Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dzsondzsi

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyik ismerősöm nagyon egészségesen él. Sokat sportol, meditál, és odafigyel arra, hogy mit eszik. Főleg ez az utóbbi aspektus szembetűnő nála, mert ezt a munkahelyen is meg tudtam figyelni. Biopiacon vásárol, teljesen naprakész táplálkozási kérdésekben, tudja, hogy mi milyen…..
Dzsondzsi 2009.04.30 05:58:02
@blogíró: "Meddig kell egészségesen élni, és hol kezdődik a túlzás?"
Amig jol erzed vele magad a mai napon es ahol meg nem az jut eszedbe, hogy de milyen jol fogod erezni magad holnap...
Eléggé közismert, hogy bár a bolha lábai vékonyabbak egy emberi hajszálnál, de mégis súlyának 700-szorosát tudja elhúzni, és 60-szorosát felemelni. Élelmes emberek erre a tényre alapozták régen a megélhetésüket bolhacirkusz formájában. De mit is csináltak ezek jószágok a…..
Dzsondzsi 2009.04.20 10:50:00
@blogíró: Nem hasonlit, azonos. :-) A sajatok kepviseloi.

Orom es szomorusag: tuti, hogy szivesebben maszkalnak egy kutyan bolhakent, mint egy madzagon koteltancoskent. Tovabb mennek: szerintem egy bolha tokeletesen tisztaban van vele, hogy mikor jo neki.
Biorobot??? :-O
Dzsondzsi 2009.04.20 16:00:45
@spig: Egy hangya es egy bolha cirka azonos tudati szinten eldegelhet...
Dzsondzsi 2009.04.21 08:54:37
@blogíró: Ja ja, a kellos kozepibe.

"Ha nincsenek érzelmei, akkor olyasmi sincs, hogy a bolha szomorú a sorsa miatt, vagy nem érzi jól magát."
Szerintem itt minosegbeli kulonbseg van: - A "szomoru a sorsa miatt" kifejezetten emberi kategoria, mert valami jovokep kell hozza, de minimum a jovo felfogasanak kepessege. (Ugy ertem a "holnap"-e.)
- A "nem erzi jol magat" az onfenntartas (onvedelem) kiindulopontja, ami az osszes eletforma sajatja.
Egy egeszseges bolha "nem erzi jol magat" a bolhacirkuszban, mert messze van az o bolhaeletetol - ahol o a leheto legtokeletesebb eletforma akkor is, ha o maga errol nem tud.
Agyvihar Vér, belek, videó 2009.04.07 17:59:00
A net tele van különféle orvosi videókkal, szinte mindenről lehet találni anyagot, úgyhogy ha valakire vár valamilyen beavatkozás, az előre megtekintheti, hogy hol és mit fognak benne vagdosni a szakemberek. Császármetszésre itt is volt már példa, gondoltam mutatok még néhányat,…..
Dzsondzsi 2009.04.09 07:11:40
Van egy kiallitas, jarjak vele a vilagot es eleg sikeres, annak ellenere, hogy mindenfele eleg vegyes velemenyek fogadjak:
www.bodyworlds.com/en.html
Most eppen itt van nalunk, nem hiszem, hogy megtekintem... mondjuk ugy, hogy az en velemenyem is eleg vegyes rola! :-)
Dzsondzsi 2009.04.16 07:12:32
@Real013: Biztos vagyok benne, hogy nem durva. A problemam csak annyi, hogy nekem eleg azt tudni, hogy igazi es ezzel aztan vegig el is lennek foglalva... szoval eredeti celjat tevesztve azt hiszem valami egesz mas helyre vezetne a dolog. En azoktol a tenylegmuanyag orvosi szemleltetobabaktol is furan erzem magam... :-D
Agyvihar Tükör által homályosan 2009.04.14 22:04:47
Nemrég olvastam, hogy maga a nagy Platón is felvetette a kérdést, hogy a tükör vajon miért fordítja meg csak a jobb és bal oldalt, és miért nem a fent-lent irányt. Ha felemeled a jobb kezedet, akkor a tükörképed a bal kezét emeli fel. De akkor miért nem látjuk a képet egyúttal…..
Az egyik barátnőm előszeretettel hangoztatja, hogy szívesebben élne néhány évszázaddal korábban, mert akkor sokkal romantikusabb, kalandosabb, vadregényesebb volt az élet. Férfi lévén én ilyenkor általában arra gondolok, hogy engem bezzeg biztos elvinnének katonának, és a…..
Agyvihar Szalvétaevés 2009.03.25 21:58:37
Egyik reggel felébredve váratlanul eszembe jutott, hogy zsenge koromban egyszer megettem egy szalvétát. Egyszeri alkalom volt, kíváncsi voltam, hogy milyen íze van, ezért „miért ne?” alapon megettem egyet. Papír íze volt. Ahogy eszembe jutott ez az emlék eltűnődtem, hogy…..
Már korábban is olvastam arról, hogy látszólag kézenfekvő matematikai összefüggések igazolása nem is olyan triviális, mint gondolná az ember. Most a címbeli példával kapcsolatban konkrét számokat is találtam. Ezek szerint a 2+2=4 bizonyításához összesen 2452 altétel…..