Regisztráció Blogot indítok
Adatok
darage1

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre elmúltak a Roland Garros által okozott gyötrelmek és szépen lassan kiheverem a csalódást, amit a torna (ismét) okozott. És hangsúlyozom, nem fáj Nadal győzelme. Nem fáj Djokovics veresége az elődöntőben. Nem fáj, hogy Federer végül, és tényleg végül újra elbukott a…..
darage1 2011.06.24 23:25:26
@Kissnorbert: Jesszusom, ezmiez?
Szerintem Nadal csak nyerni akar, pont úgy, mint minden más becsületes profi játékos. (Kötve hiszem, hogy Fed domináns évei is így kiverték volna nálad a biztosítékot, pedig az szvsz még unalmas is volt.)
Amúgy meg szerintem pont, hogy egy lapon fogják emlegetni a történelemkönyvek Nadalt és Federert. Vagy te még nem hallottál a "Great Rivalry"-ról. :)
Anyone4tennis? Megáll(t) az idő 2011.06.24 16:32:00
Ahogyan az várható volt, az idei Wimbledon máris számos olyan élménnyel szolgált, amilyennel csak Ő (igen Kedves Olvasó, így nagy Ő-vel) tud. Elhiszem, hogy ez már nem az a fű. Tudom, ezek már nem azok a labdák, a húrok sem azok, az ütők sem, és azt is, hogy ezek a játékosok is…..
Nehéz legyűrnöm csalódottságomat, de megpróbálom. Azt vártam ugyanis a Söderling – del Potro mérkőzéstől, hogy valami testen kívüli élményben lesz részem amikor egymásnak feszül két időutazó. Söderling idén három tornagyőzelmet aratott és egészen Indian Wells-ig…..
Megkezdődtek a Miami Masters küzdelmei, a Digi Sporton azonban csak szombattól adjuk a mérkőzéseket, így talán nem kései az alábbi játékos összefoglaló arról, hogy mi történt majd a jövő hét végéig? Nem őrültem meg, csupán a táblát böngészve eljátszottam a gondolattal,…..
Anyone4tennis? Megkezdődött..... 2011.03.21 10:44:00
Pár perccel az után, hogy 4-6, 6-3, 6-2 arányban legyőzte a világelső Rafel Nadalt az Indian Wells-i Masters torna döntőjében, Novak Djokovics a valaha volt legjobb teniszezőnek nevezte a spanyolt. Nadal kilenc Grand Slam trófeát gyűjtött eddigi karrierje során, szemben a…..
darage1 2011.03.23 23:27:12
@fedforever: Azért Nadal az őszi-téli szezonban nem igazán szokott jól muzsikálni, talán még idén egész jó is volt magához képest (WTF döntő). Szóval ebből ilyen következtetést levonni, hát, ezt kicsit merésznek érzem.
A "felállt a padlóról tegnap" pedig szerintem nem éppen önállóan történt, inkább Nadal nyújtotta a kezét, hogy felsegítse, Djokovics pedig elfogadta. (Legalábbis Rafa 25%-os első szerva statisztikája, olyan adat, amihez az ellenfélnek viszonylag kevés köze volt.)
Tekintve, hogy a tegnapi írásom Rafáról viszonylag nagy vitát váltott ki, gondoltam hozzáfűznék még ezt-azt. Hozzáteszem gyorsan, a vita hangneme már-már közelítette azt a szintet, amit várnánk Petrával, alig néhányan gondolták azt, hogy ítéletük megfellebbezhetetlen és a…..
darage1 2009.04.28 20:45:31
@Turambar: Ja, Sampras idején nemcsak a top4, hanem a top10 volt erős, így sokkal nehezebb lett volna dominálni, és nehezebb volt GS-t nyerni, többeknek is sikerült, mint az utóbbi években. Szerintem az egy kimondottan erős mezőny volt, noha a statisztikából éppen az szűrhető le, hogy kevésbé dominálta a saját mezőnyét. Na, hát éppen azért volt erősebb a mezőny. Szerintem.
Amúgy nekem is Sampras volt az abszolút kedvencem. :)
darage1 2009.04.28 20:49:29
@Turambar: Azt nem mondtad eddig itt, hogy a mezőny állandó.
Kicsit béna, hogy nem lehet tudni, mikor melyik hozzászólásra reagálunk, csak azt, hogy kiére. :(
darage1 2009.04.28 20:57:54
@Turambar: Lehetne más oka is, de szerintem ez az oka. És pont ezt mondom, hogy ez az egész összehasonlítósdi merőben szubjektív.

Ki-ki álláspontja szerint választhat, hogy egy nr1. azért dominál-e, mert gyengébb a mezőnye, vagy azért, mert ő annyira jó (vagy mindkettő).
Nem akarok én semmit bizonyítani. :)
Egyszerűen úgy gondolom, hogy ez a statisztika, noha érdekes, de ebben a "vitában" se pro, se kontra nem érv.
Rövid leszek. Rafa tegnap Murray ellen zsinórban a 26. meccsét nyerte Monte Carlóban, és zsinórban ötödször nyerhet, ami ugye még soha senkinek nem sikerült. Játszmát utoljára a 2006-os döntőben veszített Roger ellen. Kikapni pedig mindössze egyszer kapott ki itt, még az első…..
darage1 2009.04.19 12:48:05
@ettumifilii: Ha Djoko meg is előzte volna Fed-et év elején, az AO-n úgyis egyből visszavette volna Roger.
Hacsak nem úgy érted, hogy Djoko bánni fogja ezt, hogy sosem lép feljebb a ranglistán és itt volt utoljára esély (nem is kicsi), hogy második legyen.
(Kicsit sok hogy egy mondaton belül, de már nem fogalmazom át, bocs.) :)
darage1 2009.04.19 13:01:52
@kata797: Úgy tudom, hogy a mostani, tavaszi Madriddal a tavalyi hamburgi pontok esnek ki, így Rafa számít címvédőnek, míg Murray talán ősszel, Shanghaj-ban védi a tavalyi, fedett és keménypályás madridi tornán szerzett pontjait.