Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gamaal

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Neroli parfüméria jóvoltából egy szuper ajándékcsomag keresi gazdáját, mely egy klassz, rózsaszín konnyaku szivacsot tartalmaz francia agyaggal, továbbá egy vele színben harmonizáló FNUG körömlakkot. Mit kell tenned, ahhoz hogy Tiéd legyen az…..
gamaal 2013.08.16 11:13:30
ANNENN Ékszerízlések és pofonok 2013.05.29 20:54:49
Az utóbbi időben semmilyen ékszert nem hordok, nagyon ritkán fordul elő, hogy eszembe jut. Furcsa ez, mert amennyire imádtam a nagy, figyelemfelkeltő darabokat, annyira ódzkodom most tőlük. Tetszenek, csak én abszolút nem érzem őket már magaménak. Inkább a lent látható finom,…..
gamaal 2013.05.29 20:59:20
Ötvennyolc esztendei uralkodása óta harmadszor látogat el New Yorkba II. Erzsébet. Kedden a tervek szerint a brit királynő férjével, Fülöp herceggel koszorút helyez el a Ground Zerónál, majd pedig beszédet mond az ENSZ-ben.Erzsébet apja, VI. György halála után 1952-ben, mindössze…..
Másodszor járom körbe Robert Capa legjelentősebb képeiből válogatott kiállítást, és még mindig nem jut eszembe semmi koherens a háborús fotós művészetéről. Nem azért, mert nekem valamiért nem tetszenek a világhírű felvételek. Éppen ellenkezőleg, pont hogy zavarba…..
gamaal 2009.07.05 20:32:23
Kedves Foldes Andras!

Egyet ertek Torok Andrassal, de tovabb mennek annyival, hogy szerencsesebb lett volna megkeresni a Nemzeti Muzeum szakembereit, Paldi Liviat, a kiallitas kuratorat, Hiller Istvan minisztert, es az eppen Budapesten jaro Willis E. Hartshorn-t, az ICP igazgatojat.

www.icp.org/site/c.dnJGKJNsFqG/b.856293/k.B05D/Mission__History.htm

Mint olvaso orultem volna annyi korultekintesnek, hogy nem csak a falakrol, a meretekrol, a kiallitas koruli polemiarol ir, illetve nehany Capa-t illeto az unalomig ismert tenyt ismetel el.

Onnek talan lehetosege lett volna felkeszulni, es tobb idot szanni erre a fontos temara, megtisztelni minket azzal, hogy kapcsolatba lep a tema ismeroivel, ezeket kozvetiti, hogy a fentiekben valoban erdemi vita alakuljon ki intezmenyrol, vasarlasrol, arakrol, es kulonbozo koru nagyitasokrol.

A mesterkopiakkal kapcsolatban erdemes lett volna feltenni a kerdest, hogy Cornell Capa miert, vagy ha tetszik milyen alapon hagyta jova oket, miutan a nagyitasok 1995-ben elkeszultek.
Bizonyara On ezzel is foglalkozhatott volna tavaszi New York-i utja soran.
Biztos vagyok benne, hogy a segitokesz szakemberek akar az ICP konyvtaraban, akar az archivumban megfeleo informaciokkal lattak volna el ont is, mint sok mas erdeklodot, ujsagirot, kutatot.

Akkor talan mar korabban tisztazodott volna, hogy ki, vagy kik nagyitottak meg eleteben Robert Capa kepeit. Igy az is kiderulhetett volna, hogy Robert Capa leginkabb laboranssal dolgoztatott, aki mar Parizsban melette volt az 1930-as evekben. Eredeti neve Friedmann Cornel volt, alias Cornell Capa, aki maga is fotografus volt, es az ICP megalmodoja, majd alapitoja.

Azt tartom a legelszomoritobbnak, hogy On az Index tudositojakent sokakkal ellentetben Budapesten es New Yorkban is szemelyesen erdeklodhetett volna ezzel az igen erdekes, es sokakat izgato temaval kapcsolatban. Ez a pozicio a legtobb magyar erdeklodo szamara elerhetetlen, igy kar, hogy nem hasznalta ki a lehetoseget!

A kiallitason tul iszonyu fontos lenne megtudnuk, hogy az eladassal, es a kepek sorsaval, valamint a magyar ICP otletevel kapcsolatban mi a pozicioja akar a miniszteriumnak, akar az ICP-nek, akar Kincses Karolynak, es nem utolso sorban a hazai fotora szakosodott muzeologusoknak, kuratoroknak, tanaroknak, intezmeny vezetoknek, stb.

Udvozlettel:

Turay Balazs

New York
gamaal 2009.07.06 21:40:49
@Lumumba: Jaj! Ez fajt! Lumumba! Cornell es Robert testverek voltak, igaz Robert volt az idosebb...de akkor is, legalabb egy rovid eletrajzot el kellene olvasni, mielott valaki kommentelni kezd!