pénzek előre elköltése és a kampányköltségek határidős kifizetése teljesen normális, mind pénzügyi, mind erkölcsi szempontból kikezdhetetlen.

a lakhatási jog nekem is erős, de lássuk, be mi nem erről a témáról beszéltünk, ez erre vonatkozó felvetésed nem releváns a vitában.
eztnemígykéne 2010.03.02 16:13:25
@Surko:
szerintem Thürmer pont kifejezetten nem hiteles, hanem csak kihasználja az emberi és kommeri butaságot. az állami támogatáshoz kellő 1% eddig mindig simán összejött, most lesz bajban szegényke.

az lmp piacellenes megnyilvánulásai nekem sem szimpatikusak, de ez a poszt meggyőzött arról, hogy e tekintetben is vannak ott értelmes emberek:
lehetmas.blog.hu/2010/02/08/a_bkv_es_a_szakadek_szele

röviden azt írja le, hogy tendert kéne kiírni, és aki nyer (állami vagy magán mindegy), az szolgáltatna az egyes területeken. a menetrend és az árak továbbra is önkormányzati hatáskör maradna. ez kifejezetten haladó piacpárti javaslat, és semmi köze se a kommunizmushoz, se a vadkapitalizmushoz.
Mai hír az indexről: Spencer Tunick amerikai fotós újra „villantott”, legutóbbi „installációján” több mint 5000 embert fényképezett le meztelenül a sydney-i operház előtt. Korábban már több mint 75 városban adott elő hasonló attrakciót. Mielőtt mélyére…..
Most, hogy elindult a vadászat az ajánlószelvényekért, egyre gyakrabban hangzik el a jóslat: könnyen lehet, hogy néhány induló már ezen a ponton befejezi a küzdelmet. Magam is írtam erről legutóbb az MDF kapcsán, a félreértések elkerülése érdekében azonban fontosnak tartom…..
eztnemígykéne 2010.02.12 22:25:11
@Zengőtorkú Nyivákoló:
a csak egyéni (angol rendszer) azért nem jó, mert ha egy pártnak kis előnye van mindenhol, akkor végül csak ő kerül be a parlamantbe.

a csak listás (szlovák) meg azért nem, mert nagyon nehezen szerez vele egy párt kormánytöbbséget, sok instabil koalíciót eredményez.

a magyar rendszer ötvözi a kettőt, a nyertes kicsit túlnyeri magát, ezért kormányt tud alakítani, de azért a többiek is bejutnak a parlamantbe elég képviselővel.
eztnemígykéne 2010.02.12 22:59:11
@forrestg:
én azt nem értem, hogy a kiábrándult és új pártot kereső emberek tömegeinek miért nem alternatíva az lmp? és miért lenne az az mdf?
azt leszámítva, hogy nem ismerik eléggé. szerintem az ne panaszkodjon, hogy nem tud kire szavazni, aki utána sem néz a pártoknak, nem nézi meg pl. az lmp programját. nem kell rájuk szavazni, de csak úgy kijelenteni, hogy nem alternatíva, szerintem felelőtlenség.
eztnemígykéne 2010.02.12 23:07:30
@jjulie:
nem ismerek kdmp nevű pártot, a google se.

a kdnp pedig a fidesszel indul, tehát nem kell nagyon ismerni ahhoz, hogy el tudd döntneni rá szavazol-e.

egyébként sem való egy kommentbe 10 bővített összetett mondat, senki sem olvasná el.
Volt itt ez a PC/píszí nevű dolog, vagy teljes nevén a politikai korrektség. Azzal kezdődött, hogy néhány progresszív gondolkodó elkezdett harcolni az olyan szavak használata ellen, mint "nigger", "buzi", "nyomorék" és hasonlók. Egyre többen jelezték,…..
eztnemígykéne 2009.10.30 10:51:20
@Zaman: igen, lehet ilyen magyarázatot adni mögé, de ettől még a munkaintenzív gazdaság, mint szlogen, eléggé szerencsétlen, mert félreérthető. technológia és haladásellenes hangulatot, és olyan időkre vonatkozó nosztalgiát idéz, ahonnan sírva menekülne az összes ökopíszi is egy nap után. az nem jó szlogen amit ki kell magyarázni.

de azért a magyarázat is hozza néhol a poszt színvonalát:
"A munkaintenzivitás inkább arról szól, hogy ahol lehet, az emberi erő, tudás legyen a gazdaság alappillére. Hogy a színvonalas, hozzáértéssel készült (...) árut ne lehetetlenítse el a futószalagon gyártott, rossz minőségű eldobható termék olcsósága."
1. miért kell összemosni a futószalagot a rossz minőséggel és az eldobhatósággal? futószalagon is lehet jó, tartós terméket csinálni. nem a futószalagot kell betiltani, hanem a szennyezést adóztatni.
2. miért várod el, hogy az emberek ne az olcsót vásárolják? én ezt a döntést rájuk bíznám.
3. a munkaintenzivitás nem ezt jelenti. az első mondat a tudásintenzívitásről szól, a második meg egy olyan kívánalomról, aminek semmi köze sincs a felhasznált munka mértékéhez.
4. a környezetszennyező termékeket adókkal lehet kiszorítani a piacról, nem munkaintenzivitással.

arra meg kíváncsi lennék, hogy a tőkeintenzív iparágak nélkül szerinted ma hol lenne az internet.

és még egy utolsó dolog (a poszthoz): miért használják a zöldek a tőkét a környezetszennyezés szinonímájának? (azt meg sem merem kérdezni, hogy miért használják szitokszóként)
szerintem ez is olyan összemosás, ami csak arra jó, hogy indulatot szítson a zöldek és vállalatok között. tehát semmire.
pl. ha csak akkor települ Mo.-ra egy környezetbarát technológiát fejlesztő és azzal sok embert foglalkoztatva termelő cég, ha adókedvezményt kap, akkor sem jó "pénzelni a nagytőkét"?
tudom, hogy nem ez a tipikus példa, de az ilyeneken lehet megmutatni, hogy mivel van baj, és mivel nincs.
Húsz éves a Magyar Köztársaság. Húsz évvel ezelőtt a magyar polgárok nagy többsége hitt abban, hogy lehet más a politika. Hogy az elnyomást felválthatja a választók aktív részvétele, hogy a jövő felélése helyett a felelős döntések fogják meghatározni a politikát, hogy a…..
Miközben szerte Nyugaton új paradigmában kezdenek gondolkodni a kapitalizmus működtetői és ideológusai, idehaza fölerősödött a neolib nyomulás. Ennek számos aggasztó és mulatságos jelét láthatjuk. Aggasztó jel például, hogy a gazdasági elit egyes prominensei már nem…..
eztnemígykéne 2009.03.25 23:04:11
@Lastres:
az adóváltoztatásos fejtegetésed egyszerűen téves. hogy miért azt kérdezd meg az lmp-s haverjaidtól, mivel a híres zöld élinkítésben is pontosan az szerepel hogy a munkát terhelő adókat le, az áfát fel. vagy sajnos be kell ismerni, hogy az lmp is a leszakadó rétegek ellen küzd.
szép öngól.
eztnemígykéne 2009.03.26 16:12:48
@Lastres:
tehát az szja-csökkentés nem feltétlenül a leszakadók ellen való dolog, attól függ hogyan célozzuk. köszönöm, hogy megerősítetted az állításom.

@fam:
én mindig is szociálisan érzékeny voltam. viszont éppen azt szeretném itt már sokadik hozzászólásban elmagyarázni, hogy ebből nem következik egyenesen, hogy a jövedelmek újraelosztását magasan kell tartani, vagy emelni kell. jelentős adócsökkentés nélkül a mélyen gyűlölt multik egyszerűen kivonulnak, aztán lehet őket visszasírni 30%os munkanélküliségnél. (vigyázat, túlzok)

az a baj az ilyen balosokkal, hogy nem képesek a szegények érdekeit és a gazdasági működési mechanizmusait, tehát a realitásokat EGYSZERRE figyelembe venni. önmagában egyikért vagy másikért kiállni nem egy wasistdas.

a szakértelem elinflálódása szerintem is veszélyes, és a sok félművelt megszólalása valóban ebbe az irányba hat. de nem jutott még eszebde, hogy ha ilyen gyakran kerülsz vitába erről, és végül mindig egy konszolidált álláspontot kell felvenned a vagdalkozás helyett, akkor akár rögtön azzal is kezdhetnéd? ha mindenki félreért akkor szerinted ki a hülye?

komolyan gondolom, hogy ha nem a vak düh (vagy a mások szapulásával való szórakozás) vezetne, akkor többre jutnál. ez általában is igaz azokra, akik a személyek, csoportok, eszmék sárbadöngölésével jobban szeretnek foglalatoskodni, mint a másik gondolatának megértésével, a közös kiindulóalap megkeresésével és a vitás kérdések struktúrált megvitatásával.
eztnemígykéne 2009.03.26 18:34:41
@fam:
elitváltás valóban kell. szerintem ennek az elitnek része minden jelenlegi párt. és valóban rém zavaró, hogy folyton ugyanaz a szöveg. engem valamiért ebből a neolib mantránál jobban zavar a fidesz által nyomott sóder.
meg is mondom miért. azért, mert a piaci megoldások támogatásáról folyton csak beszélnek, de nem valósul meg belőle semmi. mióta nem volt adócsökkentés?
ezzel szemben a költekezés az mindig is jól ment. az 50%-os közbéremelés azért nem volt olyan régen. most nem a szükségtelen költekezésről beszélek, mert tényleg nagyon alacsonyak voltak a bérek. csak azt mondom, hogy ne várjuk, hogy a kisebb államot elképzelők csöndben maradjanak, ha az állam közben folyton nő.

maradjunk annyiban, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a neolib politika vezetett ide, és nem a neolib politika hiánya. alapvetően mindent lehet jól és rosszul is csinálni, egy ilyen korrupt közegben a neolibként beharangozott politika gyakran köszönőviszonyban sincs azzal, amit valójában annak lehetne nevezni.
szerintem emiatt érthető, hogy folytatódik a szöveg, mert ez a valódi neolibenek sem tetszik.

és lehet hogy nem fognak csoportosan kivonulni a multik, csak éppen kevesebb jön be, vagy mindannyiunk kedvencei, a kkv-k nem tudnak annyi embert felvenni, mint alacsonyabb adók esetén. ez nem okoskodás meg riogatás, elég beszélgetni egy vállalkozóval. én szoktam ilyet. (vannak köztük kedves kisvállalkozók is, nagy csak csúnya nagy cilinderes vérszívók)

lehet kiakadni a populista szón, majd keresek rá újat, akkor talán te sem fogod unni. de attól még a fidesz mantrája megfelel annak amit az értelemző kéziszótár kidob. amennyiben nem egy politikai párt mond ilyet, az abból az egy szempontpól jobb, hogy vélhetően nem a népszerűségre törekvés a motivációja, hanem tényleg így gondolja.
éppen ezért vitatkozom veled és nem a fidesszel, mert neked a véleményeddel kell küzdeni, nem az érdekeidről lebeszélni.