Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nesargulj56

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Kedves Mindenki, Aki egyetért a lenti sorokkal, kérem írja alá név, foglalkozás formában. Az aláírásgyűjtés után a levelet továbbítom a címzetteknek és aláírásokkal együtt publikálom a http://valasztasokat.blog.hu/ oldalon. Itt kommentek formájában további…..
nesargulj56 2009.03.23 14:50:06
A Parlament a népképviselet szerve. Ez azt jelenti, hogy a Képviselők nem önmaguknak, nem is pártjuknak, nem is a képviselőcsoportjuknak, hanem a Népnek, azaz választóiknak felelősek elsősorban. Fokozottan igaz ez azokra, akiket egyéni választókerületben, azaz az ő személyükre szavazva választottunk meg. De igaz ez azokra is, akik pártlistáról kerültek be a Tisztelt Házba, hiszen ezekre a listákra is mi, a választópolgárok szavaztunk. Minden képviselő a mi megbizatásunk képviseletére és a mi bizalmunkból van az Országgyűlésben. Ez a bizalom, és az ebből fakadó megbizatás normális esetben 4 évre szól.
Most viszont az a helyzet, hogy ez a bizalom 4 év előtt látványosan, egyértelműen és immár többszörösen elfogyott a Kormány, a választók többségének akaratából a 2006-os választás nyomán irányító, döntéshozó pozícióba kerültek mögül. A mai parlamenti erőviszonyok nem tükrözik a mai bizalmi viszonyokat.
Erre a helyzetre az EGYETLEN DEMOKRATIKUS MEGOLDÁS az, ha a képviselők a felhatalmazásukat visszaadják azok kézébe, akiktől azt kapták: a Választópolgárokéba. Mert demokráciában magától értetődő kellene, hogy legyen (és boldogabb - valóban demokratikus - országokban az is), hogy: ha elfogy a többségi bizalom, akkor megszűnik a (többségi bizalmon nyugvó) megbizatás is. Aki ezt a logikus összefüggést, "törvényt" nem fogadja el, az nem gondolkodik demokratikusan (demokrácia=népuralom), hanem egyéni vagy pártérdek szerint, azaz ANTIDEMOKRATIKUSAN dönt, hivatkozzon bár akármire...
"Demokrata vagyok és hazafi" - nyilatkozta pár éve jelenlegi, most már csak "ideiglenes" kormányfőnk. Ha részéről e szavakat tettek is követnék és igazolnák, akkor azonnali hatállyal le kellene (kellett volna) mondania, a Parlamentnek pedig szintén azonnali hatállyal fel kellene oszlatnia önmagát. Ekkor egyébként még volna lehetőség arra, hogy az EP-választásokkal egyszerre, június 7-én választhanánk új országgyűlési képviselőket is - jelentős költséget megspórolva.
Aki ma nemcsak szóban, hanem tettekben is demokrata, fentiek értelmében nem képviselhet mást: ÚJ ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁST!

Az aláírási akciót üdvözlöm, és (keresztény gondolkodású) demokrataként egész szívvel támogatom.

Somogyváry Gyula, rokkantnyugdíjas (egykori könyvtáros)