Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balásfalvi-Kiss

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyolc éve vettem magamnak autót utoljára. Ezzel valószínűleg én vagyok a sereghajtó itt a szerkesztőségben. A többiek néha évente cserélik a gépeiket – Mercedesek, Audik, Mercuryk jöttek és mentek, míg én a jó öreg Volvo kormányába kapaszkodtam kitartóan. Néhányan meg is…..
Balásfalvi-Kiss 2013.10.17 20:59:38
Sziasztok, Még 98-ban vettek szüleim egy Escort kombit, 1,4L, 75 lovas, benzinest. 2 éves volt, amikor kipurcant az akksija, előtte a csomagtartót fújták újra, mert sorjás volt a rendszámvilágító burkolata és fémig majszolta a festéket. De úgy lefújták, hogy a motorháztető fele narancsos lett... Na ettől a ponttól nem jártunk "szak"szervízbe. Volt benne vagy 15000 km. Otthon cseréltem benne az olajat, lég- és olajszűrőt, gyertyát... Egyszer féktárcsát. Szülőktől átvettem 85000 km körül, nekik nagyobb autó kellett. 11 éves koráig használtam, talán 180.000 km-rel (TÉNYLEG ennyivel, mert csak 5 karakteres a számláló) adtam el. Addig SEMMI nem történt vele. Akkor sem motor gondom volt, az tökéletesen működött, csak kezdtek jönni az öregedés jelei. Mindig valami apróság. Az utolsó csepp a féltengelyen lévő gumiharang elrepedése volt, amitől lezsírozta a dobot belülről. 500 Ft-os alkatész, de a csere munkadíja ennek sokszorosa. És mivel megbízható autó kellett, vettünk egy FIATALABBAT. Ha akkor (2009-ben) lett volna a piacon 1-2 évesen ugyanaz az autó, vakon lecsapok rá. De már rég nem volt, így Skodás lettem. 2007-es 1,4 PDTDI Fabia kombi került a családba. Szerettem a Fordot, de eljárt felette az idő, most szeretem a Fabiát. Azóta két gyerkőc született, csomagokkal is kényelmesen elférünk benne. Ebben most 103 ezer van, szintén én tartom karban, szeretném 2-250ezerig tartani, de ha itt is jönnek az apróságok, akkor elválunk... Sok sikert a FORD-hoz, használd egészséggel, hibáktól mentesen!
Csak azt nem értjük, miért az egyik legdrágább kerületbe telepítették ezt a zseniális töltőállomást. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Robogó Tőle ne vegyél robogót! 2011.10.12 12:17:00
Jól nézzük meg a sasorrú fiatalembert: ő az, akitől soha, semmilyen körülmények közt nem szabad robogót venni. Ugyan a gépet jól kezeli, de nem bánik jól vele: annak ellenére, hogy az MBK Stuntot defenzív városi közlekedésre tervezték, nem hinném, hogy erre gondoltak a…..
A listaállítási joggal a pártok gyakorlatilag megkapják a képviselők feletti rendelkezés jogát is, így aztán a parlamentben már nem a választók, hanem a pártok képviselői ülnek. Ezzel a bűvészmutatvánnyal fosztják meg az embereket az önrendelkezés jogától. A választók…..
Balásfalvi-Kiss 2009.05.18 22:46:06
Tisztelt Gyirán Úr!

Minden elismerésem az Öné, olvasva a hozzászólásokat azokkal értek egyet, akik szerint ez "hangyabokányi" kérdés. Röviden leírom saját elméletemet:

Úgy gondolom, az ÖSSZES mai - politikai életben - közszereplőt nyugodtan "sóbányába" küldhetnénk.(15 év eltiltás, ha már nem vonhatók felelősségre!)
Nagyon drasztikusnak hangzik, de akármilyen szavazás eredménye is lenne egy jövőbeni KORMÁNY felállítása, a szavazási jogot az adófizetés mértékéhez kötném. Döntsön az, akiből él a rendszer, ne az, aki csak él belőle. Igen, elvenném a szavazat lehetőségét többek közt a tartós munkanélkülitől, a nyugdíjastól.
Minden polgárról tudni kell, miből él, mert jelenleg 3 millió (?) adófizető ember lát el magán kívül még kétszer annyit... (Legyen mindenkinek egy bankszámlája, amin keresztül bonyolít minden anyagit,s ezt egységesen 15% adó terhelné.)
A listás parlamentbe-jutást meg kell szüntetni, csak egyéni bejutás lehet. Továbbá az önkormányzati választáson legyen szavazati joga a cégeknek is (megfelelő kritériumok teljesítése esetén).
A politikusok díjazása pedig ne legyen "vonzó", a tenni akarók jelöltessék magukat, ne a kapcsolatokat, mutyizást keresők.
A fentiek nagy része - biztosan - alkotmányellenes, így azon is változtatni kell...

Persze a VÁLTOZTATÁST valahol el kell kezdeni és miért ne a blog fő kérdésének megválaszolásával?!
Tisztelt lakó- és telektulajdonos társak! Ahogy azt bizonyára tudják, február 28-án lezajlott a lakógyűlés. A rögtönzött "népszámlálás" alapján nagyságrendileg 110 telektulajdonos képviseltette magát személyesen vagy meghatalmazotton keresztül.  A…..